Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BOXA 2 CAI CU DIF MONACOR.

Vizitator orlandobarbulescu

Postări Recomandate

Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu construcyptia unor boxa bas reflex cu urmatoarele difuzoare

MONACOR SPA 8PA

Impedance (Z)8Ω

Resonant frequency (fs) 75Hz

Max. frequency range f3-4,000Hz

Music power 150WMAX

Power rating (P) 80WRMS

SPL (1W/1m) 94dB

Suspension compl. (Cms) 0.16mm/N

Moving mass (Mms) 27g

Mech. Q factor (Qms) 3.13

Electr. Q factor (Qes) 0.54

Total Q factor (Qts) 0.46

Equivalent volume (Vas) 10 l

DC resistance (Re) 6.2Ω

Force factor (BxL) 12.26Tm

Voice coil induct. (Le) 0.8mH

Voice coil diameter 50mm

Voice coil former aluminium

Linear excursion (XMAX) ±4mm

Eff. cone area (Sd) 213cm2

Magnet weight 1.1kg

Weight 3.1kg

si MONACOR DT 284

Resonant frequency (fs) 1,300Hz

Max. frequency range fx-20,000Hz

Rec. crossover freq. (12dB) 2,000Hz

Music power 100WMAX

Power rating 60WRMS

SPL (1W/1m) 91dB

Voice coil diameter 28mm

Magnet diameter 36mm

Mounting cutout 45mm

Mounting depth 21mm

Dimensions Ø 60mm

Stiu ca TW sunt de 4 ohmi dar nu le pot schimba.

d759186fc722e04 (1).pdf curba frecventa pt TW

d759186fc722e04 (1).pdf curba frecvanta bas

Ar fi nevoie de de un filtru cu 2khz frecventa de taiere? cu 6 db/octava sau 12db/oct?

Multumesc anticipat tuturor celor ce-mi vor raspunde

1035cc57c51465e.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

4

• silcos

1

• Th3_uN1Qu3

1

Le am mai de mult . Boxele sunt pt acasa pe un amplif de 8 ohmi 100 watiAm incercat cu VinIsd dar nu ma descurc. Difurile nu sunt in baza de date iar la introducerea manuala nu am toate valorile sau nu inteleg marimile de introdus : diametrul dif im metri sau mm, vas in litri sau mertri cubi?Oricum mai incerc.

Link spre comentariu

ai nevoie de un filtru cu taiere la minim 2700hz de 8 ohmi pt joase si 4 pt inalte.Ti-as recomanda ord 2 cu 3mi se par putin neinspirate alegererile,ai un midwofer care trebuie ajutat la bas si un tweter care dupa ce ca are spl cam mic mai trebuie taiat si sus.Dar daca nu dai in ele,poate ca vor tinecutia la wofer ar trebuie de minim 15L,deci undeva la 20 cu totul(brut)

Link spre comentariu

Am deja un subwoofer si nu vrau bas puternic pe boxe.am incercat in vinIsd si mi-a iesit o cutie de 30 litri, cu ft pt tub de 65,58 hz, lungime tub 107 mmcu dimensiuni cutie interior HxWxD= 51x32x12 cmUrmeaza sa calculez filtrelePotn schimba TW dar tot Monacor. Imi poti recomanda ceva?

Link spre comentariu

Ce spui de acest TW TITANIUM BULLET JB SYSTEMS HT-100 Descriere produs Tweeter titanium bullet JB Systems HT-100 Putere maxima (W): 300Raspuns in frecveta (Hz): 4000-20000Sensibilitate (dB): 100Impedanta (Ohm): 8Dimensiune (mm): 100x100x70Descriere suplimentara: Hole Cutout 95 mm; Professional Tweeter for high performance PA/Disco Systems . To be used with 6 kHz crossover (18dB/octave).

Link spre comentariu

eu iti recomand sa nu mergi mai mult de acei 20L total pt ca nu castigi nimic,din contra,o sa fluture la putere mare,mai ales daca il folosesti sub acord(care este ok la 65hz).Nu sunt facute sa dea bas jospt inalte ai nevoie de ceva cu spl minim 94-95db si care sa suporte o taiere pe la ~2500hzce ai ales tu este un supertweter si dupa cum scrie si acolo,e recomadant sa fie folosit mult mai sussingurul potrivit si la limita care-mi vine acum in minte este DT-300 la care poti pune si un waveguide potrivit lui (wg300).El mai exista si in varianta PCT300 daca vezi pe undeva,poate chiar sh

Link spre comentariu

Poate ajung si 93dB la tweeter, caz in care Monacor DT-99 ar fi o alegere foarte buna. Au fs la 1.5k, taiere recomandata 2.5k ord. 2, putere 40W continuu/80W program, si sunt pe 8 ohmi. Eu sunt multumit de ele.

Link spre comentariu

Eu lucrez la o pereche cu, tweeter DT-300/WG-300, woofer SP-250P...

Mi-au venit deja inaltele cu guide, si sunt foarte multumit de achizitie, mai ales ca n-au costat o avere. ~300 ron, 2 inalte + 2 guide. Ti le recomand.

Am toate detaliile proiectului + planse desenate... daca vrei, ti le pot da.

P.S. Scuze, acum am vazut ca exista difuzoarele...

Link spre comentariu

Domnule ,,nomikos,, urmarind postul din linkul de mai sus va intreb: as putea folosi cele doua tipuri de difuzoare propuse de dvs plus cele pe care le am deja(MONACOR SPA 8PA) pt o boxa pe trei cai?Mulțumesc pentru rabdare?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări