Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Chipset Winbond W25X16

Vizitator Pa7rocle

Postări Recomandate

Vizitator Pa7rocle

Asa cum spune si titlul, caut un chipset fabricat de Winbond model W25X16, pentru un laptop Packard Bell, proprietarul a incercat sa-i faca hotswap si a reusit sa rupa 2 pini ai cipului, fiind SOIC e cam greu de reparat, am incercat sa-i lipesc niste picioruse de la condensatori ceramici de 10 pF care sunt subtiri dar nu tine foarte mult timp, se pare ca dupa o perioada apar probleme de functionare.Si cum la noi in Romania nu se comercializeaza modelul sau cel putin nu l-am gasit eu..doresc sa stiu daca cineva dintre voi, care detineti placi de baza de laptop la care nu s-a mai putut face nimic, daca intalniti modelul de cip, va rog sa-mi spuneti.Cu programarea ma descurc eu, daca nu aveti programator.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 2informaticos

1

Nu ai specificat de pe ce placa este, dar nu cred sa fie una prea noua; avand in vedere ca este de 2MB.In acest caz, se poate inlocui cu MX25L16005, sau EN25F16.Atata doar ca va trebui sa copiezi informatia din cipul original si sa o incarci in cel nou; care poate fi chiar unul recuperat de pe alta placa, nu neaparat nou-nout...

Link spre comentariu
Vizitator Pa7rocle

Multumesc pentru sugestii, o sa incerc sa le caut. Partea cu programarea o rezolv eu, cred ca functioneaza prin piggyback adica cipul nou calare peste cel vechi.Daca nu, am programator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări