maciu1 Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Salut! Apelez la bunavointa voastra pt a ma ajuta sa realizez un fisier *.hex dintr-un fisier *.bas Am gasit pe net un fisier *.bas, pe care vreau sa-l modific, pt a corespunde cerintelor mele. Bun, facui rost si de un compilator (Proton compiler), schimbai valorile in fisierul *.bas si acum urmeaza partea dureroasa: dupa ce ii dau comanda de compilare, imi da vreo 10 erori (nu gaseste anumite variabile). Din cate am inteles de la cel care a facut initial montajul, a inclus si anumite linii de comanda pt a vizualiza pe ecranul pc-ului valorile ce se modifica in timp real. Problema este ca erorile de apar am impresia ca sint in stricta legatura cu acele valori. De aceea, va solicit ajutorul pt a "curata" fisierul .*bas de orice linii de comanda auxiliare, astfel incat atunci cind ii dau comanda de compilare, sa-mi rezulte un fisier .*hex . Mentionez ca nu am cunostiintele necesare progarmarii, stiu doar ca imi trebuie un fisier hex pe care sa-l incarc apoi cu programatorul in microcontroler... Multumesc! pagina originala a montajului: http://alan-parekh.com/projects/pwm-fan-controller/ Am atasat si fiserul *bas dar i-am schimbat extensia in *.txt pwm_temp_fan.txt Link spre comentariu
gr1ph0n Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 L-am compilat eu pentru tine. Sterge extensia .txt. Succes! pwm_temp_fan.HEX.txt Link spre comentariu
maciu1 Postat Decembrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Multumesc, dar cred ca nu m-am facut inteles. Nu vreau acest fisier compilat, ci il vreau curatat de tot ce e in plus in el (iesirea seriala etc), din cauza careia imi da erorile la compilare. Apoi, voi schimba parametrii ce ma intereseaza si-l voi compila. Trebuie sa fac mai multe teste fizice cu montajul propriu-zis si nu vreau sa tot rog membrii forumului sa-mi compileze fisierele *bas. Deci tot ce vreau e fisierul *bas curatat de "suplimente" si pe care sa-l pot compila eu in *hex fara probleme. Multumesc! Link spre comentariu
gr1ph0n Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Multumesc, dar cred ca nu m-am facut inteles. Nu vreau acest fisier compilat, ci il vreau curatat de tot ce e in plus in el (iesirea seriala etc), din cauza careia imi da erorile la compilare. Apoi, voi schimba parametrii ce ma intereseaza si-l voi compila. Trebuie sa fac mai multe teste fizice cu montajul propriu-zis si nu vreau sa tot rog membrii forumului sa-mi compileze fisierele *bas. Deci tot ce vreau e fisierul *bas curatat de "suplimente" si pe care sa-l pot compila eu in *hex fara probleme. Multumesc!Programul e scris cu PICBASIC de la Melabs si nu Proton. Probabil de asta primesti erori la compilare. Link spre comentariu
fratello Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Sper ca n-am ratat ceva ...mi l-a compilat fara nicio eroare ...Intr-adevar programul este scris in PBP. pwm_temp_fan_clean.txt Link spre comentariu
maciu1 Postat Decembrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2012 gr1ph0n si fratello, multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum