Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema simulare PIC16F688 in Proteus

nightmare

Postări Recomandate

Am intampinat o mica problema la o simulare in Proteus. Vreau sa fac un aparat care sa masoare Curent, Tensiune, Putere si Energie. Am facut deja o varianta cu Arduino si merge cum trebuie si m-am hotarat sa il construiesc cu un pic. Am facut schema de mai jos ca sa testez codul pe care l-am scris. Problema e ca afiseaza tensiune si curent, chiar si putere, dar cand trec mai departe la un moment dat incepe sa nu mai afiseze pe display urmatorul caracter si daca sterg o instructiune din urma il afiseaza, ca si cand ar fi ramas fara memorie. Daca scriu tot codul nu mai afiseaza nimic si da Stack Overflow. Codul e scris in MikroC si de acolo reiese ca memoria picului nu e nici pe departe plina. Sa fie o problema din Proteus sau am gresit eu ceva in cod?

post-17846-139829537148_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nightmare

5

• svi67

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am pus rezistenta si am setat ADCON0 si ADCON1. Inainte de citirea de pe AN2 setez ADCON0=0b00001000 si inainte de citirea de pe AN1 setez ADCON0=0b00001100, dar primesc acelasi stack overflow.

Link spre comentariu

Da. Eu aveam legate invers cele 2 intrari AN1 si AN2, dar acum le-am inversat ca sa citesc in ordine de pe ele ca e mai comod. Simularea e facuta pe codul scris de mine corectat? Sau e alt cod?

Link spre comentariu

Am adaugat la original:void main() { ANSEL = 0b00000110; CMCON0 = 0x07 ; ADCON0 = 0b00000100; // canal analogic AN1 , ADCON0 = 0b00001000; // canal analogic AN2 ADCON1 = 0x00; TRISC = 0b00000000; TRISA = 0b00000110; Lcd_Init(); Lcd_Cmd(_LCD_CLEAR); Lcd_Cmd(_LCD_CURSOR_OFF);do{........Ceas intern 4Mhz,Iar rezultatul ca in poza functional.

post-21460-139829537561_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări