Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa ATX modificata (dupa nel56)

Vlad Mihai

Postări Recomandate

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Vlad Mihai

12

• Marian

3

• Dr.L

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cat o sa am de mutat...Subiectele care se intind pe mai multe pagini nu merg mixate cu altele mai generale,ca s-asa nu-s usor de urmarit.Deci trebuia facut un subiect nou,cu un nume de genul: Sursa ATX modificata (dupa nel56) ,sau ceva asemanator,care sa dea cat mai multe informatii referitoare la continut

Link spre comentariu
Vizitator smilex

^Pentru o cauza dreapta...Tranzistorii de putere sunt intr-o configuratie asemanatoare celor din becurile economice. Oscileaza pe baza acelei infasurari de 1-2 spire din trafo driver, inseriata cu primarul. E ok montat acolo? N-ai trecut peste infasurare?

Link spre comentariu

Si inca o idee: daca alimentezi integratul separat,poti pune in loc de 300Vcc o tensiune mai mica (de ex 15V),asta pt evitarea artificiilor.Cel putin mie mi-a mers la sursa aia pe care am modificat-o

Link spre comentariu

Am luat o sursa atx la intamplare,am izolat pin 4/tl494 de monitorizare si am alimentat de la o sursa montajul cu 12v

Prima oscilograma este in mediana trafo driver pt ca se pot vedea asimetriile

-zeroul este pe linia de jos,2v/div

A doua oscilograma este in baza unui tranz final,cel de jos

-zeroul este la mijloc,1v/div

Posted ImagePosted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări