Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare B8109 si B8310

cristian_98

Postări Recomandate

• Răspunsuri 227
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_98

92

• remus68

67

• DonNCSS

34

• zal

19

Top autori în acest subiect

Imagini postate

deja la +60v cablajul va trebui modificat major,in sensul ca ar trebui intarite traseele foarte mult ca sa nu ia foc.

Corect...Nici nu ma gandesc sa ajung acolo :smt103: :smt103: Vreau sa pastrez schema cat mai originala,cu cablaj original...daca ma gandesc mai bine si cu finalii 2N3055,scuze de off-topic,se aude bine Fratiorul sau? :dans: :da
Link spre comentariu

Am experimentat acest lucru pe modulul meu de 10w(kitul beta8109) cu diferite valori ale rezistentelor in finali si nu am fost deloc satisfacut de calitatea sunetului + ca am reusit sa pocnesc odata cu experimentul acesta 3 perechi de prefinali si una de finali,dar pana la urma omul nu s-a nascut invatat si dupa astfel de traznai invatam mai multe.Pt cristian_98:Fratiorul sau se aude destul de bine,dar din cauza reglarii defectuoase a curentului de mers in gol dupa un timp intra in oscilatie,deci trebuie sa-i implementez cat se poate de repede superdioda.

Link spre comentariu

Daca il conectezi direct de la pc are nevoie de un preu,cat despre finali eu am folosit cu succes 2 2n3055 iprs care i-am obtinut cu chiu cu vai de la un mos electronist (noroc ca avea de spart lemne) care,sa-ti spun sincer,dupa 3 ore de forjare cu reglajul defectuos erau reci "sloi"(in sensul ca erau la temp. camerei).Amplificatorul,al meu, se comporta bine,adica nu mi-a facut probleme pana acum.

Link spre comentariu

As mai avea o intrebare..cum ai imperecheat 2N-urile?Sau ai folosit imperecherea incrucisata adina BD cu 2N,asa zicea cineva ca a facut cu succes..?Cum i-as :nas: :nas: putea imperechea?

Link spre comentariu

Le-am masurat la mosul ala electronist pe niste hardughii de aparate romanesti.O alta alternativa mai neortodoxa ar fi masurarea curentului maxim strabatut prin jonctiunile tz,ca apoi sa le imparti si sa afli ce hfe au,dar nu mai stiu sigur daca asa era ecuatia(deh,daca nu le folosesc in fiecare zi).

Link spre comentariu

Am eu 2,de la un prieten,le-am luat cu 10 lei bucata,montaje incomplete...si am mai discutat cu un user de aici pentru un cablaj nefolosit,deoarece unul din cele 2 ale mele este exfoliat la partea prefinalilor...de fapt si al doile e cam in aceasi stare...dar ce sa fac?Nu ai vreo idee cum sa refac partea exfoliata? :nas: :da :da

Link spre comentariu

Pffffff... o gramada de intrebari:- la aceste amplifuri B8109, B8310 de IPRS nu are nici o importanta faptul ca rezistentele din emitorul finalilor au 0,1 sau 0,82 ohmi si aceasta NU afecteaza calitatea sunetului redat si nici banda de frecventa reprodusa..- kiturile au venit cu tranzistoare finale si prefinale luate la nimereala din galeata si toate au functionat fara probleme.- pentru a obtine puterea nominala (10W/4R la +20V alimentare la B8109, respectiv 15W/4R la +30V alimentare la B8310) se aplica la intrare in jur de 0,7Vef.- montarea superdiodei cu tranzistor care face contact termic cu radiatorul finalilor mareste stabilitatea amplificatorului la functionarea timp indelungat la putere mare.

Link spre comentariu

Pt. a obtine 0,7Vef la intrarea in amp. e nevoie de un preu cu amplificarea in tensiune de minim 20;pe tema asta gasisem preu cu operational 741-care este un chilipir-,dar nu gasesc o amarata de rezistenta de 5.6megaohmi la magazin(firar a naibii ea sa fie) prin care se stabileste amplificarea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări