Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare B8109 si B8310

cristian_98

Postări Recomandate

• Răspunsuri 227
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_98

92

• remus68

67

• DonNCSS

34

• zal

19

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am dat gaurile in carcasa pentru potentiometrele corectorului de ton cu mixer si preu.Ca si ''experiment'' am reglat pentru o peroiada de test curentul de mers in gol la 70ma, asta doar pentru placere mea... :ras: :ras: I rest ampliful functioneaza bine, multumitor.Am pus si 2 Ohmi, se incalzesc putin fianlii.Cred ca-i voi schimba cu ceva T220 sau T247...Ce imi recomandati la preturi acceptabile?La mine un 2N3055 e 6 lei...iar un Tip 35 7,5 lei...cica ''original'' vanzatorul zice ca aduce pe comanda, iar el da un search pe m.i.v.a.r.o.m., sau a.d.e.l.a.i.d.a... :sparge: :sparge: :bataie

Link spre comentariu

Problema e ca radiatoarele pentru to-3 pe care le am ocupa foarte mult spatiu,sunt de asa forma,incat nu imi incape al doilea modul de amplificare...si din aceasta cauza vreau sa schimb finalii cu ceva in alta capsula...am radiatoare bune pentru capsula T220, pentru a incapea si al doilea modul.Curentul de mers in gol oricum nu va ramane la valoarea de 70ma, asta e doar experimental, la final va ramane la 30ma.Totusi ce finali recomandati?

Link spre comentariu

Cînd schimbi trz finali cu alt model, se schimbă şi reglajele, ce se recomanda ptr unii nu mai e valabil ptr alţii.Sîngura constantă e tensiunea de deschidere dintre bază şi emitor, o poţi regla la circa 500mV, în gol, fără semnal. La schema asta, va fi o diferenţă între cei doi trz finali, dar nu e o problemă, se egalizează cu semnal.

Link spre comentariu

Garantez că nu se simt distorsiuni decît sub 400mV, ptr o ureche antrenată.Pe de altă parte, nu ştiu cîtă răbdare are să regleze la 550mV, ptr o temperatură ambientală anume, mai ales cu superdioda asta.

Link spre comentariu

Fara o scula mai speciala nu poate sorta tranzistoare de putere dupa coeficientul de amplificare - acesta se va masura la curenti de colector mult mai mari decit cel oferit de un multimetru digital (1...4A fata de aprox 300...700uA la multimetru).

Link spre comentariu

Pana la urma am dat si eu drumul,din nou,modulului meu,de data asta cu superdioda.Nu stiu cat e de real,dar odata cu aceasta am reglat biasul mai usor,si pentru prima data mi s-au incalzit finalii in draci(radiator din profil de aluminiu exolat),la fel si cu tz de pe alimentare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări