Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP pentru Hertz ES300D

Vizitator UPgrade

Postări Recomandate

Vizitator UPgrade

Am un difuzor Hertz ES300D cu bobina dubla (2x4ohm) si vreau sa ii fac o incinta VPT.Ma poate ajuta cineva cu un proiect.Parametri difuzorului sunt:fs:30,2Hzre:1.8ohmXmax:9mmXmech:14,5mmvas:85,57LBL:9,91TmCms:20mm/NMms:137.3grQts:0,42Qes:0.49Qms:3.36SPL:97dbCum ar fi mai bine sa leg bobinele in serie/paralel/separat.Help pls.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Extasy2525

5

• adi_0106

3

• radue

2

• andreime

1

Top autori în acest subiect

difuzorul til legi cum ai nevoie....daca ai un amplificator de pe 8 ohm il legi in serie, poti pune 2 amplificatoare de care au impedantza de 4 ohmi ..unu pt fiecare bobina, iar in paralel ...nu prea ai la ce sa il legi in casa, doar daca il legi la vreun amplificator de masina care are 2 ohmi, ca pt casa stiu ca nu exista amplificatore pt difuzoare de 2 ohmi...

Link spre comentariu

poti pune 2 amplificatoare de care au impedantza de 4 ohmi ..unu pt fiecare bobina

ai grija ca "treaba" asta nu este chiar asa de simplapt ca daca cele doua amplificatoare nu "scot" exact acelasi semnal - risti sa ramai fara difuzor
Link spre comentariu

Adi ai dreptate...dar eu ma refer la amplificatoarele de masina care scot 4 x ??? sau 2 x ??? sau 1 x ??? care cred ca nu au asemenea probleme ( ma refel la cele de firma cunoscuta si de prestigiu) si mam uitat pe site si scrie ca dif duce la 350W....dar nu se stie daca sunt muzicali sau reali, daca ar fi reali poate sa bage pe un amplificator de 2 x 150W.....dar desigur cel mai recomandat e sa bage pe un singur amplificator gen 1 x 300W pe ambele bobine :) sa evite problemele

Link spre comentariu

Adi ai dreptate...dar eu ma refer la amplificatoarele de masina care scot 4 x ??? sau 2 x ??? sau 1 x ??? care cred ca nu au asemenea probleme (ma refel la cele de firma cunoscuta si de prestigiu)

nu ar fi o problema amplificatoarele ....... asta teoretic - problema este semnalul de intrare, care in cazul unui semnal stereo poate fi putin diferit intre cele doua canale si in felul asta semnalul amplificat intra in difuzor si apar probleme
Link spre comentariu

lol...nu stiu daca ma crezi dar eu cred ca daca cineva baga un semnal stereo nu are nici o treaba cu electronica ( partea audio), normal ca semnalul e diferit....si nu cred ca e normal sa faci asa ceva....eu mam referit la faptul ca pe ambele amplificatoare sa bage acesali semnal (mono) si nu ar avea nimik ;)

Link spre comentariu

lol...nu stiu daca ma crezi dar eu cred ca daca cineva baga un semnal stereo nu are nici o treaba cu electronica ( partea audio), normal ca semnalul e diferit....si nu cred ca e normal sa faci asa ceva....eu mam referit la faptul ca pe ambele amplificatoare sa bage acesali semnal (mono) si nu ar avea nimik ;)

ai dreptate ........ dar daca ai sti tu cati mesteri isi parlesc statiile auto (d`alea vandute de mine) pt ca le folosesc in BRIDGE si baga in ele semnal stereo asa ca e mai bine sa le zicem "mesterilor" cum sta treaba - pana nu e prea tarziu :yawinkle:
Link spre comentariu

Cred ca cel mai bine ar fi sa existe niste intructiuni de folosire traduse in romana ( ca multi nu lea au cu engleza )....iar chestile care sunt mai importante sa fie scrise ori subliniate cu rosu sai sara in ochi "mesterului"

Link spre comentariu
Vizitator UPgrade

Partea cu legatu o stiu.Dar eu intrebam cu ar fi bine sa il leg intr-o incinta VTP sa sune cat mai bine cu o excursie si distorsiuni minime.Difuzorul are 350W RMS si 700W muzical.

Link spre comentariu
Vizitator UPgrade

Pe sitetul oficial Hertz am gasit numai incinte BR si BP.

Dar sunt satul de BR care au devenit complet banale+performanta slaba.

Despre BP, nu le ador deloc.

Am mai construit incinte VTP cu difuzoare mai mici si au sunat extraordinar de bine pentru bani investiti.

Am construit si incintele VTP(http://www.netxpert.ro) ale bine cunoscutului ing. Aurelian Mateescu.Am folosit difuzore de la SAL (SA2030) si suna bestial pentru 250RON cat am investit.

Nu am construit niciodata incinte VPT pentru difuzoare de 12".

Am ceva proiecte dar nu stiu daca ar merge pentru difuzorul meu.

Cer sfaturi si pareri de la cei care au experienta necesara pt a ma ajuta.

de la cei care au experienta necesara :yawinkle:

Link spre comentariu

Dl. Aurelian Mateescu a construit si incinte VTP cu difuzoare auto, vezi P.Audio BG8K.La ce Fs ai, e mai mult decat suficient sa acordezi incinta pe 30 Hz. De fapt, daca ma gandesc mai bine, nici nu prea e potrivit pt VTP, deoarece are Fs prea mic.

Link spre comentariu
Vizitator UPgrade

Am intalnit proiecte VTP cu difuzoare cu fs=35Hz care mergeau super OK.Erau niste incinte mai voluminoase dar coborau bine in frecventa.Nu ma ajuta nimeni cu un proiect ceva pls?

Link spre comentariu

eu zic sa le legi in paralel...dar atentie...pt ca in acest caz ai nevoie de un amplificator capabil sa reziste la o impedanta asa scazuta, de 2 ohmi...daca nu ai un asa amplificator atunci cred ca vei iesi destul de avantajat cu o legare in serie, pt ca foartea mare majoritate de amplificatoare existente pe piata sunt capabile sa reziste la o asemenea impedanta, de 8 ohmi...mare atentie, s-a specificat mai sus, mai specific inca odata: daca vei folosi 2 amplificatorare separate pt cele 2 bobine atunci fie folsesti semnal mono pt amandoua, fie semnal identic pe amandoua...totusi, avand in vedere faptul ca piesele care au basul stereo sunt destul de rare atunci recomand sa folosesti semnal mono pentru bas...acuma nu ai specificat: vei folosi incinta pentru subwoofer sau pt satelit ?pt ca daca o vei folosi satelit atunci legarea serie/parale este cea mai buna...legarea separata o vad destul de complicata in comparatie cu celelalte 2...multumit de sfaturi ?Data viitoare te rog sa nu faci afirmati despre lucruri pe care nu le sti, pt ca tu nu sti cate cunostinte am eu si daca sunt bun de ceva sau nu...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări