Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare B8109 si B8310

cristian_98

Postări Recomandate

• Răspunsuri 227
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_98

92

• remus68

67

• DonNCSS

34

• zal

19

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 30ma curentul pe care l-am reglat sa ma duc cu ei in clasa A?Nu prea cred acest lucru,dar poate ca m-a inselat porcaria mea de multimetru(dinacela la 20 de lei).Pun eu maine MAVO-ul pe el.

Link spre comentariu

Nu toate kiturile au fost cu tranzistoare de uz didactic. La inceput, multe din ele veneau cu 2N3055 cu Uce=60V si BD139/140 (varianta B8109). Mergeam la magazin (librarie) si le alegeam; am cumparat o gramada de pungi numai pentru piese. Dupa ce au "modernizat" cablajul (varianta B8109B) au inceput sa introduca mai mult tranzistoare de uz didactic (am vazut si pungi cu finali SN40).

Link spre comentariu

Am revenit cu o intrebare...am precizat mai sus ca doream sa schimb finalii, iar cand faceam curat prin cutia cu maimute am gasit cateva bucati KT805AM.Am citit pe net, sunt npn, ar fi ok pentru ampliful de 10w, ca finali?

Link spre comentariu

Cîţi au luat plasă cu terminalele pe dos la trz de genul ăsta ruseşti...

Si eu pot sa ma "mandresc" ca am ars o pereche tot din aceasta cauza.Ai dracu rusii astia,nu puteau si ei sa-i faca ca ceilalti? :sparge:
Link spre comentariu

Corect.Acum ascult acest amplificator, se aude binisor pentru simplitatea schemei.Din acest punct de vedere il recomand incepatorilor, a fost al doilea amplif cu tranzistori...primul a fost unul de 100w mosfet, iar acesta e al doilea.Va multumesc pentru ajutor.Craciun fericit tuturor!!! :aplauze :aplauze :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări