Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitionare Home Cinema

Vizitator adyxzz

Postări Recomandate

Apropos de boxe cat portocala, si idei preconcepute;

Sony HT-IS100

Posted Image

Si credeti-ma, suna intr-un mare fel, sistemul asta (pe filme). Si-ar mai fi si Bose Acoustimass 15, care................................................................... asa ca!!!!!!!!!!

Posted Image

Posted Image

Ce sisteme faceau astia odata, in p.................... oooooooofffffff!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Luca

6

• hpavictor

5

• oaki

5

• LUCI

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Apropos de boxe cat portocala, si idei preconcepute;

Nu sunt idei proconcepute nomikos atata timp cat vorbim de bugetul asta. Stiu cum suna un tang band de 10 cm. Am ascultat un sistem home cinema teufel din seria thx ... impresionant. Sti la fel de bine ca nu poti inghesui n difuzoare de 100 euro bucata intr-un sistem ieftin.Apropos de teufel Adrian, arunca un ochi pe Viton 51 Mk2
Link spre comentariu

Bose este una dintre cele mai jegoase companii. Alea nu-s tehnologii , este marketing bullshit.

Uitati-va la raspunsul in frecventa. Subwooferul urca pana la 250hz, satelitii preiau de la 300hz. Asta inseamna ca vocile se aud mai mult din subwoofer, nu din sateliti. Labirintul ala bineinteles ca e degeaba, subwooferul nu coboara sub 45hz!!! Satelitii au o 'tehnologie' ce creeaza reflexii sa-ti umple camera cu ele. Toti cei ce cauta un sunet bun si stiu cum se obtine incearca sa minimizeze reflexiile . Pe inalte iarasi, varza totala. Nu are tweetere sau are da-s foarte proaste. Un asemenea sistem costa peste 1000$ Daca nu era marketingul nu cred ca reuseau sa-l vanda cu 200$

SonY ... era sa cad jos de ras cand am vazut. Oare de la ce frecventa pleaca satelitii aia minusculi? 500hz? Trebuie sa puna afis pe ei sa nu ramana la indemana copiilor sub 3 ani ca pot fi inghititi de acestia :ras:

Serios acuma,nu avem idei preconcepute, dar legile fizice nu se pot incalca . Chiar ai ascultat asa ceva si ti-a placut?

post-4373-139829534312_thumb.jpeg

Link spre comentariu

Strict pe filme, intr-un living spatios, da, suna interesant... mai sunt si mici bucurii ale vietii, nu putem trai toata viata in slujba graficelor, si a legilor fizicii. Legat de Bose, exagerezi teribil, incearca sa-ti pastrezi obiectivitatea.P.S. Stiam ca reflexiile sunt o consecinta legata de "arhitectura" spatiului, nicidecum de cea a incintelor acustice...

Link spre comentariu

Uita-te la sateliti si la brosura Bose si vezi despre reflexii, ei au zis-o , nu eu.Graficul acela spune mult despre performantele acelui sistem in realitate, nu-i de ignorat. Sa ma ierte posesorii, dar Bose=junk.

Link spre comentariu
Vizitator Traceur Alexx

Tu chiar crezi ca intr-un apartament poti sa te bucuri ca lumea de acel home-cinema? Pun pariu ca daca dai putin volum deja vecinii or sa iti bata la usa ... sa nu mai spun daca dai foarte tare o sa cheme si politia ... mai ales daca ai niste batrani nebuni ca vecini.

Link spre comentariu
Vizitator adyxzz

Traceur Alex- am o gramada de batrani p.s maine incep cautarile in principiu magazinele SH, o sa revin cu marci si serii, cu ajutorul vostru, sper sa gasesc un sistem potrivit, cu stima!

Link spre comentariu

Eu zic sa lasam graficele pe altadata.Orice incepator cauta o boxa perfect liniara. Boxe cat mai liniare au aplicatii in monitorizare.Pentru home use suna ca ceaiu.Acum ceva vreme am ascultat si eu prin magazinele de profil sisteme home cinema si lucrurile sau schimbat in bine in ultima vreme.De exemplu am avut pe mana un home cinema ieftin ceva Lg DVD cu amplificare si coloane subtiri un sub firav de 5-6'' , ce costa la inportator in jur de 600 si ceva de lei iar la retailer undeva inre 750 si 850 lei. Cand am pus pe el un Pink Floyd- the wall CD original venit la pachet cu DVD cu filmul lor efectiv a prins viata sistemul. Nu suna Hi-end dar suna placut, cu destule detalii si foarte inportant nu obosea urechea.Si pe filme suna decent. Basul nu era foarte puternic dar la bani lui e Ok.Evident ca daca se doreste Party cu Guta live atunci se duce dracu sitemu in 2 saptamani.Daca se urca spre sisteme de 2000 lei la raft atunci va fi ceva mai bine.Totusi pentru auditii in forta nu sunt recomandate astfel de sisteme.De fapt aproape nici un sistem pentru casa.

Link spre comentariu
Vizitator adyxzz

Denon dcd 1500Pioneer PD 6100Rotel RA 300NAD 3045Sony TA-AV790ESDTechnics SU-V55AYamaha RX-V450Denon ADV-700Denon DRA 365RDTechnics SA AX540Marantz SR 2000JVC RX 3THCam astea au astia pe aici eu nu ma pricep la ele

Link spre comentariu

Crezi ca daca noi ne dam cu presupusul ca marca x modelul y este mai bun decat celalalt tu vei castiga experienta ?

Probabil vei ramane nefericitul posesor al unui aparat dorit de altii ...

Nu pot intelege ce aveti in gand ( evident tu si cei ca tine , care pun asemenea intrebari intrebatoare pe majoritatea sectiunilor forumului ) ...este clar ca urmeaza sa procedezi ca orice cumparator sarman care cere sfaturi deoarece nu are bani suficienti sa-si cumpere lucruri bune , dar scumpe .

Inevitabil vei cumpara cel mai ieftin gunoi la care i se face reclama de neam prost gen Altex sau Domo etc . un " sistem " adevarat , in genul Genius cincimui cu cutie de " lemn " care " rupe " urechile tuturor la petreceri manelistice si ocazional la filme sexy...ca reda bine de tot " Ah , Ah , Ah , Au , Au , Au etc " :rade: :rade: :rade: :rade: :rade:

Asa este romanul , fraier : se duce in targul auto , se uita cateva ore bune dupa un BMW , Audi sau Mertan ( evident doar capete de serie supra accesorizate , zero km ) , ii streseaza pe toti proprietarii bolizilor cu intrebari idioate de genul : cat consuma , cat costa taxa de inmatriculare si un full casco etc dar isi cumpara inainte de inchidere un kkt de Logan second hand vechi de 8 ani care in viata anterioara a fost folosit in regim de taxi !

Exista si site-uri specializate , care fac comparatii si masuratori ,cu poze detaliate , destul de bine intentionate , in genul http://www.stereophile.com/equipment-reviews sau http://www.avforums.com/home/reviews.html

Link spre comentariu
Vizitator obuzel

Evident ca daca se doreste Party cu Guta live atunci se duce dracu sitemu in 2 saptamani.Daca se urca spre sisteme de 2000 lei la raft atunci va fi ceva mai bine.

Da un party cu AC/DC nu e bun? :101 Nici un sistem de home cinema de pana in 2000 de lei nu suna bine.DELOC.Mai bine sa se fereasca omul de ele. Arata bine si atat.Mult mai bine un sistem stereo. Cu 2000 de lei se poate incropi unul chiar decent, care ofera chiar si pentru filme mult mai mult decat orice sistem HTIB de pana in 2000. Atat ca si calitate sonora cat si ca pozitionarea sunetelor si ca bas. Chiar cu bookshelfuri onorabile gen Monitor Audio Bronze are mai mult bas si mai multa senzatie de cinema.
Link spre comentariu

La partea cu filmele( si jocuri) trebuie sa te corectez.Sunt total deacord ca un sistem stereo la 2000 de lei va suna mai bine pe muzica.Dar in filme pur si simplu nu pot suna corect,asa cum a fost conceput filmul.99% sin filmele pe DVD sau Blu-Ray au semnal multicanal pe partea de audio.Practic pierzi toata imersiunea.

Link spre comentariu

Eu ii recomand, totusi, un QSC... ce pana corbului. Pe de alta parte, in lipsa unui spatiu tratat acustic corespunzator, rezultatele sunt slabe, si cu 2000, si cu 10000... da, am vazut filme in stereo, cu standfloors... te c...i pe tine la transformers 3, fara multicanalul ala vomat. Rezultatul e altul... pareri si iar pareri... alegerea e a lui.P.S. Oameni buni, un home cinema reprezinta un spatiu cu o arhitectura speciala, nu doar 17 difuzoare de 2"...

Link spre comentariu
Vizitator adyxzz

''multumesc'' hpavictor, daca nu ne am nascut toti invatati ca si tine.... ce sa facem probabil in viata intrauterina aveai deja urechea formata pentru lucruri de calitate, daca nu aveam nevoie de ajutor si cunosteam toate aspectele tehnice mai intrebam aici? sau din ce perioada a intreba este asa o mare crima, cu atitudinea ta poate ofensezi pe altii, de aici sau care doresc informatii, daca stiu sa caut dupa Google mda stiu, dupa atata scoala medicala pe care am facut-o, sau sa am aceeasi atitudine ca si tine cand imi vin pacientii? cand ma intreaba ceva da pe Google Search?, chiar putin in pasa de ce ai scris sincer, multumesc celorlalti useri care mi au dat sfaturi si care cred ca o sa mi dea sfaturi, m am saturat de romani din acestia, sanatate!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări