Vizitator basil45 Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 M-am gandit sa postez un link,util,cred eu, referitor la binecunoscutul osciloscop romanesc e0104m pe care multi inca il mai folosim. http://www.emil.matei.ro/e0104m.php Link spre comentariu
Vizitator electricescu Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 M-am gandit sa postez un link,util,cred eu, referitor la binecunoscutul osciloscop romanesc e0104m pe care multi inca il mai folosim.http://www.emil.matei.ro/e0104m.php Cred că nu există posesor de internet și care are treabă cu acest tip de osciloscop care să nu știe acestă adresă. Ea a mai fost plasată prin acest forum. Nea Emil Matei nu a dus treaba până la capăt. Mai sunt multe de spus și arătat despre acest foarte drăguț osciloscop. Link spre comentariu
Vizitator basil45 Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Lasa ca nu strica postarea,eventual la rubrica incepatorilor trebuia s-o fac. Am cautat pe forum sa vad daca a postat cineva linkul asta,dar n-am gasit.sau poate ca n-am fost eu atent.In cazul asta,e vina mea Link spre comentariu
clauelf Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Ar fi de folos manualul service al osciloscopului unde sunt explicate in detaliu etalonarile si reglajele specifice, precum si functionarea etajelor X si Y. Ar fi bine insa ca manualul service sa fie scanat cum trebuie, ceea ce se gaseste pe net este scanat la o calitate destul de slaba. Link spre comentariu
Vizitator electricescu Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Ar fi de folos manualul service al osciloscopului unde sunt explicate in detaliu etalonarile si reglajele specifice, precum si functionarea etajelor X si Y. Ar fi bine insa ca manualul service sa fie scanat cum trebuie, ceea ce se gaseste pe net este scanat la o calitate destul de slaba.Am manualul. De fapt pe cărțulie scrie Carte Tehnică și nu Manual Service ...Nu e chiar așa de grozav. Nu vă faceți iluzii.Se pare că nu a fost editat pentru amatori în electronică.Și credeți că explică pe larg, așa cum se făcea în primele cărți de depanare a radioreceptoarelor cu lămpi sau cu tranzistoare ? Ceva gen, rolul rezistenței R314 e de polarizarea bazei; dacă e mai mare, curentul prin ea e mai mic, iar dacă rezistența e prea mică, curentul prin ea e prea mare ,..., și tot așa pentru fiecare componentă a circuitului ... ?Am să caut manualul să văd pe unde l-am mai pus, că deocamdată nu dau de el, și dacă sunteți bucureștean, ne întâlnim la un xerox ca să-l copiați.Știu că i-am redesenat și schema, dar habar nu am pe unde am puso. icon_jook Link spre comentariu
clauelf Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Ms mult. Sunt din Buc, daca gasiti manualul dati-mi de stire. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator electricescu Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Ms mult. Sunt din Buc, daca gasiti manualul dati-mi de stire. Multumesc anticipat.O să caut cărțulia și schemălăul făcut de mine ca să priceapă tot electronistul ce și cum. Are cam un metru pe o juma de metru ... icon_jook Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Manualul service E0104 se poate descarca de aici : http://www.4shared.com/office/agPzgcwn/E0104.html la o rezolutie de 300 dpi cu stima Soldan. Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 O să caut cărțulia și schemălăul făcut de mine ca să priceapă tot electronistul ce și cum...Cine n-a priceput textul de pe site-ul mentionat, n-o sa priceapa nici din cartulie, continutul e acelasi.Schemele, intr-adevar nu le-am pus inca pe toate, dar calitatea celor puse e vizibil superioara variantelor scanate care se gasesc pe net.In plus, articolul mai contine niste scheme care nu se gasesc in cartulia de care zici, pentru ca sunt relevee facute de mine si publicate numai pe site.Tot in plus, am dat si un cablaj reproiectat pentru sursa, pentru cei ce vor sa o refaca, ori sa-si testeze traful separat, intrucat am vazut ca cele mai multe probleme semnalate de utilizatori se refera la asta.Linkul pentru acest bonus este asta:http://www.emil.matei.ro/sursa_e0104m.phpProbabil, in limita timpului disponibil voi intra si in amanunte. Link spre comentariu
Vizitator electricescu Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Nea Emile, sunt onorat că discuți cu mine.Ai un site excelent cu tot felul de interviuri, articole și alte chestii interesante. Ca să nu mai spun de schemele și releveele postate acolo. Link spre comentariu
nationalistu Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Nea Emile, sunt onorat că discuți cu mine.Ai un site excelent cu tot felul de interviuri, articole și alte chestii interesante. Ca să nu mai spun de schemele și releveele postate acolo.,,Nea Emile''....ai tras valiza prin gara cu Domnul EMIL MATEI cumva de-i spui,,nea''?Domnul EMIL MATEI e o somitate in electronica nu un taraie basini ca tine...daca nu ma insel ai mai fost pe elforum sub alt...pseudonim,pina ai sictirit cam multi si ti-au dat papucii. Link spre comentariu
Vizitator electricescu Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Nea Emile, sunt onorat că discuți cu mine. Ai un site excelent cu tot felul de interviuri, articole și alte chestii interesante. Ca să nu mai spun de schemele și releveele postate acolo. ,,Nea Emile''....ai tras valiza prin gara cu Domnul EMIL MATEI cumva de-i spui,,nea''?Domnul EMIL MATEI e o somitate in electronica nu un taraie basini ca tine...daca nu ma insel ai mai fost pe elforum sub alt...pseudonim,pina ai sictirit cam multi si ti-au dat papucii. Nu te înșeli. Am avut și aici pseudonimul suntonlain. Prin mesaje personale am specificat că sunt suntonlain. Am revenit în acest forum ca să pot vedea și pozele puse la comentarii.Să înțeleg că utilizatorul Emil Matei s-a sesizat că i-am zis nene ? Sincer să fiu, eu nu am folosit nimic de pe situl dumnealui, deoarece deja eram informat de multă vreme din alte surse. nationalistu, mă găsești ușor pe internet căutand cu Google după șirul de litere suntonlain. Nu ascund că sunt handicapat și fizic și psihic ca urmare a unui accident de circulație suferit în copilărie când aveam 4 ani. Să fii sănătos. Vezi că mi-am completat contul și pe Facebook: Radu Niculae icon_jook Completare: Mai pot fi găsit și căutând după pseudonimul suntonlain.no-ip.org, cu care sunt înscris într-un forum de handicapați. Nu întotdeauna sunt online cu situl http://suntonlain.no-ip.org/, dar nu strică să verificați. Vă mulțumesc, Radu Niculae, aka electricescu, ex suntonlain Link spre comentariu
Vizitator electricescu Postat Februarie 19, 2013 Partajează Postat Februarie 19, 2013 Ms mult. Sunt din Buc, daca gasiti manualul dati-mi de stire. Multumesc anticipat.Acum vreo 3 ore am găsit cartea printre niste hartii. Deși am osciloscopul cu M, cartea e pentru versiunea fară această literă: "TIP E-0104". Am mai găsit și niște scheme trase la xerox, asemănătoare cu cele din carte, or fi chiar pentru versiunea cu litera M.Am mai găsit și schema redesenată a sursei, e desenată pe două coli de caiet studențesc de matematică puse alăturat pe lățime; din păcate e cam avariată. Sper ca să găsesc și schema redesenată a restului de osciloscop. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum