NICA Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 e bine laurex,banuiesc ca bu508 este cu dioda ! dioda dintre b-e la primul tranzistor ce ai folosit ? cat de tare s-au incalzit radiatoarele ? posteaza care a fost ce-a mai buna combinatie? multumim,bu-urile 808 si c5388 au ajuns la preturi exagerate iar multe sunt facaturi.am facut cateva improvizatii de astea si se pare ca sunt ok,nu am primit reclamatii si le urmaresc. Link spre comentariu
laurex Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 pai,poate fi fara dioda,ca am pus cu by299 intre C-E,la bu205 l-am pus cu radiator de dallas romanesc,jumatate din tabla aia,iar rezistentele..390ohm a mers si 560ohm,iar 39 am pus 82.De incalzit nu s-a incalzit nimic excesiv,nu am sonda de temperatura,dar la proba "la deshte" nu m-am fript niciodata Au mers toate combinatiile normal,proba cate o ora,timp suficient,zic eu.Dioda b-eam pus ba157,ba158,ba159..ce am gasit prima in cutiuta Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Stimati colegi toate combinatiile de piesele adevarate pe care le mai detinem, cu putin efort de care dam dovada zilnic, functioneaza mai bine decat chinezariile pe care le gasim in comert si care cum s-a mai spus in repetate randuri costa foarte mult. Nu are nici un rost sa dam in jur de 20 lei pe un BU808DFI de provenienta dubioasa pe care sa-l montam cu retineri si apoi sa avem probleme cu beneficiarii reparatiei. Link spre comentariu
florinellll Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 In Bucuresti c5388 de calitate costa 8lei. Vad ca va plangeti in legatura cu montajul echivalent pentru bu808df in privinta temperaturii. Am experimentat adaptarea cu D1650 final si BUT11AF prefinal insa fara rezistorul din baza (cel de 300 ohmi)surpriza functioneaza de 1/2 ore fara radiator si este caldut. Link spre comentariu
gheo23 Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Ca romanu' nu-i nici unu'. Inventiv si "iconom" ! A inventat si " darlintonu ". Pai , fratilor , asta o puteati face si cand erau BU 808 si c 5388 garla pe piata ! Vedeti ? Nevoia te invata ! Si atunci era mai convenabila simularea , dar de , a fost nevoie de o criza ca sa inventam noi ceva ! Si ce mai lupta , ce mai discutii ...bine ca ne-am scos ! Vom avea niste arici de final linii si asa or sa cada afacerile patronilor de engros si endetail ca astia ne omoara cu adaosurile . Ei iau grosu' si noi ...detaille ! Dar tot noi suntem mai tari .... 1 Link spre comentariu
ionel sm Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 pai,poate fi fara dioda,ca am pus cu by299 intre C-E,la bu205 l-am pus cu radiator de dallas romanesc,jumatate din tabla aia,iar rezistentele..390ohm a mers si 560ohm,iar 39 am pus 82.De incalzit nu s-a incalzit nimic excesiv,nu am sonda de temperatura,dar la proba "la deshte" nu m-am fript niciodata Au mers toate combinatiile normal,proba cate o ora,timp suficient,zic eu.Dioda b-eam pus ba157,ba158,ba159..ce am gasit prima in cutiuta am citit cu atentie acest subiect ...am o gramada bu205 si bu208 ramasi de la tv alb-negru si nu stiu cum sa scap de ei (candva i-am cumparat sa am rezerva)..ma gindeam si eu la acest montaj dar vad ca mi-ati luato inainte...mai se pune problema montajului ca banuiesc ca o sa iasa o ingramadeala.....ia zi merge pina la urma ??ai lasat vreunul cu acest montaj? Link spre comentariu
Sorin Schiriac Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 buna ziua am vazut ca a postat cineva o schema inlocuitoare la bu 808 ce tip de tranzistor trebuie pus primu ca al doilea am vazut ca e bu 2508? ar merge un bf 459? multumesc tuturoram probat foarte multe tipuri de tranzistoare si merge perfect orice tranzistor cu dioda si un but 12.dupa schema primul este butul si al doilea bu obligatoriu cu dioda. Link spre comentariu
laurex Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 ia zi merge pina la urma ??ai lasat vreunul cu acest montaj?nu numai unul..si n-am avut lacramatii pana acum Link spre comentariu
emy_dx Postat Iulie 22, 2011 Partajează Postat Iulie 22, 2011 Mai are cineva schema cu montajul echivalent pentru BU808DFI,2SC5388?Vad ca a disparut tot de pe elforum Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Iulie 22, 2011 Partajează Postat Iulie 22, 2011 V-am facut o schema aici: Link spre comentariu
emy_dx Postat Iulie 22, 2011 Partajează Postat Iulie 22, 2011 Va multumesc.O sa incerc schema. Link spre comentariu
Darden Postat Decembrie 5, 2011 Partajează Postat Decembrie 5, 2011 a dat rezultate schema postata de d-ul marginean? am nevoie de bu808 si nu prea mai gasesc,decat dfh-uri scumpe sau 5388 contrafacute! va multumesc! Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 Eu nu stiu cum de nu gasiti C5388, ca eu gasesc si la preturi ok.Contactati-l pe userul cristronic si va rezolva cu tranzistoare bune si la pret bun. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Decembrie 24, 2011 Partajează Postat Decembrie 24, 2011 apelati cu incredere la userul cristronic,si preturi foarte bune .Are o gama buna de piese . Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Decembrie 24, 2011 Partajează Postat Decembrie 24, 2011 Nu intotdeauna ai la indemana un BU808 sau 2SC5388 si tocmai atunci cand nu mai ai iti trebuie. Pe de alta parte cei mai multi depanatori au componente de calitate de la apratele mai vechi si nu mai au ce face cu ele (orice ban conteaza). Si parca uneori iti mai vine, ca pe vremuri cand nu gaseai piese din import, sa mai gandesti putin si sa mai "improvizezi". Electronistilor, prin anii 80, l-i se mai spunea "sarmari". Asta datorita spiritului lor inventiv. Cu timpul foarte multi au devenit simpli inlocuitori de componente. Daca ai piese la indemana foarte repede le inlocuiesti, daca nu incepi sa gandesti daca e chiar defecta, cu ce s-ar putea inlocui din ce ai, etc.. Multi dintre colegii mai tineri de pe forum nici nu stiu ca BU808 este un tranzistor Darlington, sau ce este un tranzistor Darlington. Simplu fapt ca citesc acest subiect sper ca este de folos.Tuturor "Sarbatori fericite". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum