florinmarinoiu Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Buna ziua.Foarte util montajul dvs.Puteti posta schema cablajului in format PDF?Cu respect,Florin. Link spre comentariu
iuli09 Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 L-am construit si eu dar nu vrea sa mearga si pace ! sa fie ars controllerul ? ce tensiune ar trebui sa am pe poarta tiristorilor ? eu am masurat 200V DC !!! Link spre comentariu
Vizitator kapastratos Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 L-am construit si eu dar nu vrea sa mearga si pace ! sa fie ars controllerul ? ce tensiune ar trebui sa am pe poarta tiristorilor ? eu am masurat 200V DC !!!pai daca inainte mergea si acum nu mai merge, ori ai gresit ceva...ori cumva ai ars controllerul......schema e foarte simpla...nu trebuie sa puna probleme. Link spre comentariu
iuli09 Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 am stricat 3 instalatii ca sa scot MCU , doua dintre ele erau sigur functionale , cred ca si a treia dar pe asta am taiat-o inainte de a o proba . Am folosit chiar cablajul oferit de dumneavoastra , am verificat toate traseele si totul pare in regula ,singura explicatie la care ma pot gandi este ca am ars cumva MCU , insa ... 3 bucati ??? Link spre comentariu
Vizitator kapastratos Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 am stricat 3 instalatii ca sa scot MCU , doua dintre ele erau sigur functionale , cred ca si a treia dar pe asta am taiat-o inainte de a o proba . Am folosit chiar cablajul oferit de dumneavoastra , am verificat toate traseele si totul pare in regula ,singura explicatie la care ma pot gandi este ca am ars cumva MCU , insa ... 3 bucati ??? Posteaza niste poze sa vedem poate rezolvam problema. Link spre comentariu
iuli09 Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 o sa pun maine cateva poze(montajul a ramas la locul de munca ). Cand am scos MCU , am incalzit destul de tare cablajul . sunt acestea foarte sensibile la temperaturi inalte si sa se fi stricat atunci ? Link spre comentariu
iuli09 Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 acestea sunt pozele pe care le-am promis aseara : tiristorii sunt TIC106M, condensatorul 47uF/16V , am incercat initial unul de 10uF pentru ca asa era in montajul din care am scos MCU , dar cu acelasi rezultat . Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Dar te-ai uitat in instalatia originala, daca pinii au aceeasi ordine? Link spre comentariu
iuli09 Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 la un moment dat am inceput si aceasta verificare insa am verificat doar iesirile de la MCU care merg in portile tiristorilor si m-am luat cu altele , verificarea oprind-se aici . am folosit insa unul dintre tipurile de MCU recomandate de autorul thread-ului ( B-803A) si am presupus ca daca le-a recomandat sunt compatibile pin cu pin cu cablajul propus . Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Simpatica realizare. Conectorii aia se pot lega intre ei, au santulete pe lateral. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Estetica mai la urma ,prioritatea e punerea in functiune . Link spre comentariu
iuli09 Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 corect! prima data m-am gandit sa fac montajul "in aer" , mai ales ca n-am nevoie decat de un singur canal , insa m-am gandit ca daca tot exista un cablaj gata-facut n-are rost sa nu-l fac .De facut , l-am facut... de mers , nu merge , habar nu am de ce ce tensiune ar trebui sa am dupa redresare ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Daca pui intrebari d-astea...Pai gandeste-te ca redresezi 220Vca. Dar nu ai filtrare. Deci cam tot atat ar trebui sa ai si in Vcc. Dar ce-ti va indica aparatul depinde de aparat... Link spre comentariu
Vizitator kapastratos Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Simpatica realizare. Conectorii aia se pot lega intre ei, au santulete pe lateral.greseala a fost a mea, ca am facut 3 tipuri de cablaje si cand am aruncat conectorii...am uitat sa ii apropii...o sa pun o varianta imbunatatita cand am timp.De facut , l-am facut... de mers , nu merge , habar nu am de ce montajul trebuia sa mearga din prima, din ce vad a iesit cum trebuie...probabil mcu-ul nu e bun, sau incearca cu tiristorii vechi (pcr-urile) poate totusi ai un lot de tic106m care nu e bun...daca nu merge nici cu tiristorii vechi...inseamna ca e mcu-ul.La mine a mers din prima, am sa revin cu filmulet.Multumesc Link spre comentariu
iuli09 Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 imi pare rau dar pun intrebarile care ma pot ajuta sa-mi dau seama ce nu e bine ; n-are rost sa pun intrebari "destepte" care nu ma ajuta sa rezolv problema. dupa redresare am masurat 210V , deci cred ca puntea redresoare e in regula ; maine o sa scot tiristorii sa-i verific . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum