Vizitator mestersoft Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Am descarcat pentru ca mi sa parut util schema si fisierele hex mai de mult de pe un forum strain, exact nu mai stiu care si acum de curand m-am apucat sa-l fac, am programat microcontrolerulfara probleme, l-am pus in montaj (pe placa test) a afisat standby, am apasat butonul, releula actionat, dar a disparut ceea ce afisa, la comanda urmatoare nu a mai actionat in nici un fel,iar pe PICkit 2 nu mai il detecteaza, montajul este cu PIC16F628, asa in ISIS simuleaza frumos.Va rog pe dumneavoastra poate observati vreo greseala in schema, personal am verificat si ma tot uit de doua zile la montaj sa vad vreo greseala dar totul este dupa schema. S-a blocatPIC16F628 ? doar porturile nu au fost suprasolicitate sau conectate aiurea ca sa crape.Mai jos arhiva la montaj. Link spre comentariu
dodo007 Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Salut,Nici eu nu sint expert. Dar pentru fiecare led pus pe o iesire inseriez o rezistenta corespunzatoare unei tensiuni de 5V.Nu vad restul montajului , releul unde este si cum este legat ?Alimentarea la ce tensiune este? Ai masurat-o este corecta? Link spre comentariu
Vizitator mestersoft Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Stiu asta, am pus rezistenta si tranzistor pe acel port, deci relul este in colectorul tranzistorului sicu dioda de protectie, autorul simuleaza acel soft, am inteles asta. Link spre comentariu
dodo007 Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Eu te cred ca stii. Dar pune schema exacta a montajului tau, ca sa poata lumea sa te ajute. Link spre comentariu
bercioiu Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Ai pus rezistenta de 10K la reset catre +5v? Vad ca este activ external reset. Link spre comentariu
Vizitator mestersoft Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Am pus dar nici o schimbare, initial nu am pus dar a actionat releul si dupa aceea nu a mai dat niciun semn ca ar functiona, iar PICkit 2 nu il mai detecteaza. Link spre comentariu
bercioiu Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Pai daca pickit-ul nu-l mai detecteaza, sunt mari sanse sa se fi busit pic-ul... Ai alimentat corect pic-ul (tensiune si polaritate) ? Ai incercat sa detectezi alt pic cu pickit-ul? Link spre comentariu
Vizitator mestersoft Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Polaritatea este buna pentru ca sursa are o dioda de protectie daca accidental este schimbatapolaritatea, chestiune care nu se intimpla pentru ca dau mare atentie la toate conexiunile.Incerc sa aflu ce s-a intamplat defapt, (sursa stabilizata la 5V), chiar nu inteleg ce poate fi,in momentul in care eu am apasat butonul a cuplat releul, de pe afisaj a disparut tot si la apasari succesive nu se mai intimpla nimic. Link spre comentariu
bercioiu Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Daca a functionat, si fara indoiala ca a functionat daca a afisat ceva initial, inseamna ca alimentarea este corecta. Ceva a fost in neregula cu pinii spre switch sau spre releu, acestia sunt si pini de programare (RB6 si RB7). De aceea probabil nu-l mai vede programatorul. Trebuie sa verificati cu atentie conexiunile. Link spre comentariu
Vizitator mestersoft Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 PIC-urile se blocheaza ca AVR-urile ? Link spre comentariu
sofian Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 nu se blocheaza ca la atmeleu cred ca ai ars portul RB6 Link spre comentariu
Vizitator mestersoft Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 In simulator functiona, cred ca asa este pentru ca numai cand am apasat s-a intamplatnefericitul caz, dar portul era de intrare. Daca un singur port crapa scoate mcu dinfunctiune total ? Link spre comentariu
bercioiu Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Depinde ce bit al portului crapa... daca crapa alt bit care nu este folosit la programare, il poti folosi fara acel bit ars, dar cum bitul ars este folosit la programare, din pacate, nu-l mai poti folosi. Link spre comentariu
nel65 Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 asigura-te ca dioda paralel cu releul este buna (nu intrerupta),eventual traseele de la bornele ei pana la bornele releului,posibil tensiunea de autoinductie a releului sa fi distrus picul Link spre comentariu
bercioiu Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 asigura-te ca dioda paralel cu releul este buna (nu intrerupta),eventual traseele de la bornele ei pana la bornele releului,posibil tensiunea de autoinductie a releului sa fi distrus piculDaca a murit si tranzistorul este valabil ce a spus colegul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum