zal Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Şi asta face parte din frumuseţea experienţelor cu aceste chituri. Şi eu am folosit radiatoare separate ptr trz finali şi era o mare bucurie cînd se atingeau între ele. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Decembrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Am dat gaurile in carcasa pentru potentiometrele corectorului de ton cu mixer si preu.Ca si ''experiment'' am reglat pentru o peroiada de test curentul de mers in gol la 70ma, asta doar pentru placere mea... I rest ampliful functioneaza bine, multumitor.Am pus si 2 Ohmi, se incalzesc putin fianlii.Cred ca-i voi schimba cu ceva T220 sau T247...Ce imi recomandati la preturi acceptabile?La mine un 2N3055 e 6 lei...iar un Tip 35 7,5 lei...cica ''original'' vanzatorul zice ca aduce pe comanda, iar el da un search pe m.i.v.a.r.o.m., sau a.d.e.l.a.i.d.a... Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Regleaza curentul de mers in gol la 30mA si lasa finali 2N3055. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Decembrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Problema e ca radiatoarele pentru to-3 pe care le am ocupa foarte mult spatiu,sunt de asa forma,incat nu imi incape al doilea modul de amplificare...si din aceasta cauza vreau sa schimb finalii cu ceva in alta capsula...am radiatoare bune pentru capsula T220, pentru a incapea si al doilea modul.Curentul de mers in gol oricum nu va ramane la valoarea de 70ma, asta e doar experimental, la final va ramane la 30ma.Totusi ce finali recomandati? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 In acest caz monteaza ce finali vrei tu. Nu conteaza... sa fie NPN, cu Ic si Pd suficient de mari. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Cînd schimbi trz finali cu alt model, se schimbă şi reglajele, ce se recomanda ptr unii nu mai e valabil ptr alţii.Sîngura constantă e tensiunea de deschidere dintre bază şi emitor, o poţi regla la circa 500mV, în gol, fără semnal. La schema asta, va fi o diferenţă între cei doi trz finali, dar nu e o problemă, se egalizează cu semnal. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Decembrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Adica sa am intre baza si emitorul fiecarui final in jur de 500mVcc? Link spre comentariu
tepesa Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Exact asa procedez si eu, de ce nu mai mult sau mai putin, va fi placerea sa descoperi singur. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 500mV e prea putin si va distorsiona la semnale cu nivel mic; trebuie sa fie undeva intre 520 si 545mV. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Garantez că nu se simt distorsiuni decît sub 400mV, ptr o ureche antrenată.Pe de altă parte, nu ştiu cîtă răbdare are să regleze la 550mV, ptr o temperatură ambientală anume, mai ales cu superdioda asta. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Garantez ca se simt... pentru o ureche si mai antrenata... Mai ales dupa ce amplificatorul s-a incalzit.Un mimim de 520mV e necesar. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Doar dacă pune trz cu beta foarte diferit. De aia japonezii reglau mai sus, la 600mV şi păcăleau lumea că au făcut amplifuri în clasă A. În realitate foloseau piese nesortate. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Fara o scula mai speciala nu poate sorta tranzistoare de putere dupa coeficientul de amplificare - acesta se va masura la curenti de colector mult mai mari decit cel oferit de un multimetru digital (1...4A fata de aprox 300...700uA la multimetru). Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Cine vrea să fie exagerat de tipicar, poate face tot felul de teste la trz finali.Eu zic să nu-i zdruncinăm încrederea în forţele proprii, acum că a biruit infamul amplificator. Link spre comentariu
DonNCSS Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Pana la urma am dat si eu drumul,din nou,modulului meu,de data asta cu superdioda.Nu stiu cat e de real,dar odata cu aceasta am reglat biasul mai usor,si pentru prima data mi s-au incalzit finalii in draci(radiator din profil de aluminiu exolat),la fel si cu tz de pe alimentare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum