Vizitator kapastratos Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 pune si o poza cu cablajul vechi...sa vedem daca pinii corespund. Multumesc Link spre comentariu
roby_m Postat Decembrie 22, 2012 Partajează Postat Decembrie 22, 2012 Eu am luat circuitul electronic de la o instalatie micuta si l-am pus la 2 instalatii mai mari care se pare ca au nevoie de mai mult curent pentru ca becurile sa se aprinda mai puternic (la intensitatea lor normala). Cum procedez ca le pot satisface acea nevoie suplimentara de curent? Am incercar sa schimb un tiristor din cele 2 de pe placa, dar pe acel canal (din 2) nu s-a observat nicio modificare in intensitatea luminoasa a beculetelor. Ce-i de facut? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Vezi ca la tine nu e tiristor, e TRIAC, spun asta fiindca nu vad puntea de diode pe placa ta.Daca era tiristor, mergea doar cu punte, altfel conduce o singura alternanta din 220V deci deduc ca ai nevoie de triace nu de tiristori, incearca TIC206 de exemplu si vei vedea diferenta :daCa sa ne lamurim, spune ce scrie pe ,,tiristorul" original (ala micu)! Si pune o poza de aproape cu PCB. Link spre comentariu
roby_m Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 2 bucati de PCR406 are pe placa. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Mi se pare aiurea ca nu au pus decat o dioda redresoare. Majoritatea cotrolerelor folosesc punte completa.De asta nu se aprind becurile normal, sunt subalimentate, acolo ar trebui refacuta schema, sau redus numarul de becuri pe serie. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Pai dioda nu e pt alimentarea circuitului de comanda?@roby_m -am impresia ca becurile se aprind deja la maxim... Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Uite care e diferenta dintre schema ta cu alimentare monoalternanta si schema cu dubla alternanta:Trebuie sa obtii schema cu 4 diode redresoare din imaginea de jos. Daca alimentezi un bec inseriat cu o dioda redresoare la 220V c.a. vei vedea de ce prima schema nu e eficienta. Controlerul e acelasi numai ca a doua schema nu comanda decat doua ghirlande. Se vad pinii 3 si 4 neconectati la CI. Link spre comentariu
roby_m Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Multumesc pt schema.Controlerul de pe placa mea vad ca are doar 6 pini.Voi incerca o adaptare, in locul diodei respective, pe traseele cele 2 de alimentare sa inserez o punte (aeriana). Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Nu conteaza controlerul, sau cati pini are, pune puntea conform schemei, astfel incat becurile sa fie alimentate pe ambele alternante ale retelei si va lumina cum trebuie. Link spre comentariu
roby_m Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Am inteles. Voi face asta. Multumesc. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Salutare..... vreau sa va intreb daca as putea modifica circuitul original pentru utilizarea lui impreuna cu o ghirlanda ce functioneaza la 24V. Ghirlanda se alimenteaza la 24 v redresat si are 10 ramuri a cate 10 beculete. M-am gandit ca pot conecta 2-3 ramuri pe o comanda. Daca tensiunea o am rederesata din transformator ma gandesc ca nu mai am nevoie de punte. Ramane de schimbat doar acele rezistente care alimenteaza microcontrolerul? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 In principiu, merge cu orice tensiune de alimentare, trebuie respectata tensiunea de alimentare a microcontrolerului, atfel incat sa avem o tensiune/curent suficienta pentru comanda tiristorilor.E preferabil sa folositi tiristori cu poarta sensibila.(curenti mici de comanda)Masurati in schema originala ce tensiune apare pe alimentarea cip-ului si respectati-o in noua configuratie.Atentie ! Cipurile astea sunt foarte sensibile, procedati cu atentie la teste. Link spre comentariu
Kreator Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Cum pot afla care bec e ars intr-o "linie" in care becurile nu au soclu ci sunt lipite? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Ia un creion de faza, si alimenteaza sirul de becuri astfel incat faza sa fie pe becurile inseriate nu pe firul de intoarcere. Cu creionul de faza in mana se trece cu varful atingand peste ghirlanda de becuri incepand cu primul dinspre stecher catre ultimul.Becul va lumina slab pana in locul in care se intrerupe sirul.Unde se stinge creionul de faza este becul ars, sau firul intrerupt. Se poate uneori vedea si prin transparenta filamentul, mai ales daca se lumineaza becul cu o lanterna, dar e mai greu. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Deoarece aveam o instalatie cu leduri rosii rupta m-am gandit sa folosesc ledurile in serie de cate 12 bucati alaturi de ghirlanda cu beculete alimentata la 24 V redresat. Calculatorul de pe sit-ul http://led.linear1.org/led.wiz mi-a recomandat o rezistenta de 1 ohm 1/4W. Datele au fost urmatoarele. U alim=24, nr led 12 serie, U led=2V, Iled= 20 mA. Am gasit o rez de 1.2 ohm si am trecut la treaba. Dupa ce am pus ghirlanda de 12 buc in functiune, am cinstatat la cca 1 min de function ca acestea se incalzesc. In cele din urma le-am inseriat cu o rez de 47 ohm ... acestea functioneaza si sunt reci. Greseala.....? Am luat in calcul la rezistenta Uled=2V prea mare? Multumesc..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum