Florin31 Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Salut as dorii sa imi construiesc un generator eolian ca un prim proiect al meu.rog pe cineva care a mai facut asemenea generatoare sa imi dea un mesaj PM sau o adresa de contact email,yahoo, sa pot comunica mai multe aspecte.Magnetii sunt cei mai scumpi am tot ce trebuie in afara de magneti.Am cativa magneti de prin hardisk-uri pun cateva poze mai jos.Asa cum am zis vreau un generator ca un prim proiect in care sa obtin 13-14V fie ca generatorul este monofazic fie ca este trifazic.M-am mai documentat si pe net si am vazut unele generatoare mai mici cu 6 bobine si 8 magneti pe 1 rotor. Daca este cineva amabil sa ma ajute cu sfaturi as fii recunoscator. MS Link spre comentariu
Florin31 Postat Decembrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Am urmatorii magneti : din HDD As putea face ceva cu acesti magneti ? I-am luat din HDD si i-am taiat pe jumatate. Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Incearca sa faci rost de mai multi magneti de hardisc asfel incit sa ai macar 16 perechi de 1 cm inaltime asfel faci 12 bobine a cite 200 spire cu grosimea firului de 1` mm . Am facut asa ceva dar cu 12 perechi de magneti si lucra la turatie mai mare din cauza ca magneti de hardisc sint destul de mici deci si generatorul va fi slabut dar merge ca sa incarci o baterie . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum