Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

culorile plăcilor montate


nickxyzt

Postări Recomandate

Aș dori să mă poată ajuta cineva să înțeleg ce reprezintă culorile plăcilor cu montaje pe ele.Unele plăci sunt pe ambele fețe verzi; altele sunt roșiatice pe o parte și verzi pe cealaltă, sau pe ambele părți roșiatice. Plăcile mai vechi (de exemplu, dintr-un radiocasetofon) pot fi pe o parte verzi și galbene pe cealaltă parte, sau am mai întâlnit plăci galbene pe ambele părți.Încă ceva - cum îmi dau seama dacă o placă este multi strat?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • nickxyzt

    3

  • dan cod

    3

  • remus68

    2

  • adicontakt

    1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Culoarea nu inseamna nimic,unele sunt vopsite,altele lacuite,altele nici una nici alta .Placa multistrat este mai groasa si are trasee care trec dintr-o parte in alta fara(se vad trecerile) a vedea unde iese.In general in sculele mai noi si pretentioase ,complexe se foloseste multi strat.Eu am uitat care a fost primul aparat cu multistrat care la-m vazut.

Link spre comentariu

Mulțumesc de răspuns.M-am uitat acum pe o placă multistrat, cu găuri, și văd pe o față unele puncte „pline”, care nu au corespondent pe fața cealaltă a plăcii. Acestea fac legătura cumva cu următorul strat? De asemenea, mai sunt unele găuri care au inelul mai gros decât celelalte - acestea fac legătura cu straturi mai îndepărtate?Ultima întrebare - astfel de plăci se pot dezmembra? (pentru curioși...)

Link spre comentariu

astfel de plăci se pot dezmembra?

Depinde ce vrei sa reutilizezi dupa acele placi. Componentele se indeparteaza mai greu decit dupa placile simplu-placate si prin supraincalzire se pot distruge unele dintre ele.
Link spre comentariu

Taie o bucata cu suprafata rectangulara de citiva centimetri patrati si "arde-i" un ciocan sanatos pe cant... se vor sfarima. Mai gasesti ceva pe acolo de studiat, daca vrei sa vezi ce e inauntru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări