Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitionare Home Cinema

Vizitator adyxzz

Postări Recomandate

Vizitator adyxzz

buna Adrian ma numesc, novice in domeniul soundului dar vreau sa invat mai multe; doresc sa achizitionez un sistem Home Cinema pret aproximativ 1000ron dar pot merge pana in 2000ron, camera mea este de 3/3.5m cea mai buna varianta e sistem nou sau second, cumparat din ALtex, DOmo, flanco etccc, sau sistem 5.1 hi fi si un amplificator 5.1, nu ma pricep mai bine intreb cu stima! sugestii, explicatii, multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Luca

6

• hpavictor

5

• oaki

5

• LUCI

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pentru ce iti trebuie 5.1 pt filme sau pt muzica ?-Daca este pt filme teasi sfatui sa NU iei de la magazinele enumerate mai sus pt ca sistemele care le gasesti acolo sunt pocnitori chinezesti de proasta calitate cu un sunet infect si durata de viata limitata cat este perioada de garantie. O varianta mai buna ar fi sa cauti Amplificator 5.1 gen Denon AVR sau Pioneer VSX se gasesc si sh pe la 400-600 lei in stare foarte buna si boxe+subwoofer (tip 5.1) separat, in cazul asta trebuie sa ai grija sa vezi daca amplificatoru are iesire pt subwoofer pasiv sau activ.-Pentru muzica ar fi mai bine un amplificator stereo + boxe.Amplificator nou cat de cat bunicele nu gasesti sub 1500 Lei, deci o varianta buna ar fi tot SH, se gasesc amplificatoare calitative, fiabile si cu un sunet bun pe la 400-600 lei (Denon, onkyo, marantz) iar boxele ar fi bine sa le ei noi (te incadrezi in buget), sunt bunicele Magnat Monitor, Heco, Yamaha, monitor audio, wharfedale se gasesc la 1200-1400 boxe cu 2 basi de 16-20 cm si putere RMS de 130-180w care face faca fata unei auditi fara pretenti audio exagerate.

Link spre comentariu
Vizitator adyxzz

lucaionut deci sa inteleg ca nu pot sa impac 2 lucruri ca si orice ''roman'' sa iau un sistem pe care sa l folosesc cu succes si pentru filme (5.1) dar si pentru muzica? apartamentul meu e foarteee mic camera cum am scris mai sus partea nasoala ca as vrea si si.......un sfat de compromis daca se poate, daca nu am in Oradea cateva variante pe care le pot vedea si o sa revin cu nume complete, serii, multumesc anticipat, frumos si util forumul incep sa mai am o pasiune...... electronica e interesanta

Link spre comentariu

Trebuie sa intelegi 2 lucruri;

1. In general, muzica (buna), se asculta in regim stereo. ~1500 ron sunt o suma frumusica, daca vrei un sistem audio stereo, mai mult decat decent. In ideea in care, poti gasi un amp. Sony TA-F..., un ONKYO A... sau Technics SU-V... in 500-600 ron, 900-1000ron, reprezentand o suma suficienta, pentru niste boxe pe masura. Evident, toate SH. Aici sunt multe de discutat...

2. Sistemele Home Cinema sunt ele in sine un compromis, odata pentru ca acustica unui interior oarecare este odioasa, apoi, nu exista comparatie intre ce se ascunde in spatele unui ecran de cinema, si orice poti cumpara tu, cu zeci si zeci de mii de euro...

Ca sa conchidem, daca eu as avea 1000-2000 ron, si mi-as dori un home cinema, mi-as lua;

Pioneer DCS-414K

Posted Image

sau

Sony BDV-E490

Posted Image

Posted Image

P.S. Exista si niste Samsung-uri/LG-uri, dar nu ti le pot recomanda, detest cu toata carnea de pe mine produsele de origine coreeana... vomita societatea asta de atatea kie, hiundeie, elgiuri, samsunge...

Link spre comentariu
Vizitator JosefThePlayer

Eu nu sunt anti home cinema pentru muzica. Putini oameni isi permit sau au loc sa-si faca separat home cinema si stereo. Mi se pare ca sunt oarecum si redundante. Eu decat sa dau de exemplu 1mie de ei pe un home cinema naspa si inca 1 mie de lei pe boxe+amp stereo mediocre la banii astia, mai bine bag 2 mii de lei intr-un home cinema mai bun. Daca nu vrei sa auzi centrul si spatele cand asculti muzica stereo, le opresti cu o apasare din telecomanda.Daca vrei sa sune binisor pe muzica trebuie sa te uiti dupa home cinemauri cu sateliti cu difuzoare de 16 sau macar 12 cm si obligatoriu cu twetere .Frecventa de separare intre subwoofer si sateliti sa fie cat mai mica , obligatoriu sub 100 .Sa aiba difuzor in subwoofer de macar 25cm diametru.Nu stiu daca gasesti asa ceva noi daca esti limitat cu banii. Atunci cel mai bine iesi luand sh pe bucati. Poti lua amplificator cu 5 iesiri si un subwoofer activ, sau unul cu 6-7 iesiri si atunci poti sa-ti iei subwoofer pasiv, depinde cum gasesti si cum te invarti cu banii. Daca nu gasesti boxe-sateliti la fel, in spate pui ce ii mai slab. Sa te uiti la impedantele boxelor sa fie suportate de amplificator, cel mai bine iti iei un amplificator ce suporta 6 ohmi sau mai putin si boxe de 8 ohmi, ca sa-i fie mai usor amplificatorului, ca multe dintre astea cu multe canale sunt construite slab sa aiba durata limitata de viata, ca sa cumperi altele cand se defecteaza.Te mai sfatuiesc sa iei amplificator-receiver cu intrari HDMI , ca sa poti lega amplificatorul si la blueray player sau alte aparate noi. Nu stiu de ce nu prea se pune accent pe treaba asta.

Link spre comentariu

Nu-i mai recomandati omului stiuletii din visele voastre.@ Adrian, cumpara ce-ti pofteste urechea - ia magazinele la pas, sunt si sh-uri in oradea si cluj pentru "orice roman"

Din cate stiu eu nu ai cum sa faci cumparaturi de calitate daca nu esti bine informat in cea ce cumperi.
Link spre comentariu

si cine crezi ca ii desface subwoofer-ul cu radiatorul pasiv de 25 cm sa-i arate minunea de 10 cm ? spune-i vanzatorului din altex de 100 hz si ghiceste unde te va trimite. bugetul este de 2000 lei in cazul in care nu i-ai lecturat dorinta. ca idee, uite ce poate sa-si cumpere daca stie unde sa caute, desi cam mari pentru 12 mp http://www.radiomuseum.org/r/sony_lauts ... f7ess.html sunt peste cuierele postate de voi.

Link spre comentariu
Vizitator adyxzz

lucaionut- ma gandesc totusi la un home cinema Yamaha acela mi ar place nu stiu daca reusesc sa l aud undeva; nomikos- interesante sistemele sugerate de tine le am in vedere;JosefthePlayer- da o sa raman din motive financiare la un sistem home cinema si da am nevoie de sugestii si idei din partea celor care sunt experimentati, astept in continuare si sugestii pentru SH;oaki- am aici cativa care se pare ca vand amplificatoare, boxe sisteme home cinema nu stiu, astept cum am scris sugestii, linkuri;in final m am hotarat sa achizitionez un sistem home cinema nou sau SH dupa caz, acum urmeaza sa vedem de unde si ce....lista ramane deschisa multumesc anticipat cu stima! Adrian

Link spre comentariu

daca te uiti sa fie de 'brand' dar constructiv prezinta limitari evidente,nu o sa fii prea multumitevita cacatisurile astea frumos colorate cu difuzoare cat portocalasunt si solutii de compromis pt a impaca si capra si varza,dar daca te repezi sa le prinzi pe toate dintr-un foc,o sa dai grescauta receivere care au iesirile frontale mai lucrate si sisteme de boxe separate ,cu atentie sporita la boxele de fata.Incepe cu astea,completezi restul pe parcurs

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări