Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalent BU808

Postări Recomandate

Pot sa folosesc BU808AF cu joctiune cu dioda BY299 in locu lu BU808DFI....am cumparat toate modelele si se ard!!!Multumesc

BU808DFI este Darlington, adica in capsula sunt 2 tranzistoare, nu unul. Cauta despre topicul cu echivalentele BU808 (vezi si postul anterior) sau monteaza un 2SC5388 (echivalent direct al BU808DFI).Bun ar fi si daca ai zice tipul tv-ului unde vrei sa-l inlocuiesti....
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator nistor35

Am inlocuit si eu BU808DFI cu montajul echivalent, punand niste tranzistori recuperati de pe placi mai vechi si vad ca functioneaza ok. Componentele folosite de mine sunt trecute in schema atasata.

post-17611-139829589996_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Toni Marginean

BU808DFI se poate anlocui cu 2 tranzistori BU2508DF si BU508AF? Vreau si eu schema

Dati in acest subiect la pagina anterioara, 6, si veti gasi schema cu doua BU pe care am postat-o (si verificat-o de zeci de ori).
Link spre comentariu

Au trecut 3 ani peste unul din primele tv-uri magarite cu bu205.S-a intors la mine,desi nu prea mai repar.Defectul era "decodor Digi" .Totusi l-am desfacut,montajul era acolo, tacut si rece :aplauze

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

am inlocuit la un VERYO 12T83PF BU808DFI cu BU808DFX si imaginea este desincronizata(cu o zona de suprapunere pe mijloc) se aude un tiuit... sa fie din cauza tranzistorului? condensatorul din baza l-am schimbat...

Link spre comentariu

am inlocuit la un VERYO 12T83PF BU808DFI cu BU808DFX si imaginea este desincronizata(cu o zona de suprapunere pe mijloc) se aude un tiuit... sa fie din cauza tranzistorului? condensatorul din baza l-am schimbat...De proba pentru cateva secunde,se poate monta un tranzistor cu dioda si rezistenta B-E(preferabil din recuperari,nu stifturi) si daca functioneaza tot aiurea,nu e din cauza tranzistorului.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări