K1nderu Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 valoarea rezistentelor alora nu e batuta in cuie! Link spre comentariu
cristian_98 Postat Decembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2012 deja la +60v cablajul va trebui modificat major,in sensul ca ar trebui intarite traseele foarte mult ca sa nu ia foc.Corect...Nici nu ma gandesc sa ajung acolo :smt103: :smt103: Vreau sa pastrez schema cat mai originala,cu cablaj original...daca ma gandesc mai bine si cu finalii 2N3055,scuze de off-topic,se aude bine Fratiorul sau? Link spre comentariu
DonNCSS Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Am experimentat acest lucru pe modulul meu de 10w(kitul beta8109) cu diferite valori ale rezistentelor in finali si nu am fost deloc satisfacut de calitatea sunetului + ca am reusit sa pocnesc odata cu experimentul acesta 3 perechi de prefinali si una de finali,dar pana la urma omul nu s-a nascut invatat si dupa astfel de traznai invatam mai multe.Pt cristian_98:Fratiorul sau se aude destul de bine,dar din cauza reglarii defectuoase a curentului de mers in gol dupa un timp intra in oscilatie,deci trebuie sa-i implementez cat se poate de repede superdioda. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Decembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2012 scuze de off-topic,se aude bine Fratiorul sau? Ce finali ai folosit?La ce temperatura ajung finali?Cum se comporta ampliful?Necesita preu? Link spre comentariu
DonNCSS Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Daca il conectezi direct de la pc are nevoie de un preu,cat despre finali eu am folosit cu succes 2 2n3055 iprs care i-am obtinut cu chiu cu vai de la un mos electronist (noroc ca avea de spart lemne) care,sa-ti spun sincer,dupa 3 ore de forjare cu reglajul defectuos erau reci "sloi"(in sensul ca erau la temp. camerei).Amplificatorul,al meu, se comporta bine,adica nu mi-a facut probleme pana acum. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Decembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2012 As mai avea o intrebare..cum ai imperecheat 2N-urile?Sau ai folosit imperecherea incrucisata adina BD cu 2N,asa zicea cineva ca a facut cu succes..?Cum i-as putea imperechea? Link spre comentariu
DonNCSS Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Am folosit finalii imperecheati,adica cu un hfe apropiat(ai mei au hfe-ul 59,respectiv 60),iar la prefinali am nimerit unii cu hfe egal(spre norocul meu). Link spre comentariu
cristian_98 Postat Decembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Cum ai masurat hfe-ul?Amaflat ca, cu multimetrul e imposibil ca, se descarca la conectarea tranzistorului 2 N...? Link spre comentariu
DonNCSS Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Le-am masurat la mosul ala electronist pe niste hardughii de aparate romanesti.O alta alternativa mai neortodoxa ar fi masurarea curentului maxim strabatut prin jonctiunile tz,ca apoi sa le imparti si sa afli ce hfe au,dar nu mai stiu sigur daca asa era ecuatia(deh,daca nu le folosesc in fiecare zi). Link spre comentariu
cristian_98 Postat Decembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Am inteles acum....Parca aveam si imperecheati..sa pun mana sa- caut... Link spre comentariu
DonNCSS Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Dar,hai sa fiu si eu putin offtopic:de unde ai facut rost de cablaje? Link spre comentariu
cristian_98 Postat Decembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Am eu 2,de la un prieten,le-am luat cu 10 lei bucata,montaje incomplete...si am mai discutat cu un user de aici pentru un cablaj nefolosit,deoarece unul din cele 2 ale mele este exfoliat la partea prefinalilor...de fapt si al doile e cam in aceasi stare...dar ce sa fac?Nu ai vreo idee cum sa refac partea exfoliata? Link spre comentariu
DonNCSS Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Cauta prin comert foita de cupru.Stiu ca odata la noi in Buzau gasisem,cu grosimea de 0.5mm(mai mult decat suficient). Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Pffffff... o gramada de intrebari:- la aceste amplifuri B8109, B8310 de IPRS nu are nici o importanta faptul ca rezistentele din emitorul finalilor au 0,1 sau 0,82 ohmi si aceasta NU afecteaza calitatea sunetului redat si nici banda de frecventa reprodusa..- kiturile au venit cu tranzistoare finale si prefinale luate la nimereala din galeata si toate au functionat fara probleme.- pentru a obtine puterea nominala (10W/4R la +20V alimentare la B8109, respectiv 15W/4R la +30V alimentare la B8310) se aplica la intrare in jur de 0,7Vef.- montarea superdiodei cu tranzistor care face contact termic cu radiatorul finalilor mareste stabilitatea amplificatorului la functionarea timp indelungat la putere mare. Link spre comentariu
DonNCSS Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Pt. a obtine 0,7Vef la intrarea in amp. e nevoie de un preu cu amplificarea in tensiune de minim 20;pe tema asta gasisem preu cu operational 741-care este un chilipir-,dar nu gasesc o amarata de rezistenta de 5.6megaohmi la magazin(firar a naibii ea sa fie) prin care se stabileste amplificarea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum