Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator alimentat la 12V

ionut20

Postări Recomandate

Cum spune si titlul, caut o schema de preamplificator cu factor de amplificare reglabila, iar maximul sa fie semnalul de la intrare x 10, pt un amplificator auto; aici e problema, ca nu am gasit nimic cu alimentare la 12V...toate schemele de preamplificatoare cale le am cu operationali se alimenteaza la tensiuni simetrice +/-12. :smt006

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut20

5

• niq_ro

3

Top autori în acest subiect

ehh..741 e o generatie veche..ca si 709 da' amplificarea unui operational s-a pastrat :smt005 A=1+R2/R1 (oare care-s)..iar legat de alimentarea nesimetrica... orice operational cu alimentare simetrica "merge" cum vrei tu.. prin polarizarea se face cu 2 rezistente identice (una la plus, pin comun la intrarea neconectata la semnal, iar a doua la masa) adica simulezi o tensiune simetrica..

Link spre comentariu
:) ehh stiu cum se conecteaza un operational :) doar ca faza cu alimentarea operationalilor nu am inteles-o niciodata :( , si din pacate nu am avut prea multe ocazii sa lucru cu acest tip de integrate, decat foarte rar, si in montaje cu alimentari simetrice...deci daca am inteles bine :d pt a putea folosi un TL 082 spre exemplu, ca am cateva bucati acasa ;) trebuie sa fac asa ceva: (scuza-ti paintul dar nu am instalat nici un prog de electro pe calculatoarul asta)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări