Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare B8109 si B8310

cristian_98

Postări Recomandate

Diodele ar trebui montate pe radiatorul finalilor. Oricum va trebui sa pleci cu doua fire spre radiator... mai bine montezi pe o placuta un tranzistor, o rezistenta si un semireglabil; tranzistorul (poate fi BD135...139); se va fixa cu surub de radiator iar placuta (aprox 1cm^2) va sta solidara cu terminalele tranzistorului.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 227
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_98

92

• remus68

67

• DonNCSS

34

• zal

19

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asta montezi intre bazele prefinalilor in locul grupului diode-rezistenta. Preferabil utilizezi un tranzistor BD care il fixezi foarte usor cu un surub M3 de radiatorul finalilor.

Link spre comentariu

Rezistentele de putere pot fi de 0,33 ohmi?Prefinali cred ca sunt ok si mje 340/350...??? :nas: :nas:

Eu asi zice sa ramai la valorile prestabilite de roman,parca 0,47;cat despre prefinali pune o pereche de bd-uri 135/136 sau 139/140,rezista mult mai bine decat acele mje-uri si au un curent prin colector mai mare (1,5A max).
Link spre comentariu

Vreau sa pastrez cat mai mult originalitatea schemei...O voi alimenta la +38V,voi folosi cablajul original...Ma interesau in special daca pot pune alte valori ale rezistorilor de putere...0,33 ohmi,nu as face o comanda pe net doar pentru 2 rezistente...

Link spre comentariu

Uite pt ca tot a adus vorba aici dl.remus de superdioda am sa-i pun ideea in aplicare si pe amplificatorul meu de 10w(fratele mai mic al amplificatorului tau),caruia ii cam oscileaza curentul de mers in gol din cauza semireglabilului improvizat.Aviz domnului zal:deja la +60v cablajul va trebui modificat major,in sensul ca ar trebui intarite traseele foarte mult ca sa nu ia foc.

Link spre comentariu

Deja daca schimba anumite piese din montaj cu altele cu valori diferite amplificatorul va decala de la parametrii pe care ii avea inainte si exista pericolul incalzirii excesive a finalilor in acest caz.Daca cautati astfel de exemple pe forum o sa vedeti ca nu o singura data s-a lasat cu foc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări