Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare B8109 si B8310

cristian_98

Postări Recomandate

Pt. a obtine 0,7Vef la intrarea in amp. e nevoie de un preu cu amplificarea in tensiune de minim 20

:rade: ... cum ai ajuns la concluzia asta? Din ceea ce ai scris acolo, rezulta ca dupa tine amplificatorul are nevoie la intrare de 14Vef...

Atit nu scoate nici macar la iesire...!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 227
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_98

92

• remus68

67

• DonNCSS

34

• zal

19

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pînă la urmă, care e scopul ''restaurării''? Kit-urile astea erau primitive la momentul lansării pe piaţă, acum aproape 40 ani, de atunci nu s-au modernizat stînd. Nu va ieşi un amplif de calitate din aşa ceva, bănuiesc că e doar curiozitatea.Cum am zis, se poate refolosi doar cablajul cu o schemă asemănătoare, dar provenind dintr-un amplif de firmă, din acea perioadă.

Link spre comentariu

Uite asta e, am bibilit-o să se potrivească cît mai mult cu schema IPRS. Superdioda cu trz se poate înlocui cu cea simplă cu 3 diode ajustată cu o rez. Singura complicaţie e în etajul de intrare la 2-3 piese în plus.Mai e o variantă, dar cu trz finali complementari la +60V, care scoate 40W/4 Ohmi.

Link spre comentariu

Dar de ce trebuie modificată schema;cu vro 3 perechi de finali si cu alimentarea mărită puterea se vă mari destul de mult.Bine,trebuie pusi si niste prefinali mai puternici,trebuie recalculate rezistentele de putere etc.

Link spre comentariu

Superdioda cu trz se poate înlocui cu cea simplă cu 3 diode ajustată cu o rez

In etajul final sint trei jonctiuni BE, deci in acest caz NU trebuie 3 diode + rezistenta inseriata, ci numai 2 diode + rezistenta inseriata.Schema prezentata mai sus este identica cu cea a amplificatorului de 15W - B8310 de la IPRS (cu diferenta de polaritate a tranzistorului de la intrare) si nu ofera nici un plus real in auditie fata de schema originala B8109.
Link spre comentariu

Mai mult, tensiunile marcate pe schema in dreptul tranzistorului din superdioda nu sint decit o gluma foarte buna...2,3V impartiti pe 3 jonctiuni EB nu face altceva decit sa duca amplificatorul in clasa de functionare A* (inexistenta, de altfel... ) :rade:

Link spre comentariu

Eu nu vad rostul acestei modificari...pai sa resaturezi B8310,inseamna, zic eu, sa folosesti mai ales schema originala...pai ori restauram acest kit ori aducem alta schema si folosim doar cablajul...Ca idee este bine ca e postata, poate cineva vrea sa o incerce. :101 :da :da :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări