Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare instalatie brad - heavy duty

Vizitator kapastratos

Postări Recomandate

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

8

• turcu_dan

8

• iuli09

7

• roby_m

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator kapastratos

L-am construit si eu dar nu vrea sa mearga si pace ! sa fie ars controllerul ? ce tensiune ar trebui sa am pe poarta tiristorilor ? eu am masurat 200V DC !!!

pai daca inainte mergea si acum nu mai merge, ori ai gresit ceva...ori cumva ai ars controllerul......schema e foarte simpla...nu trebuie sa puna probleme.
Link spre comentariu

am stricat 3 instalatii ca sa scot MCU :rade: , doua dintre ele erau sigur functionale , cred ca si a treia dar pe asta am taiat-o inainte de a o proba . Am folosit chiar cablajul oferit de dumneavoastra , am verificat toate traseele si totul pare in regula ,singura explicatie la care ma pot gandi este ca am ars cumva MCU , insa ... 3 bucati ??? :bataie

Link spre comentariu
Vizitator kapastratos

am stricat 3 instalatii ca sa scot MCU :rade: , doua dintre ele erau sigur functionale , cred ca si a treia dar pe asta am taiat-o inainte de a o proba . Am folosit chiar cablajul oferit de dumneavoastra , am verificat toate traseele si totul pare in regula ,singura explicatie la care ma pot gandi este ca am ars cumva MCU , insa ... 3 bucati ??? :bataie

Posteaza niste poze sa vedem poate rezolvam problema.
Link spre comentariu

o sa pun maine cateva poze(montajul a ramas la locul de munca :jytuiyu ). Cand am scos MCU , am incalzit destul de tare cablajul . sunt acestea foarte sensibile la temperaturi inalte si sa se fi stricat atunci ?

Link spre comentariu

acestea sunt pozele pe care le-am promis aseara :

Posted Image

Posted Image

Posted Image

tiristorii sunt TIC106M, condensatorul 47uF/16V , am incercat initial unul de 10uF pentru ca asa era in montajul din care am scos MCU , dar cu acelasi rezultat .

Link spre comentariu

la un moment dat am inceput si aceasta verificare insa am verificat doar iesirile de la MCU care merg in portile tiristorilor si m-am luat cu altele , verificarea oprind-se aici . am folosit insa unul dintre tipurile de MCU recomandate de autorul thread-ului ( B-803A) si am presupus ca daca le-a recomandat sunt compatibile pin cu pin cu cablajul propus .

Link spre comentariu

corect! prima data m-am gandit sa fac montajul "in aer" , mai ales ca n-am nevoie decat de un singur canal , insa m-am gandit ca daca tot exista un cablaj gata-facut n-are rost sa nu-l fac .De facut , l-am facut... de mers , nu merge , habar nu am de ce :ras: ce tensiune ar trebui sa am dupa redresare ?

Link spre comentariu

Daca pui intrebari d-astea...Pai gandeste-te ca redresezi 220Vca. Dar nu ai filtrare. Deci cam tot atat ar trebui sa ai si in Vcc. Dar ce-ti va indica aparatul depinde de aparat...

Link spre comentariu
Vizitator kapastratos

Simpatica realizare. Conectorii aia se pot lega intre ei, au santulete pe lateral.

greseala a fost a mea, ca am facut 3 tipuri de cablaje si cand am aruncat conectorii...am uitat sa ii apropii...o sa pun o varianta imbunatatita cand am timp.

De facut , l-am facut... de mers , nu merge , habar nu am de ce :ras:

montajul trebuia sa mearga din prima, din ce vad a iesit cum trebuie...probabil mcu-ul nu e bun, sau incearca cu tiristorii vechi (pcr-urile) poate totusi ai un lot de tic106m care nu e bun...daca nu merge nici cu tiristorii vechi...inseamna ca e mcu-ul.La mine a mers din prima, am sa revin cu filmulet.Multumesc
Link spre comentariu

imi pare rau dar pun intrebarile care ma pot ajuta sa-mi dau seama ce nu e bine ; n-are rost sa pun intrebari "destepte" care nu ma ajuta sa rezolv problema. dupa redresare am masurat 210V , deci cred ca puntea redresoare e in regula ; maine o sa scot tiristorii sa-i verific .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări