alex1001 Postat Decembrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2012 trebuie sa corectez cele cu privire la CCD_POWER afirmate mai sus, CCD_POWER ajunge direct pe placa camerei si nu mai trece pe la ecran asa cum am crezut initial.acum un lucru pe care l-am observat: cand masor CCD_POWER direct pe pinii mufei de intrare a magistralei de pe placa camerei am 4,74V iar cand deconectez magistrala si masor direct pe cablu am exact cat era pe pin-ul 9 al mufei CN1 de pe placa de baza (adica CCD_POWER) si anume 5,12V.concluzia este ca apar diferente de valori la masurarea direct pe cablu sau pe pinii mufei la care se conecteaza cablul pe placa. In acest caz ce parere aveti? E o problema pe placa camerei, sau...? Link spre comentariu
geomx Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 1 ..............ca in Device Manager apare o eroare la 1 dispozitiv USB care nu poate fi instalat cu toate ca am incercat cu driverul camerei Daca deconectezi mufa modulului webcam mai apare in device manager acea eroare? (asta ca sa fii sigur ca acel dispozitiv pe care-l "vede" este intr-adevar camera web ) 2 ............ cand masor CCD_POWER direct pe pinii mufei de intrare a magistralei de pe placa camerei am 4,74V iar cand deconectez magistrala si masor direct pe cablu .....5,12V. Atunci cand conectezi modulul webcam mi se pare normal sa scada un pic tensiunea...dar parca mi se pare totusi cam mult... 3 Dar cu sistemul de operare cum stati ? (n-ar fi exclus ca,in cazul in care este vechi si plin de erori.....problema sa fie de la el...iar camera sa fie ok) .... desi nu cred ca s-ar apuca cineva sa dezmembreze laptopu` fara sa verifice cu un sistem de operare instalat curat 4 Oare este atat de important pentru tine camera web?.... eu unul as scoate modulul ala....plus alte module pe care nu le folosesc ...cum ar fi: modem, bluetooth ..... pt. telefon imi e de ajunj conexiunea wireless.... Zic asta tinand cont si de faptul ca ai avut ceva probleme cu Video Reball.....si oricand problema ar putea sa revina..... Link spre comentariu
alex1001 Postat Decembrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Salutare, Windows-ul este instalat ieri, intrucat am avut banuiala ca ar putea fi de acolo. Ceea ce este interesant e ca am o cadere de tens de 0,4V la conectarea cablului. Reball-ul e perfect, problema nu e de acolo. Ca sa raspund la intrebare, cand deconectez webcam-ul dispare device-ul din Control Panel, deci despre el e vorba. 2informaticos, astept parerea ta intrucat nu stiu daca doar mie mi se pare dar concurezi cu mari sanse la titilul de persoana cu cea mai mare experienta si cea mai mare pricepere si cred ca a spune world wide nu ar fi o exagerare deloc! Link spre comentariu
alex1001 Postat Decembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Salutare. Astept parerile voastre...(in special una de la 2informaticos) Link spre comentariu
VIFCOR Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Camera web e tot un dispozitiv cu protocol usb, care are alimentare si date si clk, daca e vazut in device manager, se datoreaza realizarii partiale a protocolului de comunicare - solutia banala ar fi verificarea cu alta camera web, doar masurand liniile de comunicare n-ai cum sa te edifici Link spre comentariu
alex1001 Postat Decembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Ok. Multumesc de sfat.O intrebare acu, voi dati jos pasta rosie din jurul GPU la reflow? Link spre comentariu
VIFCOR Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Ok. Multumesc de sfat.O intrebare acu, voi dati jos pasta rosie din jurul GPU la reflow? - elementar - daca nu o indepartezi cum misti cipul pe bile cand faci reflow (nerecomandata operatiune, recomandat reball) Link spre comentariu
alex1001 Postat Decembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2012 M-am tot uitat pe net pe diverse site-uri si cu cat citesti mai mult cu atat realizezi ca existe metode nebanuite...Voi folositi careva metoda cu bile direct pe placa si apoi cip-ul pus peste bile?...Unii spun ca e mult mai eficient...Folositi careva? Link spre comentariu
VIFCOR Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 M-am tot uitat pe net pe diverse site-uri si cu cat citesti mai mult cu atat realizezi ca existe metode nebanuite...Voi folositi careva metoda cu bile direct pe placa si apoi cip-ul pus peste bile?...Unii spun ca e mult mai eficient...Folositi careva? invers e recomandat, bilele pe cip disipa din caldura care o suporta cipul, astfel flux-ul e mereu sub bile Link spre comentariu
MciSar Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 M-am tot uitat pe net pe diverse site-uri si cu cat citesti mai mult cu atat realizezi ca existe metode nebanuite...Voi folositi careva metoda cu bile direct pe placa si apoi cip-ul pus peste bile?...Unii spun ca e mult mai eficient...Folositi careva?nu stiu ce site-uri citesti tu dar crede-ma ca am capul patrat de citit/vazut (youtube) ce inseamna un reballing si nici unul din site-uri nu "povestea" de astfel de inventii...Sunt curios cum ai sa asezi tu bilele pe placa de baza astfel sa nu se miste....in momenutul in care vrei sa le prinzi de placa fara nici o sita etc...ce ii drept romanul s-a nascut sa se chinuie...sa gasesca fel de fel de metode care mai de care mai neortodoxe pt asi duce ideea pana la capat....in situatia unui reballing totusi sunt niste forte fizice care apar acolo printre care forta gravitationala si masa chipului(care e nesemificiativa la un chip fara bile pe el)...nu? fisica de clasa a 7-a. :PSicer nu am vazut o astfel de metoda la nimeni de aici pe acest forum si altele... dar nici la firmele care livreaza chipuri cu bilele gata prinse....deci metoda ta ...nu o indic nimanui sa o foloseasca decat poate pentru test/divertisment....oricum sunt primul care ofer 2 beri reci de care vrea individul care reuseste reballig FUNCTIONAL in modul expus de tine. Link spre comentariu
2informaticos Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 oricum sunt primul care ofer 2 beri reci de care vrea individul care reuseste reballig FUNCTIONAL in modul expus de tine. http://www.reballing.com.mx/foro/viewto ... f=21&t=506Nu ma omor dupa bere, dar ai putea sa apreciezi "opera de arta" descrisa in acel forum..."Daca vrei cu adevarat poti" - Suna cunoscut???Exista de altfel stencils speciale, care se folosesc pt asa ceva; pt chipuri BGA, nu doar pt socket CPU.De altfel tipul ala putea bine mersi sa lipeasca un socket nou, daca nu ar fi durat prea mult pana sa-l primeasca. Din cauza asta a preferat sa curete si rebileze socketul scos de pe placa...Un stencil specializat (reutilizabil), pt a lipi intai bilele pe placa, e destul de piperat; cam $75 aicihttp://www.quickstencil.com/handstencil.aspxnu stiu ce site-uri citesti tu dar crede-ma ca am capul patrat de citit/vazut (youtube) ce inseamna un reballing si nici unul din site-uri nu "povestea" de astfel de inventii...Altadata sa cauti un pic mai mult... Aceasta metoda scurteaza mult un proces de reballing.Nu am incercat pt ca materialele sunt destul de piperate si oricum eu ocolesc pe cat posibil reballing. Daca e cazul, fac si asta, dar prefer alt gen de reparatii pe placi de laptop... Link spre comentariu
Vizitator Pa7rocle Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Ultimul clip nu arata decat un stencil care vine peste partea cu padurile, iar peste el vine cipul cu bilele. Atata tot. Totusi nu prea e indicata nici metoda aia, ramane multa pasta din ce am vazut acolo si nu cunosc grosimea foliei, mai mult de 0,3 nu cred ca are, deci pasta aia trebuie sa iasa pe undeva la reflow.Hai pentru un NB SB mai merge... dar nu pentru un cip video. Link spre comentariu
MciSar Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 oricum sunt primul care ofer 2 beri reci de care vrea individul care reuseste reballig FUNCTIONAL in modul expus de tine. http://www.reballing.com.mx/foro/viewto ... f=21&t=506 Nu ma omor dupa bere, dar ai putea sa apreciezi "opera de arta" descrisa in acel forum... "Daca vrei cu adevarat poti" - Suna cunoscut??? Exista de altfel stencils speciale, care se folosesc pt asa ceva; pt chipuri BGA, nu doar pt socket CPU. De altfel tipul ala putea bine mersi sa lipeasca un socket nou, daca nu ar fi durat prea mult pana sa-l primeasca. Din cauza asta a preferat sa curete si rebileze socketul scos de pe placa... Un stencil specializat (reutilizabil), pt a lipi intai bilele pe placa, e destul de piperat; cam $75 aici http://www.quickstencil.com/handstencil.aspx nu stiu ce site-uri citesti tu dar crede-ma ca am capul patrat de citit/vazut (youtube) ce inseamna un reballing si nici unul din site-uri nu "povestea" de astfel de inventii... Altadata sa cauti un pic mai mult... Aceasta metoda scurteaza mult un proces de reballing. Nu am incercat pt ca materialele sunt destul de piperate si oricum eu ocolesc pe cat posibil reballing. Daca e cazul, fac si asta, dar prefer alt gen de reparatii pe placi de laptop... nu am spus ca nu apreciez/ apreciez orice inventie ....sunt fel de fel de metode .. dar pierzi timp, 2. nu poti face o verificare atenta asupra bilelor ce sunt pe chip....si in video-ul expus ...e un southbridge nici decum un northbridge sau video GPU.... eu nu opresc pe nimeni de la a face experiente si a o impartasi si celorlalti.... eu iti stimez emorm sfaturile si daca tot ai spus-o ...ca eviti reballingul ..poti sa ne spui si de ce? care ar fi "castigul" in acest caz? Link spre comentariu
Vizitator Pa7rocle Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Cred ca prefera o varianta de inlaturare a cipului, aplicat stencil-ul ala si pus cip nou deja reball-uit.Totusi e cam nasoala metoda asta.. mai ales daca se face fara preincalzire. Link spre comentariu
porscheg Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 USB-urile laptopului merg? Cu orice respectiv mouse stick hdd extern? Toate 3-4-5 cate are? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum