Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Training cnc Mach3

aventtini888

Postări Recomandate

Eu lucrez cu centre de prelucrare CNC, iar cele cu axa capului de frezare orizontala au axele dupa cum urmeaza :Y - VerticalZ - LongitudinalX - TranzversalInsa la masinile care au axa capului de frezare verticala au axele dupa cum urmeaza :X - LongitudinalY - TranzversalZ - VerticalAxele sunt setate in functie de fortele ce trebuiesc invinse si greutatile ce trebuiesc deplasate . Astfel axa X , este axa ce cara cea mai mare greutate , urmata de Y, iar axa Z intodeauna este portanta capului frezare si merge longitudinal cu axa acestuia. Aceste setari al coordonatolor masinii se fac pentru a se putea rula acelasi program pe oricare dintre masini.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aventtini888

11

• cnc_step

6

• Badman

3

• 89-CEC

2

Top autori în acest subiect

Am rezolvat cu Pensele , nu reusesc sa inteleg din ce vad pe youtube cum procedez sa schimbarea frezei .De exemplu , fac un model unu debitare si una finisare, am dat dn aspre gcode acum a zicem ca termina cu prima freza , si revine la 10 , pun freza nr 2 cobor z la 0 dinou si ii dau start ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări