Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

UPS

Vizitator sahuganyaosi

Postări Recomandate

Vizitator sahuganyaosi

Stima tuturora , Am un UPS la care nu mai este bun acumulatorul (12V ; 7Ah ). Spun acest lucru pentru ca in zona in care locuiesc se tot intrerupe curentul "mai ales iarna" , am copil mic si ii trebuie caldurik . Am o centrala pe gaz si as vrea sa leg acel UPS la o baterie care sa ma tina 2-3 ore sau mai mult daca se poate. Estte oare acest lucru posibil ? Va mentionez ca nu le prea am cu electronica :cry: . Ar fi cineva disponibil sa ma ajute ? sa fie prin Bucuresti ca sa pot ajunge....si cam cat ma costa ?Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pinky

4

• bratueduard

2

• idm_luci

2

• awy1917

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Poti sa legi un acumulator mai mare, ca cele folosite la auto. E foarte posibil ca UPS-ul tau sa nu scoata sinus, ceea ce va duce in timp la defectarea pompei de recirculare. Ai nevoie de un UPS care scoate sinus.

Link spre comentariu

In primul rand trebuie sa te uiti in cartea tehnica a centralei ca sa vezi cata putere electrica consuma ( a mea de exemplu este Vaillant si consuma 140W maxim. Inca nu mi-am cumparat UPS dar in viitor trebuie sa o fac din acelasi motive : copil mic + intreruperi de curent).

In functie de ce putere ai nevoie si cat timp doresti sa poata merge pe baterie poti sa cauti un UPS care sa-ti acopere necesarul. Neaparat sa fie cu sinus real sau mai nou vad ca sunt UPS-uri pe care scrie ca sunt pentru centrale termice:

De exemplu :

http://www.vitacom.ro/SearchList/type/1/key/Sursa+neintreruptibila+pentru+CENTRALE+TERMICE

Cu singura mentiune ca la aceste UPS-uri scrie :

"doar la centralele termice pe gaze functioneaza doar la cele la care nu este nevoie in mod obligatoriu de polaritate faza - nul. "

Eu personal nu stiu ce inseamna, poate un coleg mai experimentat te toate ajuta sau poti intreba pe cei care iti asigura serviceul la centrala.

In linkul de mai sus la cartea tehnica a UPS-urilor este si un tabel informativ cu ore de autonomie in functe de puterea consumata.

[Daca linkul este filtrat fiind considerat reclama cauta pe google exact aceste cuvinte "Sursa neintreruptibila pentru CENTRALE TERMICE"] si vei gasi mai multe variante.

Link spre comentariu
Vizitator sahuganyaosi

Tot un Vaillant am si eu si tot 140 W consum maxim . Nu stiu chestia cu polaritatea.... :)

Acesta este UPS despre care vorbesc. http://www.emag.ro/ups-v-mark-500va-ups-500mk/pd/E6VZBBBBM/#ocazii

UPS V-Mark 500VA

sau

Am gasit SH modelul asta "UPS APC SMART UPS 700 SU700INET" dar as dori sa stiu daca pot pune o baterie auto la asta , ma intereseaza sa ma tina mai mult decat cei 2 acumulatori pe care ii are el. HELP pls sa stiu daca dau banii sau nu.

Link spre comentariu

UPS APC SMART UPS 700 SU700INET necesita 2 acumulatori de 12V. Poti sa pui 2 acumulatori de Matiz deoarece sunt de dimensiune mai mica. Sau cauti de cumparat acumulatori de 12V / 17 Ah. Asta inseamna 2 x 12 x 17 = 408W adica te va tine aprox 2,5 ore pe centrala. Daca intentionezi sa pui acumulatori mai mari ca sa te tina mai mult, trebuie sa montezi in interior un ventilator care sa raceasca toata electronica si transformatorul. UPS-urile de tipul acesta au fost gandite sa functioneze 20-30 minute la o incarcare de 300-200 W. Modelul acesta are iesire sinus astfel ca centrala nu va avea de suferit.

Link spre comentariu

Fara un UPS ce scoate SINUS curat nu va functiona pompa de recirculare de la CT. La V-mark sigur nu e iar la celalalt nu am vazut prin specificatii sa scoata sinus curat. Iar in legatura cu legatul acumulatorului auto la UPS-uri ce functioneaza cu un acumulator de 12V/7Ah nu e sigur ca va asigura incarcarea acumulatorului auto curentul de incarcare fiind stabilit pentru acumulatorul original.

Eu am luat asa ceva la centrala

Posted Image

Link spre comentariu

Nu cred ca este sinus real (cele care au i-l scriu) deci nu e OK,iar dpdv al puterii este mult sub ce e nevoie.Acumulatorul este de 12 V/7 Ah si parca se poate descarca maxim la 1/2 (aici nu stiu exact) .12Vx7Ax0.5 = 42Wh adica la 140W ar merge mai putin de 20 minute.Doar orientativ ca o estimare a nevoii (sa ma corecteze cineva daca o iau pe aratura):Nu mai stiu exact cat este descarcarea maxima admisa pentru acumulator si randamentul convertizorului, dar daca le luam sa zicem 0.6 ca (descarcare maxima + randament) ar veni ceva de genul :Presupunem o autonomie de 5 ore .(140Wx5h)/0.6 = 1166Wh necesari (energie)O baterie are 12V => 1166Wh/12V = 97Ah Cam asa de mare ar trebui sa fie acumulatorul ca sa tina centrala in conditiile de mai sus.Ce trebuie sa vezi exact cat este OK sa se descarce maxim un acumulator si daca centrala suporta sau nu polaritate faza nul (desi nu stiu ce inseamna)As cauta eu pe net, dar nu pot acum.Daca stai la casa sa te gandesti si la varianta unui generator

Link spre comentariu

La APC se pot pune acumulatori mai mari.Am eu de vreo 2 ani acumulatori de 65Ah pe un APC de 1800 parca.Nu mai stiu exact modelul ca este undeva pe camp si ajung acolo destul de rar.Ideea este ca merge bine, incarca acumulatorii, am caderi aproape zilnice acolo si functioneaza fara probleme. Ca sarcina am niste surse in comutatie (vreo 100w consum) si pina acum nu am avut probleme.Inainte sa pun APC-ul, schimbam sursele aproape saptamanal.

Link spre comentariu

Sigr nu stiu din practica.Are 2 acumulatori 12V/7ah.La tine, discutam de un necesar de 10 ori mai mare.As inclina sa zic ca este riscant de cumparat un acumulator si verificat.Daca ai unul deja, incearca.In cazul meu cu acumulatorii de 65 a fost doar de ~3x mai mult fata de ce avea in cutie.Concluzie personala: rezervata.

Link spre comentariu

Crezi ca ar merge un Baterie auto BOSCH S3 70AH pus la UPS APC SMART UPS 700 SU700INET ???

Nu. Trebuie sa ai 2 acumulatori identici si la fel de noi pusi in serie. UPS-ul acesta functioneaza cu 24V. Daca ai acumulatori diferiti, cel mai slab se va incarca cel mai repede si se va distruge cel mai repede. Acumulatorul mai bun se va incarca din ce in ce mai putin si vei constata ca dupa 1 luna de functionare UPS-ul va tine doar cateva minute. Citeste tot, nu doar ce iti convine. Oricum, tot ce faci, faci pe riscul tau.
Link spre comentariu
Vizitator sahuganyaosi

Eu vreau sa pun doar unul singur de capacitate mai mare ex:Baterie auto BOSCH S3 70AH .!! Ideea este urmatoare...ca nu stiu daca o incarca si cat ma tine centrala cu bateria full incarcata .

Crezi ca ar merge un Baterie auto BOSCH S3 70AH pus la UPS APC SMART UPS 700 SU700INET ???

Nu. Trebuie sa ai 2 acumulatori identici si la fel de noi pusi in serie. UPS-ul acesta functioneaza cu 24V. Daca ai acumulatori diferiti, cel mai slab se va incarca cel mai repede si se va distruge cel mai repede. Acumulatorul mai bun se va incarca din ce in ce mai putin si vei constata ca dupa 1 luna de functionare UPS-ul va tine doar cateva minute. Citeste tot, nu doar ce iti convine. Oricum, tot ce faci, faci pe riscul tau.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări