Vizitator alin1989g Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Am de facut un stabilizator serie care contine un transformator coborator de tensiune un redresor monofazat dubla alternanta si un stabilizator. Stiu ca stabilizatorul trebuie sa fie cu tranzistor nu cu amplificator si trebuie sa aiba si protectie, trebuie sa iau fiecare componenta in parte sa scriu generalitati despre ele si sa le calculez parametrii, dar nu stiu ce componente sa folosesc as fii recunoscator daca ar posta cineva o schema bloc sau macar ceva denumiri de de componente pt ca nu stiu unde le caut. Multumesc! Link spre comentariu
valangjed Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Din ce ne-ai spus cred ca poti folosi o schema clasica cu dioda zener si tranzistor de putere mai pui o siguranta calibrata la un curent mai mic decat cel suportat de tranzistor , ca protectie si gata.Daca vrei stabilizator in comutatie e mai complicat.Datele de catalog le gasesti ... in catalog.Cauta pe google ca trebuie sa gasesti ceva. Link spre comentariu
corneillus Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Am de facut un stabilizator serie... sa fie cu tranzistor nu cu amplificator ! banuiesc ca te referi la un stabilizator cu tranzistor serie fara amplificator de eroare. daca e asa este foarte simplu... iti trebuie o punte redresoare formata din 4 diode redresoare (daca nu ai varianta dubla alternanta cu priza mediana), un condensator electrolitic de filtraj, pentru stabilizator iti mai trebuie un tranzistor npn (de regula) de putere medie sau mare, corespunzatoare cerintelor proiectului, o dioda zenner si o rezistenta de polarizare tensiunea stabilizata la iesire va fi aproximativ egala cu tensiunea diodei zenner. cat despre protectie, la ce fel de protectie se refera? banuiesc ca la scurtcircuit... poate fi o siguranta fuzibila in cel mai simplu caz calibrata corespunzator. daca e protectie electronica, atunci montajul se complica. din cate imi amintesc eu acum 14 ani in urma cand eram clasa a zecea toata teoria asta am facut-o la componente si circuite electronice, inclusiv scheme, calcul , functionare, etc. deci gasesti acolo tot ce ai nevoie. mai bine iei cartea un pic la puricat si iti va fi de mai mare ajutor, ca sa mura in gura nu gasesti, mai ales ca ai dat date incomplete si chiar gresite. Link spre comentariu
Vizitator alin1989g Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 da ai dreptate imi trebuie protectie la scurtcircuit am cautat cv materiale si acuma o sa ma apuc sa aleg din ele. la stabilizator am de calculat punctul sau punctele statice de functionare depinde cate tranzistoare am, rezistentele de sarcina si dioda zener de astea sunt toate calculele. pt redresor si transformator imi trebuie doar generalitati Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Mi-e jena sa intreb, dar curiozitatea e mai mare:este vorba de un proiect de absolvire la Casa Pionierilor sau in curind, datorita lui veti vi Domn' Inginer?? Link spre comentariu
Vizitator alin1989g Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Mi-e jena sa intreb, dar curiozitatea e mai mare:este vorba de un proiect de absolvire la Casa Pionierilor sau in curind, datorita lui veti vi Domn' Inginer??Este un proiect pt facultate sa pot sa obtin un credit Link spre comentariu
corneillus Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 asa se studiaza la facultate acum? eu am facut chestiile astea prin clasa a zecea sau a unsprezecea si l-e visam aproape.... Link spre comentariu
Vizitator alin1989g Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 asa se studiaza la facultate acum? eu am facut chestiile astea prin clasa a zecea sau a unsprezecea si l-e visam aproape.... aparent da Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Pe vremea mea se studiau la Casa Pionierilor. Acuma vedem ca nici macar la facultate nu se studiaza, pentru ca daca se studiau, stimatul nostru coleg nu mai cerea ajutor la noi. Link spre comentariu
Vizitator alin1989g Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 V am cerut o schema nu sa imi dati proiectu gata facut . de ce am avut nevoie mi a dat cornelius si ii multumesc cu restu m am descurcat Link spre comentariu
corneillus Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 pune exact toate cerintele proiectului punct cu punct, eventual mai pe scurt si sa vedem ce gasim. ca scheme sunt multe, mai mult sau mai putin complicate, si sa nu abordezi vreuna mai complicata decat cere ca te complici inutil si banuiesc ca il si sustii si ai de explicat functionatea, calcule. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 3, 2012 Partajează Postat Decembrie 3, 2012 De aici te poti documenta: http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=& ... rQmKwtUa3A http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=& ... vIeTUUimDw Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum