remus68 Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Pt. a obtine 0,7Vef la intrarea in amp. e nevoie de un preu cu amplificarea in tensiune de minim 20 ... cum ai ajuns la concluzia asta? Din ceea ce ai scris acolo, rezulta ca dupa tine amplificatorul are nevoie la intrare de 14Vef...Atit nu scoate nici macar la iesire...! Link spre comentariu
DonNCSS Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Nu ma omori,chestia asta am dedus-o dupa o carte de electronica. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 De ce nu ai ramas sa discuti in topicul tau si ai venit sa poluezi aici? Reciteste ce am scris mai sus si daca crezi ca stii mai bine, atunci fa ce consideri ca trebuie facut. Link spre comentariu
DonNCSS Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Nu am vrut sa se ajunga aici,asa ca imi cer scuze,eu am vrut doar sa ajut omul,nu sa-l omor. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Decembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Nimeni nu polueaza aici,atat timp cat da sfaturi utile... Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Pînă la urmă, care e scopul ''restaurării''? Kit-urile astea erau primitive la momentul lansării pe piaţă, acum aproape 40 ani, de atunci nu s-au modernizat stînd. Nu va ieşi un amplif de calitate din aşa ceva, bănuiesc că e doar curiozitatea.Cum am zis, se poate refolosi doar cablajul cu o schemă asemănătoare, dar provenind dintr-un amplif de firmă, din acea perioadă. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Decembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Scopul restaurarii e intradevar curiozitatea.Puteti atasa schema respectiva?Sper ca dupa restaurare,mai caut un cablaj si fac si acea schema... Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Uite asta e, am bibilit-o să se potrivească cît mai mult cu schema IPRS. Superdioda cu trz se poate înlocui cu cea simplă cu 3 diode ajustată cu o rez. Singura complicaţie e în etajul de intrare la 2-3 piese în plus.Mai e o variantă, dar cu trz finali complementari la +60V, care scoate 40W/4 Ohmi. Link spre comentariu
DonNCSS Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Dar de ce trebuie modificată schema;cu vro 3 perechi de finali si cu alimentarea mărită puterea se vă mari destul de mult.Bine,trebuie pusi si niste prefinali mai puternici,trebuie recalculate rezistentele de putere etc. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Ştiu pe unul care a făcut un amplif de 1kW cu 100 de 2N3055... poţi să încerci. Link spre comentariu
DonNCSS Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Ştiu pe unul care a făcut un amplif de 1kW cu 100 de 2N3055... poţi să încerci.Nu sunt chiar atât de dement.Cine e nebun si are 200 de 2n2055 poate să încerce. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Superdioda cu trz se poate înlocui cu cea simplă cu 3 diode ajustată cu o rezIn etajul final sint trei jonctiuni BE, deci in acest caz NU trebuie 3 diode + rezistenta inseriata, ci numai 2 diode + rezistenta inseriata.Schema prezentata mai sus este identica cu cea a amplificatorului de 15W - B8310 de la IPRS (cu diferenta de polaritate a tranzistorului de la intrare) si nu ofera nici un plus real in auditie fata de schema originala B8109. Link spre comentariu
DonNCSS Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Dar la ele ce difera?In sensul că au aceeasi topologie a etajului final,numai etajul de intrare diferind. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Mai mult, tensiunile marcate pe schema in dreptul tranzistorului din superdioda nu sint decit o gluma foarte buna...2,3V impartiti pe 3 jonctiuni EB nu face altceva decit sa duca amplificatorul in clasa de functionare A* (inexistenta, de altfel... ) Link spre comentariu
cristian_98 Postat Decembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Eu nu vad rostul acestei modificari...pai sa resaturezi B8310,inseamna, zic eu, sa folosesti mai ales schema originala...pai ori restauram acest kit ori aducem alta schema si folosim doar cablajul...Ca idee este bine ca e postata, poate cineva vrea sa o incerce. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum