Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte proiectate prost sau camera proasta?

Vizitator bodisan

Postări Recomandate

Vizitator DJ DNA

Hopa , pai tocmai aste este in neregula !!!! Daca le pui in antifaza trebuie sa se simta bine de tot .Eu cred ca sunt probleme cu camera . Ar fi bine daca ai antifona un perete sau tavanul .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• titro

2

• AerosouL

2

• cniky

1

• dcimpoiasu

1

Top autori în acest subiect

Vizitator bodisan

Am fost ieri cu ele la un majorat, si au mers foarte bine. Bine ca aveau aia o sala de vreo 75mp. Cat despre izolatul camerei... nu prea pot pentru ca este camera mea in care stau si nu imi permit sa antifonez un perete... Oricum multumesc mult pentru ajutor! Si ma bucur ca nu sunt singurul care a avut problema asta.

Link spre comentariu

Atunci nu-s ce sa mai zic .... daca ai o proasta fazare a boxelor, atunci sigur ti se intampla ce spui tu ... oricare ar fi distanta dintre boxe ...Dar daca ai zis c-ai verificat ... nu stiu ce sa mai zic... E putin probabil sa fie , la frecvente joase, de la acustica camerei, mobilier, etc... Sau cel putin nu asa de evident.

Link spre comentariu

Aceeasi belea am avut-o si eu cand mutam boxele (le luam la o petrecere.le modificam etc) si era nevoie sa le deconectez de firele de la amp..-> cand le puneam ...le puneam gresit...Efectele sunt super nashpa...Verifica absolut fiecare dintre conexiunile existente in boxa...sa nu fie inversate pe undeva...Poti face urmatoarele teste...1 Aseaza boxele lipite una langa alta si pune muzica..Apoi schimba balansul de pe o boxa pe alta...Daca in momentul in care merge cate una se aude bass corespunzator iar cand sunt amandoua nu, e clar ca ai probleme cu defazajul...iar boxa care scoate un bass mai slabut este probabil defazata...Se poate sa fie doar diff de baz defazat...deci vezi legaturile de pe filtre..Cand merge doar o boxa asa cum le ai tu aranjate, se aude mai mult bass?Parerea mea este ca la o putere rezonabila... mobilierul de prin camera mese...(presupun ca nu ai un dulap in mijlocul camerei :d!!) nu mai afecteaza chiar asa de mult sunetul.. din experienta..2 Amplasarea boxelor in colturi si preferabil jos cu fata spre o suprafata cat se poate de plana (un perete, dulap de dim. mari) ar putea fi o solutie..Dar in cazul cand langa boxa se aude bass iar intre ele nu... e cel mai probabil defazajul..Posteaza o schema a camerei tale...si mai vedem..

Link spre comentariu
Vizitator bodisan

Deci sunt destul de sigur ca nu e de la defazare, m-am confruntat de multe ori cu problema asta si stiu sa imi dau seama cand asta e chestia. Cand dau stanga-dreapta din balans, bassul scade sensibil cand merge una din boxe, si este putin mai mare cand merg ambele.

Si am incercat si chestia cu boxele fata in fata. Cand sunt cu aceeasi faza se aud ceva basi, iar cand sunt cu faze diferite se anuleaza frecvente joase, in functie de distanta dintre ele. Cand chestia asta este dusa la extrem (boxele lipite una de alta), nu se mai aude nimic pana pe la 300-400hz.

Explicatia (la care m-am gandit eu) este ca atunci cand este defazata, undele care pleaca de la un difuzor sunt atrase de celalalt, iar basii care ies prin bass reflex dintr-o boxa intra in cealalta si viceversa. Stiu ca m-am exprimat ca taranul, dar asta e explicatia si sunt sigur de asta.

Vreau sa pun schema cu camera mea dar nu stiu cum!!!

[/img]C:\Documents and Settings\Bogdan\My Documents\My Pictures\camera mea.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări