Vizitator comfel Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Ai aici echivalentul........http://www.alldatasheet.com/view.jsp?Searchword=C538 Link spre comentariu
mapo13 Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Salutare ....excelent topicul pe tema BU 808 ...A-ti putea fi mai expliciti va rog...Primul tranzistor din schema ce este ?Merge un BU 508 clasic ?Si al doilea un BU 2508 ?Sau primul altceva si al doilea un BU 508 ?De ce se incalzeste structura daca in principiu este echivalenta ?Umbland la condesnsatorul electrolitic din baza modificam rampa de comanda ..e clar !!E musai sa mai tatonam si ala odata ce am inlocuit echivalentul ?Mai dati cateva precizari va rog la cei care au experimentat ?Eu detin cu zecile BU 508 sau echivalentul acestora si vreau neaparat sa le folosesc in echivalarea lui BU 808 care este destul de scump !!!Multumesc anticipat !! Link spre comentariu
mapo13 Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Analizand schema echivalenta cu atentie expusa de voi mai sus .... ma gandeam de a pune un BU508DF in loc de al doilea tranzistor , rezistenta de ploarizare de 39 de ohmi si cele doua diode FR !!! Ce ziceti ?Nu este buna ideea ?BU 508 DFI are in structura lui dioda de intoarcere si o rezistenta de polarizare (de valoare mica daca bine imi aduc aminte ) , care ar putea inlocui partea a doua a schemei ?Iar in partea fata un tranzistor clasic BU 508 .... sau merge ceva mai slab acolo ?Gresesc cumva ?Stima Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Atentie bu808 ( BU 808DFI )este un tranzistor de tip Darlington ....... Un inlocuitor este 2SC5388.........Pentru edificare cititi si pagina 1............................ Link spre comentariu
mapo13 Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Azi ...nu am avut incotro si am experimentat ce am presupus mai inainte !Deci in partea a doua a schemei am pus un BU2508 DF si am scapat de rez. de pol. de 39 de ohmi si de dioda de intoarcere .Iar in fata am pus un clasic BU508 AF ...merge fratilor structura de trazneste ...nu se incalzeste deloc ......wuauuuu......daca imi vinea ideea mai de inainte ....nu mai cumparam deloc BU808 la alte interventii !!!Asta e!Vreau maine sa fac un dralington si cu S2000 si S2055 ca le am cu zecile sa vedem acestea cum se comporta !!!Dioda este mai greu de gasit ...in rest este super ideea cu echivalentul !Numai bine . Link spre comentariu
Mihai85 Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 bv, e normal sa functioneze, chiar mai bine decat DFX-ul care se gaseste acum pe piata dpdv termic. pe ce sasiu ai probat? Link spre comentariu
doru tv Postat Septembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Azi ...nu am avut incotro si am experimentat ce am presupus mai inainte !Deci in partea a doua a schemei am pus un BU2508 DF si am scapat de rez. de pol. de 39 de ohmi si de dioda de intoarcere .Iar in fata am pus un clasic BU508 AF ...merge fratilor structura de trazneste ...nu se incalzeste deloc ......wuauuuu......daca imi vinea ideea mai de inainte ....nu mai cumparam deloc BU808 la alte interventii !!!Asta e!Vreau maine sa fac un dralington si cu S2000 si S2055 ca le am cu zecile sa vedem acestea cum se comporta !!!Dioda este mai greu de gasit ...in rest este super ideea cu echivalentul !Numai bine .functioneaza adaptarea darlinton perfect fara probleme,ma scutit de multe dificultati inclusiv financiare,multumesc dl-ui Mihaita Link spre comentariu
Mihai85 Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 nu este meritul meu, eu doar am adus informatia la cunostinta si am testat-o inainte de a posta. nu este cea mai eleganta solutie dar daca nu avem la indemana bu808 cat de cat de calitate se poate folosi cu succes aceasta schema. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 bineinteles ca merge simulat bu808dfi cu montajelul in care bu508af este primul tranzistor , iar al doilea bu2508df sau bu508dfi --- atentie , musai dfi , nu df ---...! ceea ce nu trebuie uitat deloc este ca TOATE aceste tranzistoare din seria bu xxx / xxxx trebuie sa fie neaparat ORIGINALE philips , pentru ca altfel , se alege praful de simulacrul lui 808 dfi...! Link spre comentariu
mapo13 Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Buna Seara ...am amontat pe un "gunoi " de sasiu 11 AK toate aceste BU -uri ...am facut toate probele probele si nu se incalzeste deloc - CULMEA - tine de numa echivalentul facut asa !Am o gramada de echivalente BU ...2SC ...2SD ,....de prin TV - uri scoase,practic mi-am facut vreo 4- 5 montaje facute in asa fel ca cel final sa stea pe radiator iar cel de comanda ...sa zicem sa stea suspendat de primul deoarece nu se incalzezste deloc (ar fi culmea sa se mai incalzeasca cu 2 BU-uri ).Acum va mai intreb ceva ,....O PARERE ...vreau sa pun in fata un BUT 11 ...sau BUT 56 ca si din alea am vreo 100 de buc....sa nu sacrific 2 BU la fiecare montaj !!!!Oare o sa tina un BUT in fata si un BU 508 DFI in spate ?Teoretic da.....zic eu Ce parere aveti ?Stima Link spre comentariu
doru tv Postat Septembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2010 teoretic but11,but12af merge ca prim tranzistor in montajul darlinton,dar merita experimentat practic.bafta si asteptam rezultate Link spre comentariu
mapo13 Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Salut ...si multumesc si eu lui MIHAITZA 1985 pentru idee ...si pentru schema !Cand o sa mai am ocazia o sa experimentez si varianta cu BUT 11 in fata ......O sa va tin la curent !Stima Link spre comentariu
doru tv Postat Noiembrie 30, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 salut,ce parere aveti de bu808dfi si bu808dfh merg inlocuite intre ele?lasind de o parte diferenta de volum Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 1-- bu808dfi este mai bun decit bu808dfh...!2-- intrebarea dvs nu prea mai are vreo mare importanta in contextul actual , avind in vedere ca nu se mai gasesc deloc pe piata din rsr decit la preturi fantasmagoric de mari...! Link spre comentariu
Vizitator ciobanu gheorghe Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Am gasit pe forum un mesaj,joi 16 Dec 2010.Autor Mihaitza 1985.BU808DFI se poate anlocui cu 2 tranzistori BU2508DF si BU508AF ca exemplu schema alaturata,cosider ca pe schema nu este explicat bine! De exemplu ;Tranzistorul BU808DFI pe sasiu este notat codul Q603,se spune ca BU2508 se pune an pozitie normala (adica an locul lui BU808 ) si se lipeste.(primul).Al doilea tranzietor BU508 se pune an spatle lui BU2508 deja lipit si an acelasi surub. Si totusi nu anteleg legatura celui de al doilea tranzistor BU508 .1) Baza lui BU508 an ce piesa de pe saeiu se lipeste?an D609 BA195,an catodul diodei,care se leaga cu L603 si cu R645 din anodul diodei ?. 2)Emitorul lui BU508 se cnecteaza cu fir an anodul lui D609 care se leaga cu R645.? 3)Colectorul lui BU508 se conecteaza cu fir an colectoeul BU2508DF.? Va rugam foarte mult explicati mai practic sa antelegem mai bine acest montaj.Sunt interesat de noutati an practica laTV. VA MULTUMESC Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum