Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler panou solar ACM

dacianu11

Postări Recomandate

Vizitator pisica matache

Intre timp am mai facut cateva masuratori si teste, iar la centrala o sa pun termometru cu dioda, m-i se pare ca este ceva mai precis decat cel cu lm35. Acum problema e ca la dioda nu am nici o idee cum sa fac alarma. La lm35 m-am gandit sa folosesc un comparator, care atunci cand ajunge tensiunea pe pinii 30 si 31 la 700-800 mv, sa cupleze un releu. Crezi ca ar merge si cu dioda varianta asta?Sau ar merge folosit un termistor, sa nu mai depind de tensiunea dintre pinii 30 si 31?

Merge si cu LM35,merge si cu dioda,merge si cu termistor.Cel mai simplu foloseste termistor plus comparator.E si mai sigur asa,ai doua circuite independente.La pnp-uri pui cate o rezistenta in baza,de cativa k;la cati tranzistori ai nevoie,iesi mai ieftin cu afisor AC.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dacianu11

42

• grifonul_alb

4

O sa incer varinta cu termistor. Legat de tranzistori, da, e scumpa treaba, dar am si afisor cu catod comun si vreau sa il folosesc. Tranzistori am destui, in capsula TO 92, daca erasa ii cumpar probabil ca ma lasam pagubas.Mersi mult!Aaaaa.....am montat regulatorul la boilerul de apa calda menajera, functioneaza perfect. Bazaie putin releul cand cupleaza si decupleazaa ca nu am mai stat sa il "bibilesc", dar probabil cand o sa am chef o sa rezolv problema.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator pisica matache

Schema promisa,pentru incarcarea acumulatorilor.Din semireglabilul de 1K,se regleaza tensiunea maxima pe acumulator,intre 13,8-14,5V iar din potentiometrul de 2,5K se regleaza curentul de incarcare.Schema nu e testata,probabil va mai fi nevoie de ceva ajustari in timpul testelor.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări