Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PINI LETCON

radu42

Postări Recomandate

Salut ! Am un letcon de la o statie Welle.... tip VTSSC40N si nu stiu daca este cu termocuplu .L-am primit de la cineva si as vrea sa-l utilizez la o statie de lipit.Poate ma ajuta cineva si cu configuratia pinilor...Nu stiu daca am postat bine ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu42

3

• criss

2

• MifTy

1

• GeoMar

1

Top autori în acest subiect

Se poate inchide ...am gasit singur cum vin pinii !

Mai bine postezi configuratia pinilor, daca tot ai reusit sa-i afli.Poate mai este cineva in aceeasi situatie si "gaseste" acest topic si isi rezolva problema.
Link spre comentariu

1 si 4 .....24 volti alternativ2 termocupla +3 termocupla --Pinii sunt numerotati pe mufa mama !L-am alimentat cu 24 volti si am tras fire la intrarea de termocupla a aparatului de masura DT890G...indica temperatura perfect...bineinteles letconul s-a incins cam tare si am oprit...Cam asta...Si vreau sa mai zic ca cei de al firma de unde am cumparat letconul nu stiau ce e ala termocuplu si nici ce vind...am intrebat de configuratia pinilor si ...in fine ,nu vreau sa ma mai enervez.Merg mai departe !

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Azi am desfacut Letconul meu: VTSSC40N/SP care nu mai functiona, dintrodata a inceput sa raceasca, temperatura a aratato corect doar ca rezistenta nu se mai incalzea :( La desfacere am constatat ca firele ce duc la rezistenta sunt extrem de subtiri, ma mir cum de mai a functionat. Inca nu am apucat sa fac masuratoriile sa vad daca vreaun fir este intrerupt sau rezistenta in sine. Daca tot l-am desfacut atasez semnificatia/culoarea firelor din cablu.Nr. pini/semnificatia si culoarea cablajului:1 - Rezistenta => Alb 2 - Termistor => Rosu3 - Termistor => Albastru4 - Rezistenta => NegruVerde => Impamantarea.EDITAT: Am masurat, cablajul este in regula, rezistenta este dusa.Oare cu ce rezistenta as puteo inlocui? De la ce model de letcol as putea refolosi?Lungimea rezistentei: 80mmDiametru rezistentei: 5mmAcuma doar rezistenta termistorului ar trebui sa bata.

Link spre comentariu

da, de aceasta am stiu,nu de descriere am nevoie ci de unde pot sa-l achizitionez in tara si la un pret rezonabil.

am gasit aici:

http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=40210

dar mai pun transportul si ma costa cat o statie. O rezistenta costa in jur de 15Ron dar nu am gasit inca dimensiunile corespunzatoare pt ea.

uite de aici am achizitionat statia:

http://sklep.avt.pl/p/pl/485516/grzalka ... d-937.html

letconul este la jumatate de pret! doar eu nu mai sunt in polonia :(

O alta problema reprezinta calitatea proasta a resistentei existente!

Si as dori sa inlocuiesc rezistenta deoarece restul este in regula, as achizitiona mai multe rezistente sa am de rezerva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări