Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cod arduino --> Avr chip

Guevara

Postări Recomandate

Salutare tuturor.De ceva vreme ma joc cu Arduino si pot spune ca numai imaginatia este cea care iti poate ingradi posibilitatile. Ideea este ca am facut ceva aplicatii printre care si un capacimetru care da rezultate destul de bune. Ceea ce as vrea sa intreb este urmatorul lucru:Se poate transfera codul facut pentru Arduino unui chip gol de la Atmel in asa fel incat sa isi pastreze functionaliatatea? Si daca da, cum?Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Guevara

4

• nico_2010

2

• edy_wheazel

1

• dodo007

1

Top autori în acest subiect

Vizitator xatrix2006

Se poate transfera codul facut pentru Arduino unui chip gol de la Atmel in asa fel incat sa isi pastreze functionaliatatea? Si daca da, cum?

Da. Citeste pagina asta:http://pdp11.byethost12.com/AVR/ArduinoAsProgrammer.htm
Ma bag si eu in seama...Da, se poate, numai ca avr-ul gol de la atmel trebuie sa fie unul compatibil arduino(orice model de arduino) si scris cu arduino ide. Daca dai mai multe detalii( ce arduino ai folosit pentru capacimetru si ce avr ai vrea sa folosesti separat pentru proiect), te pot indruma ca si eu fac proiecte cu arduino si apoi le portez pe alte avr-uri....
Link spre comentariu
Vizitator beamrider

Ma bag si eu in seama...Da, se poate, numai ca avr-ul gol de la atmel trebuie sa fie unul compatibil arduino(orice model de arduino) si scris cu arduino ide. ...

Asta numai daca vrei sa portezi pe un AVR de sine statator exact un program care merge pe Arduino.Asemenea abordare este ineficienta si greoaie. In practica dupa ce te-ai obisnuit cu Arduino si vezi ca iti merg programele singura sa utilizare reala ramine folosirea acestei placi pe post de programator serial universal pentru un AVR oarecare. Poti scrie programe in ce limbaj vrei dupa care folosind Arduino arzi codul hex in chipul tau atmega de sine statator.Arduino nu are alt rol decit sa familiarizeze repede, fara batai de cap privind programarea, un incepator cu microcontrolerele AVR.
Link spre comentariu
Vizitator xatrix2006

Ma bag si eu in seama...Da, se poate, numai ca avr-ul gol de la atmel trebuie sa fie unul compatibil arduino(orice model de arduino) si scris cu arduino ide. ...

Asta numai daca vrei sa portezi pe un AVR de sine statator exact un program care merge pe Arduino.Asemenea abordare este ineficienta si greoaie. In practica dupa ce te-ai obisnuit cu Arduino si vezi ca iti merg programele singura sa utilizare reala ramine folosirea acestei placi pe post de programator serial universal pentru un AVR oarecare. Poti scrie programe in ce limbaj vrei dupa care folosind Arduino arzi codul hex in chipul tau atmega de sine statator.Arduino nu are alt rol decit sa familiarizeze repede, fara batai de cap privind programarea, un incepator cu microcontrolerele AVR.
Corect, asa e, eu sunt incepator intr-ale programarii si ce bine e cand iau librariile, exemplele si sketch-urile de-a gata!!!!
Link spre comentariu

Salutare tuturor.Se poate transfera codul facut pentru Arduino unui chip gol de la Atmel in asa fel incat sa isi pastreze functionaliatatea? Si daca da, cum?

Da. Pur si simplu programezi un uC "blank". Esti limitat la modelele care exista pe placile lor. Arduino-u' meu ii pur si simplu un uC Atmega8 pe un breadbord si un USBasp. Pentru a folosi Arduino ca programator vad ca ai primit un link.
Link spre comentariu

Am un Arduino Duemilanove. Am vazut ca exista pe net ATMEGA328 CU ARDUINO BOOTLOADER UNO si costa in jur 24 ron. De asemenea am vazut ca pentru proiecte mai mici merge sa foloseti si gama tiny de la avr.Daca generez hexul codului cu Arduino si incerc sa il ard intr-un chip gol cu un programator functiuneaza la un chip fara bootloader?Multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator xatrix2006

Am un Arduino Duemilanove. Am vazut ca exista pe net ATMEGA328 CU ARDUINO BOOTLOADER UNO si costa in jur 24 ron. De asemenea am vazut ca pentru proiecte mai mici merge sa foloseti si gama tiny de la avr.Daca generez hexul codului cu Arduino si incerc sa il ard intr-un chip gol cu un programator functiuneaza la un chip fara bootloader?Multumesc.

Da, functioneaza, daca il scrii pe ISP(mosi,miso,sck), grija mare la pin-map, oscilator(ma refer la fuse-uri).Daca te referi la UNO, vezi cum folosesti UART-ul, UNO foloseste pentru comunicarea seriala cu PC-ul un USB to serial construit cu atmega8u2, sau atmega16u2(rev3) in loc de FTDI.Da mai multe detalii ce vrei sa faci mai exact, si te ajut cu mai multe informatii, daca vrei sa faci clona, e simplu....daca vrei sa faci un proiect cu Arduino IDE apoi sa implementezi atmega intr-un circuit iar e simplu........Simplitatea o da Arduino care e open-source-hardware......eu numai cu asta lucrez de ceva timp....
Link spre comentariu

Da exact asta vreau sa fac:-cod scris in ide-testat cu Arduino pe breadboard-scris hexul intr-un chip gol-montat chip-ul in montaj .... si gataAcum:-ce programator recomandati-care este montajul pentru programare-ce soft de programare-de unde cumpar un Atmega328 pentru ca nu am vazut nicaieri.Multumesc.

Link spre comentariu

Salut,

Programatorul il ai, inteleg, este arduino...cauta pe net cum faci conexiunile pentru arduino programator, mai ai nevoie de un breadboard si sirmulite.

(un exemplu luat la intimplare: http://hackaday.com/2009/07/15/avr-isp- ... a-arduino/ , nu trebuie sa faci acel suport neaparat, tragi fire la placa de test si gata)

Softuri eu folosesc mai multe functie de biblioteca fiecaruia :eXtreme Burner - AVR, Khazama AVR Programmer, SinaProg.

Am cumparat MC-uri si alte pese de regula de la TME, dar au taxa de 20ron si nu merita pentru o singura piesa sau doua. Am facut si altfel, avind drum prin Bucuresti, am vorbit cu un magazin de pe Maica Domnului si mi-a adus la comanda ferma, odata cu transportul lor de la TME si ma taxat destul de putin, de-o bere parca. Metoda asta am aplicat-o si in Cluj. Nu cred ca in Constanta nu ai o firma mai serioasa care primeste saptaminal piese de dincolo, de pilda de la TME, sa fie mai ieftin.

Bafta.

Link spre comentariu
Vizitator xatrix2006

Salut,Programatorul il ai, inteleg, este arduino...cauta pe net cum faci conexiunile pentru arduino programator, mai ai nevoie de un breadboard si sirmulite.(un exemplu luat la intimplare: http://hackaday.com/2009/07/15/avr-isp- ... a-arduino/ , nu trebuie sa faci acel suport neaparat, tragi fire la placa de test si gata)Softuri eu folosesc mai multe functie de biblioteca fiecaruia :eXtreme Burner - AVR, Khazama AVR Programmer, SinaProg.Am cumparat MC-uri si alte pese de regula de la TME, dar au taxa de 20ron si nu merita pentru o singura piesa sau doua. Am facut si altfel, avind drum prin Bucuresti, am vorbit cu un magazin de pe Maica Domnului si mi-a adus la comanda ferma, odata cu transportul lor de la TME si ma taxat destul de putin, de-o bere parca. Metoda asta am aplicat-o si in Cluj. Nu cred ca in Constanta nu ai o firma mai serioasa care primeste saptaminal piese de dincolo, de pilda de la TME, sa fie mai ieftin.Bafta.

Foarte bine dodo007!Il faci pe Arduino programator ISP, uite aici tutorial mai mult decat explicit : http://arduino.cc/en/Tutorial/ArduinoISPIn ceea ce priveste ATmega328, da, se gaseste mai peste tot, acum depinde cat esti dispus sa platesti pentru el. Eu am dat mai multe la schimb si nu mai am. Sa ne spui si noua despre proiectul tau si poate gasim solutie mai ieftina(ATmega8, ATmega168).
Link spre comentariu

Daca folosesti Arduino ca programator ISP (cu sketch-ul din link-ul asta:http://hackaday.com/2009/07/15/avr-isp-programming-via-arduino/) utilizeaza softul Khazama. Este singurul care il va recunoaste, iar Bascom-ul va recunoaste uC instalat pe placa Arduino si cam atat.

Link spre comentariu
Vizitator xatrix2006

Daca folosesti Arduino ca programator ISP (cu sketch-ul din link-ul asta:http://hackaday.com/2009/07/15/avr-isp-programming-via-arduino/) utilizeaza softul Khazama. Este singurul care il va recunoaste, iar Bascom-ul va recunoaste uC instalat pe placa Arduino si cam atat.

Pai nu scrie codul in BasCom ci in Arduino IDE care e un C,C++ adaptat si limitat...Iar Arduino IDE scrie cu avrdude care cam vede toate AVR-urile, si chiar daca nu le vede, se poate invata avrdude sa le vada.....
Link spre comentariu

Pai nu scrie codul in BasCom ci in Arduino IDE care e un C,C++ adaptat si limitat...

Iar Arduino IDE scrie cu avrdude care cam vede toate AVR-urile, si chiar daca nu le vede, se poate invata avrdude sa le vada.....

A zis cineva ca scrie codul in Bascom sau in malgasa veche? Eu i-am spus lui dodo007 ca poate folosi placa Arduino ca programator ISP impreuna cu softul Khazama, care il recunoaste ca hardware!!!

Si inca ceva: Arduino nu este "IDE", deoarece nu are facilitati de simulare a functionarii codului "for debbuging purposes", ci DOAR "Development Environment", iar de rest...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări