twinvortex Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Am gasit schema de mai jos aici pe forum pe acest link http://michel.terrier.pagesperso-orange ... -h4f74.htm As vrea sa-l folosesc ca amplificator de chitara .Am toate lampile, transformatorul de retea si majoritatea pieselor.Ar putea cineva calcula transformatorul de iesire (sectiune miez, diametru CuEm si nr. spire primar si secundar)?Credeti ca este functional?Ar mai trebui un etaj de preamplificare? Va multumesc Link spre comentariu
300B SE Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Va sfatuiesc sa apelati la dl. (userul) Lazaroiu cu un mp.Mult succes! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 pentru chitara mai trebuiesc cel putin doua etaje de amplificaredaca tot vrei sa faci ceva cu ecl86,daca ai asemenes tuburi noi(altfel nu merita),o sa pun eu mai tirziu o schema pt amp de chitara,e facuta practic si functioneaza perfect,ai 8w garantati Link spre comentariu
twinvortex Postat Decembrie 4, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2012 pentru chitara mai trebuiesc cel putin doua etaje de amplificaredaca tot vrei sa faci ceva cu ecl86,daca ai asemenes tuburi noi(altfel nu merita),o sa pun eu mai tirziu o schema pt amp de chitara,e facuta practic si functioneaza perfect,ai 8w garantati Va multumesc. Lampi noi am asa: 1x 6P31S (EL36), 3 x 6J1P, 1x 6J2P, 2x 6J5P, 2 x 6F3P, 2 x 6F1P,1 x6N1P,1 x 6N2P.In rest am lampi 7 x ecl 82 si 3 x 6f3p, care nu stiu daca sunt noi toate dar stiu ca sunt functionale ca le-am testat pe Radio INTIM.Din ce scheme am mai vazut pe internet , am vazut la preamplificare folosite doar 6N1P si 6N2P din ce am eu.Mai am si un transformator de la radio cu lampi care are 2X250 V si 1X6,5 V masurati in secundar.Daca ati avea o schema care sa foloseasca o parte din lampile de mai sus ar fi super.Dar as vrea sa vad si schema cu ECL86. Va multumesc Link spre comentariu
twinvortex Postat Decembrie 4, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Acum am vazut schema propusa de dvs.Ar mai trebui sa cumpar doua ECL86 si un transformator de iesire .Am vazut ca merge 6N2P in loc de ECC83 (este bine pentru ca am lampa noua ruseasca). Va multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Tuburile electronice pentru un astfel de proiect reprezintă cel mai mic deranj financiar.Aşadar construcţia unui amplificator de chitară(această configuraţie sau similară) nu stă în preţul tuburilor electronice.Nu contează ce tuburi deţineţi în colecţie... Link spre comentariu
twinvortex Postat Decembrie 4, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Tuburile electronice pentru un astfel de proiect reprezintă cel mai mic deranj financiar.Aşadar construcţia unui amplificator de chitară(această configuraţie sau similară) nu stă în preţul tuburilor electronice.Nu contează ce tuburi deţineţi în colecţie... Am o carcasa din metal pentru amplificator,am socluri novale din textolit , mufe si o parte din componentele electronice.Sa vad cu transformatorul de iesire cum fac si cu lampile ECL86 care ar trebui sa fie imperecheate. Va multumesc pentru mesaj Link spre comentariu
twinvortex Postat Aprilie 13, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2013 Pana la urma am construit doua amplificatoare pentru chitara.Unul cu ECL82 , dupa o schema primita de la @rosulescu la care am adaugat un corector de ton si un etaj de preamplificare cu 6N2P (pentru gain) de la amplificatorul hi-gain cu AX84 : si un amplificator cu EL84 si doua 6N2P plus vumetru cu lampa EM80 dupa schema de la AX84 HI octane cu transformator de iesire marca LMO facut de domnul Lazaroiu: As dori sa fac si un head pentru chitara cu lampa 6N5S (am una noua) dar oricat am cautat nu am gasit schema...doar pe youtube un clip: Daca ma poate ajuta cineva cu o schema il rog sa o posteze aici Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 Pana la urma am construit doua amplificatoare pentru chitara.Unul cu ECL82 , dupa o schema primita de la @rosulescu la care am adaugat un corector de ton si un etaj de preamplificare cu 6N2P (pentru gain) de la amplificatorul hi-gain cu AX84 : si un amplificator cu EL84 si doua 6N2P plus vumetru cu lampa EM80 dupa schema de la AX84 HI octane cu transformator de iesire marca LMO facut de domnul Lazaroiu: As dori sa fac si un head pentru chitara cu lampa 6N5S (am una noua) dar oricat am cautat nu am gasit schema...doar pe youtube un clip: Daca ma poate ajuta cineva cu o schema il rog sa o posteze aici Felicitari pentru realizari o schema aici viewtopic.php?f=28&t=78039 http://www.gstube.com/data/581/ caracteristici 6H5C http://www.gstube.com/data/2948/ caracteristici 6H13C se pot schimba intre ele Succes Link spre comentariu
twinvortex Postat Aprilie 13, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2013 multumesc frumos pentru apreciere, si pentru schema, dar daca ati avea una cu transformator de iesire SE v-as ramane profund indatorat.Proiectele dvs. mi-au fost model si m-au ambitionat sa construiesc aceste amplificatoare.Sunt incepator in domeniu, dar pasiunea feciorului pentru chitara electrica m-a determinat sa continui cu alte modele de amplificatoare.Este fascinat de sunetul chitarii amplificat pe lampi. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 O variantă de schemă: Link spre comentariu
twinvortex Postat Aprilie 13, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2013 O variantă de schemă:ar trebui sa mai caut o lampa.Va multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum