Vizitator haplea82 Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 salutun prieten m-a rugat sa-i depanez un aparat barbierit stiind ca-n copilarie aveam ca hobby electronica.am gasit defectele ,doar ca am o mica problema .alimentarea 220 v se face prin o rezistenta inainte de puntea redresoare .aceasta rezistenta este ilizibila cu exceptia primului inel ,portocaliu ,si a ultimului inel ,auriu .am incercat diverse valori intre 330 ohmi si 3,3 k ohmi si oscilatorul functioneaza,motorasul se invirteste ,tensiunea pe motoras fiind constanta de 2,6 volti ,rezistenta de 3,3 ko se incalzeste moderat (30-40 g c),cea de 330 ohmi nu pare sa se incalzeasca,aparatul functionind cu motorasul necuplat la sistemul de taiere circa 5 minute.poate sa-mi spuna cineva cam care ar fi valoarea optima a acestei rezistente?aparatul este quelle -PAO Typ HR 57Smultumesc anticipat si astept,daca este posibil ,un raspuns rapid ,acest aparat fiind folosit la barbieritul unei persoane f bolnave Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Rezistenta aia limiteaza curentul de incarcare al acumulatorului. Am vazut mai multe modele, unele cu rezistenta serie, altele cu condensator serie si citeva rusesti (in anii '80) cu un micut transformator. Cu o rezistenta de 330R (daca nu mai e nimic altceva inseriat pe acolo) sint toate sansele de a eutanasia pacientul prin electrocutare... Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Tare faza cu eutanasierea... La asemenea pocnitori,de regula se folosesc scheme simple,usor de relevat la locul faptei,deci daca sunt ceva dubii,se poate releva schema dupa montaj,si cu hartia in fata,se poate restabili valoarea unei componente pasive...Totusi,jucariile astea din aceasta cauza au fost dotate cu acumulatori,pt functionarea in medii cu multa umezeala,fara pericol de electrocutare,si doar in faza de incarcare sa fie cuplate la retea,mai ales ca prin acest sistem de reincarcare(fara traf) nu se face o separare galvanica a retelei de restul aparatului. Sa mai amintim ca respectivul montaj debiteaza curent mic,necesar incarcarii acumulatorului,dar insuficient pt alimentarea in sarcina,de fapt asta fiind principalul motiv pt care acea componenta a cedat,deci schimbarea ei chiar cu o componenta de aceeasi valoare,nu va folosi la nimic daca se continua utilizarea cu acumulatorii avariati...cine vrea sa incerce senzatii tari,se va barbieri cu aparatul in priza,dar sincer,n-as incerca asa ceva Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Daca numai o rezistenta de 330R ar face limitarea curentului la incarcare, presupunind ca acumulatorul ar avea in jur de 20V tot ramin minim 200V cadere de tensiune pe rezistenta, ceea ce inseamna un curent de incarcare de 600mA, rezistenta disipind ... 120W. Trebuie analizat cu atentie ce se gaseste acolo. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Acea rezistenta in mod sigur nu e singura montata pt limitare...as putea paria ca grosul tensiunii pica pe un condensator,dar daca se vrea o solutie la obiect,ar fi putut sa ne delecteze macar cu o poza sa vedem si noi aparatul de electrosocuri Link spre comentariu
Vizitator haplea82 Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 in primul rind multumesc pentru mesajescuze,am uitat sa precizez.aparatul nu functioneaza cu acumulatori ci direct alimentat la 220v prin respectiva rezistenta urmata de punte redresoare .schema electronica 5 tranzistori ,4 dintre ei sint capsulati micro(sper sa fiu inteles a) final bux87 (care a fost defect datorita formarii de condens in interior ce a dus la aparitia de oxid de aluminiu de la motoras si a scurtcircuitat 2 trasee de cablaj )apropo,motorasul actioneaza un sistem de plastic pe care este montat sistemul metalic de taiere am sa atasej si o fotografie Link spre comentariu
Vizitator haplea82 Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 atasez https://picasaweb.google.com/1069343692 ... 1946548002 https://picasaweb.google.com/1069343692 ... 1443836914 Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 22, 2012 Partajează Postat Decembrie 22, 2012 Redimensioneaza fotografia (daca e cazul) la 800x600px si ataseaz-o postarii. Nu se vede nimic in linckul de mai sus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum