Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalent BU808

Postări Recomandate

Consulta datasheet-ul lui bu 808 si o sa vezi ca este darlington, adica sunt 2 tranzistoare in acea capsula , care au fost simulate cu montajul respectiv, reiese din schema interna a acestuia. referitor la schema simplificata: nu am mai folosit dioda dintre E-C si rezistenta dintre B-E la al doilea tranzistor deoarece sunt inglobate, avand terminatia DF. referitor la asezare, poti sa le pui cum vrei numai sa respecti schema. acelea erau niste amanunte constructive despre cum mi s-a parut mie mai usor sa le montez pe radiator. bag BU2508 cu E si C in gauri ca si tranzistorul original, baza o indoi in sus( nu o bag si pe ea in gaura ) pt ca trebuie sa o leg la E lui BU508AF(conform schemei). bu 508 il pun pe cealalta parte a radiatorului, in spatele lui BU2508, cu terminalele taiate scurt si orientate in sus lipesc dioda si rezistenta si mai fac cateva conexiuni cu fire(cat mai scurte). vin cu un fir din gaura care a ramas libera (baza fostului BU808) la baza lu BU508 , si mai unesc C lui bu508 cu cel al lui 2508 cu inca un fir . Daca credeti ca nu puteti realiza acest montaj va recomand sa cumparati un BU808 sau un C5388 de calitate.

Link spre comentariu

nu am incercat cu bu508. se ambaleaza termic din cauza ca nu are rezistenta B-E. puneti o rezistenta 39..47ohmi.

o sa fac asta.chiar am masurat temperatura pe radiatorul unui 11ak30 nemodificat si are 59grade fara capacul montat.probabil cu capac va mai creste putin.ca off topic:am luat de la mivarom 25 buc C5388 care s-au dovedit a fi altceva.i-am trimis inapoi si mi-au trimis darlington cu rez.b-e de la 113-160ohmi.ce sa mai fac? am crezut ca fac o treaba si a iesit asta si acum incerc sa pun astfel de inlocuitori.oricum va multumesc ca ati postat ideea.
Link spre comentariu

am dezlipit smd-ul de 47ohmi de pe placa si am lipit 47ohmi b-e dar nu se simte nici o diferenta termica.aceeasi temperatura.am inchis tv-ul si sper sa mearga mai ales ca acum este iarna.se pare ca lucreaza destul de bine.recomand si voi mai incerca si pe alte tv sa vad diferenta.

Link spre comentariu

bine dar stiu ca se mai arde un condesator,cel 63v 22uf,sau ala 160v 1uf amandoua trebuie schimbate cumva. Mersi mult,sa traesti,sarbatori fericite

Nu se arde nici un condensator ci se devalorizeaza cel de 22uF e important.
Link spre comentariu

am masurat azi temperatura pe radiatorul unui bu808dfi la un 11ak30 care a avut alt defect si era de 50grade.cred ca simulatorul darlington se incalzeste cu cca 10 grade in plus deoarece cele doua tranzistoare nu ajung la beta originalului.ar fi interesant de selectionat primul tranzistor la un beta mai mare si astfel puterea disipata ar fi mai mica.din pacate nu am cu ce masura acest factor de amplificare si nici timp ,momentan, sa improvizez ceva.poate cineva are posibilitatea de a verifica acest lucru si ne spune si celorlalti.

Link spre comentariu

in buletinul service la acest sasiu temp la care lucreaza tranzistorul este de 67'C din cate imi aduc aminte. cautati si dv. s-a experimentat ce a fost de experimentat. folositi perechile mentionate mai sus ,sa fie de calitate, si nu o sa aveti probleme. Nu uitati de condensatorul din baza!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

s-a experimentat ce a fost de experimentat. folositi perechile mentionate mai sus ,sa fie de calitate, si nu o sa aveti probleme.

Hehe ,ce am mai experimentat si eu in ultimele zile :da Pana acu mi-au mers perechile astea fara problemebu205+bu205buv66+bu205buv66+bu508but11+astea de mai susbut11+d1911Bineinteles,cu mentiunea ca unde trebuie rezistente si diode,trebuie.. si combinatiile pot fi variate in functie de spatiul din carcasa(sa aiba loc paianjenii :freaza: )
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări