Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare B8109 si B8310

cristian_98

Postări Recomandate

Buna ziua.Am crezut de cuviinta sa postez aici,nu cred ca se claseaza chiar la amplificatoare.Detin 2 kit-uri de 15w (Iprs) si vreau sa fac pe langa ele si un amplif de 30w.Cum as putea sa restaurez kit-urile?Au partea de la prefinali exfoliata(cablajul).Ce prefinali imi recomandati si finali?Ce modificari ar trebui sa-i fac pentru a-l alimenta la +- 40v?Sau cum as putea reduce tensiunea aceasta fara modificari ale trafului?Va multumesc anticipat,astept parerile dumneavostra. :da :aplauze :aplauze :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 227
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_98

92

• remus68

67

• DonNCSS

34

• zal

19

Top autori în acest subiect

Imagini postate

B8310 se alimenteaza asimetric. Trebuie aduse mai multe modificari substantiale pentru a se alimenta simetric la +/-40V.Construieste un amplificator dupa alta schema.Daca vrei sa il faci pe B8310, poti utiliza traful cu redresare bialternanta, priza mediana fiind conectata la masa.

Link spre comentariu

Va rog sa-mi scuzati aceasta mare eroare,alimentarea va fi asimetrica.As vrea pana la urma sa restaurez b8310.Astept in continuare sfaturi cu privire la amplificator.Multumesc anticipat. :da :da

Link spre comentariu

Alimenteaza-l cu tensiunea prescrisa in prospect sau poti face modificarile propuse in revista postata mai sus. Prefinali - BD139/140, finali - 2N3055 sau orice alt NPN echivalent.

Link spre comentariu

In final ar merge si BD911?Cat despre alimentarea de +40v...cum sa fac mai simplu sa reduc aceasta tensiune pana la pragul maxim de alimentare al schemei?Sau cum sa pastrez originalitatea schemei cat mai mult cu aceasta tensiune? :nas: :speriat :speriat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări