Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalent BU808

Postări Recomandate

In lipsa osciloscopului...

In lipsa osciloscopului(desi orice atelier care se respecta trebuie sa dispuna de unul)impulsul sincro-linii,din baza tranzistorului driver poate fi pus in evidenta cu ajutorul unei casti telefonice(de tipul celor folosite in vechile aparate EM-72).Practic in casca auzim frecventa de 15625hz,sub forma unei"tiuieli".Este o metoda empirica,dar da rezultate bune!

Link spre comentariu

nu am osciloscop.am schimbat mcr-ul si am pus unu nou si tot la fel face.cu el scos nu am incercat.dar ce trebuie sa se intample cu el scos?

pai daca tu nu asculti ce ti se spune nu trebuie sa ma mai intrebi pe mine eu unul nuti mai dau sfaturi degeaba sa ma aflu in treaba fa ceti spune un meserias daca vrei sa fii ajutat altfel dul la service si gata

Link spre comentariu
Vizitator electronistul_86

Buna seara!am si eu un 11ak30 cu un defect foarte dubios si sincer nu l-am mai intalnit pana acum.Practic el functioneaza dar pe parcursul functionarii face in tot felul imaginea.Se ingusteaza dintr-o data pe orizontala,clipeste,isi schimba nuanta culorilor,adica sunt palide si intunecate abia se mai vede,apare o ceata ca sa ma exprim asa,nici nu stiu cum sa ma mai exprim,dar isi revine o perioada apoi iar incepe.Eu habar nu am de unde i se trage.Va rog frumos ajutati-ma!am creat un topic nou in depanari dar il pun si aici ca poate acolo mi se raspunde mai greu.va rog frumos sa ma scuzati daca am gresit cu ceva.

Link spre comentariu

aseara am facut paianjenul. am folosit ce am avut la indemana, uf5406, rez 390 ohmi/0,5w, bu 508af si bu 508df. a mers perfect intr-un crt de 37cm, incalzindu-se foarte putin, nu necesita radiator niciunul din ei. consumul pe bo este de 130ma, cel putin dupa aparatul meu "galben".

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Nelu , si cum dracu isi ia impuls de comanda linii ,de la procesor , daca ii conectezi baza la infasurarea aia de reactie pozitiva ? Nu are nevoie , totusi ,  de impuls de comanda , ca apoi functionare etajului de baleiaj linii sa fie intretinuta de infasurarea aceea de doua spire ?! Ca sa nu mai spun ca reactia negativă de control a impulsurilor de linii date de procesor , nu mai are nicio influenta asupra tranzistorului , baza lui nefaifiind conectata la etajul driver , comandat de procesor . Mi se pare incompleta schema pe care ati dat-o , iar daca mă insel , spuneti dvs cum functioneaza ,de fapt  ...

Link spre comentariu

A incercat cineva modificarea asta?Mi se pare interesant.Deabia astept sa fac o proba .http://simpalean.trei.ro/11ak30/

Am incercat-o eu cu alte piese decat cele din schema . Functioneaza . Am reparat un tv in urma cu vreo 5-6 luni  Functioneaza si acum . Dar am incercat-o recent la un alt TV cu alt sasiu ( Beko 12.6 ) si a cedat finalul după vreo 3 ore ... Posibil sa mai fie defect si cond-ul de recuperare sau are lipituri reci trafo linii . Cond-ul de comanda de la driver l-am inlocuit , de fapt l-am dublat cu inca unul de 22 microfarazi , pus in paralel cu cel de 47 microfarazi existent pe placa ( inlocuit si el ) 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări