Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

condensator deparazitare

floring_69

Postări Recomandate

Imi puteti spune va rog ce valoare ar trebui sa aiba un condensator pus pe alimentarea unui motor de frigider mai vechi (Artic). Cand face oprirea, baga spike-uri pe retea, la TV imi apar 2 dungi puricoase pe ecran, imi da si sonorul mai incet... culmea.Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• floring_69

3

• cristian_draghiescu

2

• cristi_ozana

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Se pare ca am pus o intrebare ciudata pentru voi. Va multumesc oricum pentru tacere sau nestiinta, se mai intampla. Am sa ma uit la alte dispozitive care au filtru deparazitare.

Link spre comentariu

Se pare ca am pus o intrebare ciudata pentru voi. Va multumesc oricum pentru tacere sau nestiinta, se mai intampla. Am sa ma uit la alte dispozitive care au filtru deparazitare.

Salut,Poti pune un condensator nepolarizat de circa 10mf la 350-400v care sa-ti compenseze arcul electric ce se produce la anclansara termostatului. Dar este posibil sa ai probleme la un contact si atunci sa ai aceste probleme. Cel mai bine este sa verifici contactele de la termostat si de la releul de actionare a contactului electric ce se afla pe compresorul frigiderului. Legarea condensatorului se face in paralel cu cablul de alimentare.
Link spre comentariu

În primul rînd, subiectul nu este pentru rubrica "Alimentatoare".În al doilea rând, vă aflaţi pe un forum, nu pe Messenger şi nimeninu are obligaţia să vă răspundă "contra-cronometru".În al treilea şi ultimul rând, aveţi schema electrică ataşată.După cum se poate observa, constructorul nu a prevăzut uncondensator de deparazitare. În aceste condiţii ar trebui ca toţiposesorii de "Arctic" să aibă probleme de genul celei descrise.Pentru că nu se întâmplă aşa ceva, sugerez verificarea/curăţarea/contactelor care produc acei paraziţi, sau chiar inlocuirea releului,după caz.O funcţionare defectuoasă a motorului (care atrage după sine unconsum mărit al acestuia) poate de asemenea să conducă la ungrad înalt de paraziţi atât în spectrul de radiofrecvenţă cât şi pereţeaua electrică de alimentare (prin arcul electric produs între contacte).

Link spre comentariu
În primul rînd, subiectul nu este pentru rubrica "Alimentatoare".

Multumesc pentru raspuns. Intr-adevar aveti dreptate cu messengerul ...

Banuiesc ca am postat corect problema expusa de mine aici si sunt convins ca se aplica la tot ce inseamna alimentare incepand de la intrarea curentului alternativ, punte redresoare, etc.

Multumesc cristi_ozana pentru raspuns. Nu mai stiam exact valoarea, incep sa uit definitiv cam totul, sunt proaspat diagnosticat... am Alzheimer.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări