remus68 Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Diodele ar trebui montate pe radiatorul finalilor. Oricum va trebui sa pleci cu doua fire spre radiator... mai bine montezi pe o placuta un tranzistor, o rezistenta si un semireglabil; tranzistorul (poate fi BD135...139); se va fixa cu surub de radiator iar placuta (aprox 1cm^2) va sta solidara cu terminalele tranzistorului. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Decembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2012 In acest caz am gasit o dioda DRD 3,care era montata pe PCB,trebuie montata pe radiator? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Verifica daca e buna si monteaz-o sa fie in contact cu radiatorul finalilor. Era mult mai eficienta o superdioda. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Decembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Din pacate nu e buna dioda...imi puteti arata cum vine superdioda? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Asta montezi intre bazele prefinalilor in locul grupului diode-rezistenta. Preferabil utilizezi un tranzistor BD care il fixezi foarte usor cu un surub M3 de radiatorul finalilor. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Decembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Va multumesc domnule Remus.Cat mai curand ma apuc de treaba. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Atentie la sensul corect: emitorul tranzistorului din superdioda va fi conectat la colectorul lui T2 din schema originala. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Decembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Rezistentele de putere pot fi de 0,33 ohmi?Prefinali cred ca sunt ok si mje 340/350...??? Link spre comentariu
DonNCSS Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Rezistentele de putere pot fi de 0,33 ohmi?Prefinali cred ca sunt ok si mje 340/350...??? Eu asi zice sa ramai la valorile prestabilite de roman,parca 0,47;cat despre prefinali pune o pereche de bd-uri 135/136 sau 139/140,rezista mult mai bine decat acele mje-uri si au un curent prin colector mai mare (1,5A max). Link spre comentariu
cristian_98 Postat Decembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Ziceam sa pun mje,ca aveam in casa cateva perechi..dar totusi am sa pun 139/140;rezistentele sa inteleg ca nu ar fi ok de 0,33...voi cauta de 0,47 Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Mai e posibilă şi refolosirea cablajului cu alte valori ale pieselor, ptr alimentarea la +60V, realizaţi cu un redresor stabilizat din acel trafo cu secundar 2x28Vca. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Decembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Vreau sa pastrez cat mai mult originalitatea schemei...O voi alimenta la +38V,voi folosi cablajul original...Ma interesau in special daca pot pune alte valori ale rezistorilor de putere...0,33 ohmi,nu as face o comanda pe net doar pentru 2 rezistente... Link spre comentariu
DonNCSS Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Uite pt ca tot a adus vorba aici dl.remus de superdioda am sa-i pun ideea in aplicare si pe amplificatorul meu de 10w(fratele mai mic al amplificatorului tau),caruia ii cam oscileaza curentul de mers in gol din cauza semireglabilului improvizat.Aviz domnului zal:deja la +60v cablajul va trebui modificat major,in sensul ca ar trebui intarite traseele foarte mult ca sa nu ia foc. Link spre comentariu
K1nderu Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 merg puse rezistentele alea! Link spre comentariu
DonNCSS Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Deja daca schimba anumite piese din montaj cu altele cu valori diferite amplificatorul va decala de la parametrii pe care ii avea inainte si exista pericolul incalzirii excesive a finalilor in acest caz.Daca cautati astfel de exemple pe forum o sa vedeti ca nu o singura data s-a lasat cu foc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum