Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare instalatie brad - heavy duty

Vizitator kapastratos

Postări Recomandate

Calculatoarele alea pentru leduri dau o valoare relativa, practic trebuie sa masori de fiecare data curentul prin leduri, exista dispersie mare de caracteristici. Nu te mai baza decat pe masuratori directe.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

8

• turcu_dan

8

• iuli09

7

• roby_m

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Deci ca sa fiu mai sigur pot masura intensitatea la inceputul ghirlandei si daca se situeaza in jurul valorii de 15-20mA e totul ok , daca nu maresc valoarea rezistentei. Referitor la modificarea controlerului pt 24V - practic ar trebui sa impart valorile rezistentelor la aprox 10 (o sa am 15K si 400K). Si ar trebui eliminata dioda redresoare din schema pt ca deja am tensiunea redresata din traf de 24. Cei care inteleg functionarea controlerului - putin ajutor.

Link spre comentariu

Referitor la alimentarea controlerului. In configuratia originala la 220V, masoara tensiunea pe condensatorul de filtraj al controlerului.Sa zicem ca ai gasit aprox. 5V deci trebuie sa-i asiguri tot 5V si la alimentarea cu 24V. Data fiind tensiunea mica pe care o vei utiliza, poti pune si un stabilizator monolitic gen 7805 cu un radiator decent.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Pt reducerea tensiunii la nivelul acceptat de controler se foloseste reactanta condensatorului ,alimenteaza-l prin 7805 cum ti s-a propus iar rezistenta lasa-o asa ca e bine .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări