Vizitator bodisan Postat Octombrie 15, 2004 Partajează Postat Octombrie 15, 2004 Am niste boxe unitra de 90w destul de vechi, peste 15 ani. Daca vreti le masor cand ajung acasa. Am o problema cu ele. Oriunde, dar absolut oriunde le-as aseza in casa, nu se aud basii in mijlocul camerei. Am incercat sa le pun si in colt, acum le langa perete puse echidistant de colturile camerei, cam la 2 metri. Cand ascult in coltul camerei... este paradis. E diferenta imensa de basi de la coltul camerei la mijloc. De ce se intampla asa? Link spre comentariu
Vizitator CAMATARU Postat Octombrie 20, 2004 Partajează Postat Octombrie 20, 2004 Probanil pentru ca sunt prea mici sau poate nu au dif de bass prea stralucit Link spre comentariu
dcimpoiasu Postat Octombrie 20, 2004 Partajează Postat Octombrie 20, 2004 Sunt diferente sesizabile in functie de locul unde amplasezi incintele, de felul in care e mobilata camera, din ce pereti este facuta. Eu am observat ca in camerele de caramida la unele incinte basul este mai profund. Intr-adevar daca amplasezi incintele in colturi obtii o amplificare a basului, dar local nu in mijlocul camerei. incearca sa faci niste teste si vezi ce pozitie te multumeste. bafta Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Octombrie 20, 2004 Partajează Postat Octombrie 20, 2004 Anul trecut am fost gata sa sparg niste boxe din cauza unei camere .Oriunde altundeva sunau bine dar intr-o anumita camera ( cea in care trebuiau sa functioneze ) nu sunau . Numai pe tavan nu le-am pus . Link spre comentariu
cniky Postat Octombrie 20, 2004 Partajează Postat Octombrie 20, 2004 sunt cumva incinta inchisa?! daca da..., ai sanse mai mari sa se intample destea... :wink:eu am o pereche Conrad de 65W pe incinta inchisa care se aud boboc, dar mi-am mutat mobilieru prin casa acuma si nu mai au "loc de desfasurare" cum aveau inainte..., se simte diferenta... :cry: Link spre comentariu
Vizitator bodisan Postat Octombrie 21, 2004 Partajează Postat Octombrie 21, 2004 Se poate sa fie cum ziceti voi... l-am incercat in toate locurile posibile, le-am pus chiar si aproape de tavan (pe dulap) si nimic. Eu zic ca difurile sunt destul de bune, sunt cele originale deci sunt calculate pentru incinta asta. Are difuri de carton presat cred de 25 cm, incinta este bass reflex de peste 100l cred (nu am masurat inca) si are 2 porturi de 8cm in diametru si cam 10 cm in lungime. Inauntru este captusita cu pasla de jos pana la jumatate. Credeti ca pot sa ii fac ceva sa se auda mai bine?Pentru ca imi pare rau de saracele difuzoare sa le vad ca ajung la maximul excursiei si tot nu prea se simte mare lucru :( Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 21, 2004 Partajează Postat Octombrie 21, 2004 Incearca sa vezi daca boxele sunt fazate corespunzator.Exista posibilitatea ca una din boxe sau iesirea amplificatorului de pe unul din canale sa fie legata pe dos ceea ce duce la anularea, in special la frecvente joase a undelor in spatiul dintre "boxe" . Incearca sa schimbi firele intre ele la una din boxe si sa vezi ce se intampla . Link spre comentariu
overdrive Postat Octombrie 21, 2004 Partajează Postat Octombrie 21, 2004 Clar este o problema de fazare.Altfel nu imi explic... Link spre comentariu
Vizitator bodisan Postat Octombrie 21, 2004 Partajează Postat Octombrie 21, 2004 Nu este de la defazare. M-am jucat mult timp cu chestia asta, ca m-a uimit cat de mult poate sa conteze asta. Dar nu, nu este defazare, eu deobicei testez fazarea corecta cu zgomotele de oprire ale ampului, care la oprire face ambele difuri sa "sara" afara.Totusi cred ca stiu din ce cauza este. Am masurat exact volumul incintei si am constatat ca este muuuult mai mic decat credeam eu. Volumul interior este de 32.5 l. Banuiesc eu ca este cam mic volumul asta, nu? Daca vreti postez si o schema cu boxa. Link spre comentariu
MadRaper Postat Octombrie 21, 2004 Partajează Postat Octombrie 21, 2004 He he .. m-am dus si eu in mijlocul camerei sa vad cum se aude bassul si .. ce sa aud .. mai nimic :DNoroc ca am calculatorul mai intr-un colt si acolo m-a termina bassul :lol: Link spre comentariu
titro Postat Octombrie 21, 2004 Partajează Postat Octombrie 21, 2004 Incintele Unitra sunt proiectate destul de bine si merg acceptabil in camere mai mari. Cu camerele mici nu se prea inteleg ele bine (ca si multe ale incinte bass reflex). Oricum pentru anii in care au fost facute sunt destul de bune. Stiati ca si APT-urile de la Eminence se fac la aceeasi fabrica unde erau fabricate difuzoarele din Unitre (Tonsil)? Link spre comentariu
Vizitator bodisan Postat Octombrie 22, 2004 Partajează Postat Octombrie 22, 2004 Deci sa inteleg ca sunt proiectate bine? Chiar nu am ce le face? Le-am scos pasla si nu se simte nimic... Le-am scos si tuburile rezonatoare dar imi creste mult frecventa de rezonanta si se aude raaau de tot :)Deci o sa raman cu astea asa cum sunt.Intrebare: Voi care ati ascultat mult mai multe boxe decat mine, puteti sa imi spuneti cam cat de bine (rau) se aud boxele unitra. Eu sincer niste boxe calumea nu am avut ocazia sa ascult, iar in comert nu am vazut unele care sa se auda mai bine (repet, nu am testat prea multe)Daca ma apuc eu sa fac unele am sanse sa imi iasa ceva mai bun? Link spre comentariu
titro Postat Octombrie 22, 2004 Partajează Postat Octombrie 22, 2004 Ai sanse mari sa iti iasa ceva mai bun doar sa folosesti ceva difuzoare de calitate (Visaton, Selenium gama HI-Fi etc) Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 22, 2004 Partajează Postat Octombrie 22, 2004 Ai in inversat firele ????Eu cred ca boxele nu au nimic sunt doar fazate prost ... Link spre comentariu
Vizitator bodisan Postat Octombrie 22, 2004 Partajează Postat Octombrie 22, 2004 Ai sanse mari sa iti iasa ceva mai bun doar sa folosesti ceva difuzoare de calitate (Visaton, Selenium gama HI-Fi etc)Ma gandeam la niste sateliti cu Visaton W200S si la un subwoofer bandpass izobaric cum a propus Doru cu 2xW300S. Bineinteles in timp pentru ca nu am asa multi bani deodata Ai in inversat firele ???? Eu cred ca boxele nu au nimic sunt doar fazate prost ...Ca sa iti fac pe plac am mai verificat odata boxele si sunt fazate corect. Am inversat firele de la o boxa ca sa vad de curiozitate cum se aude... si se aude la fel. La distanta dintre ele (3m) nu prea au cum sa apara anulari de campuri (am zis bine???) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum