Margean Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Eu lucrez cu centre de prelucrare CNC, iar cele cu axa capului de frezare orizontala au axele dupa cum urmeaza :Y - VerticalZ - LongitudinalX - TranzversalInsa la masinile care au axa capului de frezare verticala au axele dupa cum urmeaza :X - LongitudinalY - TranzversalZ - VerticalAxele sunt setate in functie de fortele ce trebuiesc invinse si greutatile ce trebuiesc deplasate . Astfel axa X , este axa ce cara cea mai mare greutate , urmata de Y, iar axa Z intodeauna este portanta capului frezare si merge longitudinal cu axa acestuia. Aceste setari al coordonatolor masinii se fac pentru a se putea rula acelasi program pe oricare dintre masini. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 6, 2012 Administratori Partajează Postat Decembrie 6, 2012 pana la urma depinde si din ce pozitie privesti masina sau cum o setezi axele normal sunt asa cum a zis mincof, cel putin pe partea de softuri http://www.machsupport.com/docs/Mach3Mill_1.84.pdf pagina 7-3 Link spre comentariu
aventtini888 Postat Decembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2012 o recomandare la seturi de freze 100buc de la 0,3 la 4mm? Link spre comentariu
aventtini888 Postat Decembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2012 am facut niste probe pe aluminiu si sunt foarte multumit . problema este ca imi trebuiessc niste bucse er16 Link spre comentariu
cnc_step Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Pensete, nu bucsi.La Vasile (Hi-End) Link spre comentariu
aventtini888 Postat Decembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Am rezolvat cu Pensele , nu reusesc sa inteleg din ce vad pe youtube cum procedez sa schimbarea frezei .De exemplu , fac un model unu debitare si una finisare, am dat dn aspre gcode acum a zicem ca termina cu prima freza , si revine la 10 , pun freza nr 2 cobor z la 0 dinou si ii dau start ? Link spre comentariu
Vizitator alin22 Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 sal in alt anunt ai un cnc de vanzare mai este valabil Link spre comentariu
aventtini888 Postat Decembrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2012 daca te referi la cel mare de 3x2mm da il mai am. Link spre comentariu
aventtini888 Postat Decembrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2012 metri scuze. m-am exprimat gresit Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum