Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Curatare" fisier *.bas in vederea compilarii

maciu1

Postări Recomandate

Salut!

Apelez la bunavointa voastra pt a ma ajuta sa realizez un fisier *.hex dintr-un fisier *.bas

Am gasit pe net un fisier *.bas, pe care vreau sa-l modific, pt a corespunde cerintelor mele. Bun, facui rost si de un compilator (Proton compiler), schimbai valorile in fisierul *.bas si acum urmeaza partea dureroasa: dupa ce ii dau comanda de compilare, imi da vreo 10 erori (nu gaseste anumite variabile). Din cate am inteles de la cel care a facut initial montajul, a inclus si anumite linii de comanda pt a vizualiza pe ecranul pc-ului valorile ce se modifica in timp real. Problema este ca erorile de apar am impresia ca sint in stricta legatura cu acele valori.

De aceea, va solicit ajutorul pt a "curata" fisierul .*bas de orice linii de comanda auxiliare, astfel incat atunci cind ii dau comanda de compilare, sa-mi rezulte un fisier .*hex .

Mentionez ca nu am cunostiintele necesare progarmarii, stiu doar ca imi trebuie un fisier hex pe care sa-l incarc apoi cu programatorul in microcontroler...

Multumesc!

pagina originala a montajului:

http://alan-parekh.com/projects/pwm-fan-controller/

Am atasat si fiserul *bas dar i-am schimbat extensia in *.txt

pwm_temp_fan.txt

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maciu1

3

• gr1ph0n

2

• fratello

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Multumesc, dar cred ca nu m-am facut inteles. Nu vreau acest fisier compilat, ci il vreau curatat de tot ce e in plus in el (iesirea seriala etc), din cauza careia imi da erorile la compilare. Apoi, voi schimba parametrii ce ma intereseaza si-l voi compila. Trebuie sa fac mai multe teste fizice cu montajul propriu-zis si nu vreau sa tot rog membrii forumului sa-mi compileze fisierele *bas. Deci tot ce vreau e fisierul *bas curatat de "suplimente" si pe care sa-l pot compila eu in *hex fara probleme. Multumesc!

Link spre comentariu

Multumesc, dar cred ca nu m-am facut inteles. Nu vreau acest fisier compilat, ci il vreau curatat de tot ce e in plus in el (iesirea seriala etc), din cauza careia imi da erorile la compilare. Apoi, voi schimba parametrii ce ma intereseaza si-l voi compila. Trebuie sa fac mai multe teste fizice cu montajul propriu-zis si nu vreau sa tot rog membrii forumului sa-mi compileze fisierele *bas. Deci tot ce vreau e fisierul *bas curatat de "suplimente" si pe care sa-l pot compila eu in *hex fara probleme. Multumesc!

Programul e scris cu PICBASIC de la Melabs si nu Proton. Probabil de asta primesti erori la compilare.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări