Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampi de gradina


mila

Postări Recomandate

Nu stiu daca sa mai discutat, dar e posibil sa eliminam acumulatorul si sa alimentam lampile dintr-o sursa externa?Am 10 lampi insirate pe o lungime de 17m si as trage un cablu de alimentare la lampi de la un alimentator extern(din garaj).Ideea e sa se aprinda singure ca si la alimentarea pe acumulator.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • stefan33

    6

  • The Stressmaker

    2

  • mila

    2

  • Relav

    1

Top autori în acest subiect

Si daca raman aprinse si pe timpul zilei cu ce incurca? Oricum nu sunt vizibile iar consumul este nesemnificativ. Ca sa le faci sa se stinga ziua ar fi un pic mai complicat. Daca ai lampi cu un singur led (obisnuit) fiecare consuma cam 20 mA , in total 200 mA. Cu un adaptor de 5 V si 1A poti rezolva problema.La fiecare lampa in serie cu LED-ul pune cate o rezistenta de 120-150 ohmi.

Link spre comentariu

Eu as folosi doar corpul :rade: si as baga niste leduri mai decente (in fucntie de cata lumina e nevoie)Pt aprindere doar noaptea,se poate face un montaj simplu cu un fotoelement,pe alimentarea generala (in garaj)Atentie,ca oricum trebuie eliminta montajul electronic din lampa (de ridica de la 1,2V la 3) si ledurile alimentate prin rezistente,dupa cum a spus si Relav

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

@mila, lampile alea nici nu stiu ce costa mai mult, ledul no name, un NiCD de 600-1200mAh sau cofrajul? Cu tarusi PVC cioplit si placi din plastic iesi mult mai ieftin. Minipanourile sunt low cost si cu randament scazut.

@stefan33 cel mai rapid si mic program e ImageResizer, exista pe 32 si 64bit, poti da select all si resize to...

@tyc iti trebuie deasupra ledului un con cu varful in jos, dar ce-am vazut pana acum e plastic prost finisat. Fenix are dispersoare din astea si banui ca si altii. http://www.airsoft.ro/FENIX-CAPAC-DIFUZ ... D502N_2932 Ar merge daca ai spatiu ceva din seria http://www.batteryjunction.com/lithium-packs.html care au si protectie.

Link spre comentariu

Si de ce nu s-ar alimenta electronica lampii cu 1,4V cat este caderea de tensiune pe doua diode inseriate pastrandu-se si acumulatorul? in fiecare lampa se monteaza in paralel pe acumulator doua diode inseriate si tot circuitul se inseriaza cu celelalte lampi. Asa, pentru 10 lampi, tensiunea de alimentare ajunge la 14V. Avantajul este ca fiecare lampa se aprinde normal seara si, la 50mA cat consuma, cu un acumulator NiCd de 600mA, se poate face alimentarea cu 50mA in mod continuu, fiind in conditia de C/10 a acumulatorului pentru incarcare "trickle". Cu aceasta metoda se depaseste cele cateva ore cat lumineaza o lampa de gradina clasica (din cauza subdimensionarii celulei fotovoltaice).@tyc: cea mai buna metoda este dispunerea circulara a trei leduri de 1W cu unghi de deschidere de 120 grade pe un radiator central.

Link spre comentariu

e ca un con , dar de fapt generatoarea e o curba.nu e prea usor sa calculezi unul corect adaptat aplicatiei tale si chiar mai dificil sa-l faci, din aluminiu, cu o finisare de tip oglinda. depunerile de nichel pe plastic sunt un compromis ieftin.

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

La asta ma gandeam si eu, ca trebuie tatonare. Pentru incercari as folosi cativa cilindri concentrici cu folie reflectorizanta, reglabili cu un surub. Alegi astfel unghiul de dispersie si zona/incidenta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări