Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare prelungitor cu protectie

Vizitator puya

Postări Recomandate

Salut, ma gandesc sa imi iau un prelungitor cu protectie pentru PC (desi cred ca la un fulger nu o sa tina) dar nu stiu ce model sa aleg. Am gasit 2 modele, dar nu ma pot decide ce sa aleg. Sau poate are cineva o recomandare mai buna. Am nevoie de sfatul celor care stiu care e treaba cu astea...

model 1: http://www.emag.ro/surge-protector-7-pr ... EZ5D2BBBM/

model 2: http://www.emag.ro/prelungitor-cu-prote ... EVRDMBBBM/

P.S A nu se considera reclama.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• high_voltage_tm

3

• stefan_k

1

La preturile alea,cumperi un UPS sh + acumulator nou :rade: . Evident,UPS-ul e de o putere mai mica,dar fiind vorba de doar un pc, nu-i problemaApoi,toata protectia aia e de fapt un varistor in paralel cu iesirea,ce are in amonte o siguranta...

Link spre comentariu
Vizitator puya

@high_voltage_tm nu stiu de unde pot lua ala din Romania :(@ Dr.L nu m-am gandit pana acum la un Ups...nici nu prea vreau sa ma gandesc la unul sh...din prelungitoarele alea 2 din link nu e nici unul ok?

Link spre comentariu

La preturile alea,cumperi un UPS sh + acumulator nou :rade: . Evident,UPS-ul e de o putere mai mica,dar fiind vorba de doar un pc, nu-i problema

Apoi,toata protectia aia e de fapt un varistor in paralel cu iesirea,ce are in amonte o siguranta...

Cel mai bun raspuns! :aplauze

Chiar asa este.

Oricum, daca nu este varistor(grup de varistori paralel), de maxim 265Vac, degeaba este ca SURGE protector.

Link spre comentariu

Eu l-am luat cu 69 lei de la (răposatu') UltraPro. Aveam în primul rând nevoie de un prelungitor bine construit, cu carcasă solidă și lamele de contact „tari”; ăsta s-a încadrat perfect, având carcasa din ABS gros, lamele solide cu arc.

Pe partea de protecție, are siguranță resetabilă (automată), 3 varistori pe intrare (L-N, L-PE, N-PE), și varistor+eclator pentru Tel și CATV; alte detalii: întrerupător iluminat, LED avertizare lipsă împământare, găuri cu protecție (destul de greu de penetrat, bune pentru copiii curioși care se joacă cu cuie), cablu pentru telefon și TV (cam scurt)... a, și garanția pentru echipamentele conectate în caz de failure (pentru cine are chef să urmeze toată procedura aia specificată pe site).

Desigur că și un varistor montat cu propriile mânuțe în orice prelungitor sau priză, e bun! Trebuie doar să fie corect ales.

Am desfăcut prelungitorul ăla, dar nu țin minte ce valoare aveau varistoarle de pe intrare; oricum, minim 270V (cum au majoritatea) și probabil 5KA.

P.S.

puya, ce au UPS-urile second? Te asigur că cu banii pe care-i dai la un UPS nou, cumperi altul second incomparabil mai bun... mai ales că la noi se găsesc doar modele din gama de (foarte) jos - mă refer la cele pentru home use.

Link spre comentariu
Vizitator puya

@high_voltage_tm Ups-urile sh nu au nimic dar imi e ca nu il nimeresc bun...si asa sunt putin mai ghinionist eu :tryre Treaba e ca prelungitoru ala nu prea mai e prin stock-uri la magazine...Probabil imi iau acum un prelungitor si peste ceva timp un Ups nou. Dar nu stiu care e mai bun Apc sau Belkin sau altceva in max 150 ron...

Link spre comentariu

Am vreo 3 prelungitoare "cu protectie", marcate APC, primite la oferta impreuna cu niste ups-uri apc (era promotie, ca altfel nu dau banii pe balarii din astea).Din 3, unul a cedat rapid, fiind folosit doar pe un computer. L-am desfacut, am aruncat rahatul de placa electronica din el (era puscata bine), acum e prelungitor normal.Altul merge in continuare bine, nu am avut treaba cu el.Al treilea e practic nefolosit.Fiecare face ce vrea cu banii lui, dar eu n-as da prea mult pe asa ceva ...PS: strict ca prelungitor, cele de la APC care au ajuns la mine sunt facute bine. Dar protectia ... sa fim seriosi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări