Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Captura..dar cu ce?

TECH_FUN

Postări Recomandate

Salut! sunt intr-o dilema f. mare...deci: mai nou mi-am intors buzunarele pe dos si am reusit cu ajutorul ultimului banut gasit sa cumpar o camera video SONY HC23E. Pana acuma, totul e frumos.. Dar vreau sa trec continutul casetelor pe cd... Am varianta de a cumpara o placa TV-Tuner Leadtek WinFast TV 2000 Expert la seven hand (de fapt doar putin folosita-pretul e bun-1,3 mil.) sau o placa de captura Pinnacle Dazzle DV editor2005... dar HABARN-AM ce sa iau... Camera are iesire DV (am inteles ca se mai cheama fireware,iLink-sau n-am inteles bine?) si am fost sfatuit de catre vanzator ca sa fac captura printr-un cablu pe aceasta interfata. placa de captura ar avea o asemenea interfata...dar sincer sa fiu, habarn-am cat de bine iese captura... intrebarea este: captura pe o placa tv prin AV iese mai bine sau mai putin bine decat cea facuta de o placa de capturaprin DV? Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TECH_FUN

3

• pisoiu

2

• anton_yo

2

• MifTy

1

Top autori în acest subiect

nu stiu daca am inteles bine sau nu! te referi daca scoti din tv sau daca scoti din camera? e mai simplu comod si bine pt ca pe calc cu diverse programe ai optiunile de a umla la functziile camerei din soft si tot in acel soft dupa ce ai tras poti edita ce ai tras u apoi sa arunci direct pe cd. esti mai sigur pe iesirea camerei..de ce sa treci prin tv? nu vad rostul...asta daca am inteles eu bine!! eu asa pun pe cd-uri cum tzi-am zis

Link spre comentariu

Captura prin firewire face transfer digital direct al continutului de pe caseta camerei in calculator. Captura prin placa AV se face printr-ul lant destul de lung care duce la deprecierea calitatii: conversie D/A din format DV in PAL -> cablu catre TV tuner -> conversie A/D din format PAL in digital, asta ca sa ma refer doar la partea hard./pisoiu

Link spre comentariu

aa..buun, dupa ce a postat "pisoiu" am inteles in sf. si eu :rolleyes: dap, are dreptate..daca ai cablu d-ala special e ok. mai bun aja..o sa iti vada calc automat camera ..

Link spre comentariu

Pentru ca angajatii de la diverse firme de vanzari computere cam dau din umeri cand ii intreb daca mufa dv e acelasi lucru cu fireware, si nu-s deloc siguri pe ei, am ramas la metoda pe care o cunosc.. tunerul... Am auzit de la cineva care se ocupa de capturi ca n-ar fi foarte mare diferenta intre captura facuta prin cele doua metode... sper ca am ales bine. :banghead:

Link spre comentariu

Pentru ca angajatii de la diverse firme de vanzari computere cam dau din umeri cand ii intreb daca mufa dv e acelasi lucru cu fireware, si nu-s deloc siguri pe ei, am ramas la metoda pe care o cunosc.. tunerul... Am auzit de la cineva care se ocupa de capturi ca n-ar fi foarte mare diferenta intre captura facuta prin cele doua metode... sper ca am ales bine. :banghead:

da şi nu... unele camere folosesc cu adevărat o mufă FireWire, altele folosesc un USB banal, şi altele o mufă şi un cablu proprietar, dar toţi le spun DV, din motive de marketing :P ... iar fabricanţii camerelor nu (prea) dau amănunte de-astea în manualele "obiectelor"...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări