Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor Parcare

criss

Postări Recomandate

Buna

Doresc sa achizitionez un modul senzori parcare si nu stiu ce sa aleg.

Ce marca/model imi recomandati?

Doar pt spate m-ar interesa. Fara display LCD, nici pe cel cu led nu prea l-as agrea, daca as putea deosebi usor sunetul produs de buzer. Ce ma intereseaza ca distanta de detectie sa fie cat mai mica.

M-am tot uitat pe diferite situri ceva low cost si am gasit urmatoarele:

1. http://www.hanora.ro/auto/senzori-de-pa ... spate.html

2. http://www.hanora.ro/auto/senzori-de-pa ... ri-ro.html

3. http://www.hanora.ro/auto/senzori-de-pa ... nzori.html

4. http://www.hanora.ro/auto/senzori-de-pa ... uzzer.html

5. http://www.hanora.ro/auto/senzori-de-pa ... j-led.html

Se merita investitia pe acestea sau sa mai stang ceva bani pt ceva mai serios.

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• criss

7

• Big

4

• yo9hnf

3

• kodor2001

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu de curand mi-am instalat pe Logan un kit care seamana cu cel din al treilea link postat mai sus.Merge excelent; instalarea a durat 50 minute; display-ul nu l-am tras pe bord ci l-am ascuns in spatele unei tetiere :da .

Link spre comentariu

3 modele (unu cu afisor LCD si 2 cu LED, marci diferite) am avut ocazia sa testez. Toate isi fac treaba cu brio. Pana la 2 metri nu "face" nimic (nici galagie nici afisare).La cel cu afisor, de la 2 metri in jos afiseaza cu o rezolutie de 0,1 (1,9-1,8-1,7-etc) si bipaie cu frecventa rara. Cand a atins 1 metru frecventa bipului se mareste. De la 0,4 metri bip continuu si afisarea sare de la 0,4 la 0.La cel cu afisare cu 2 digiti LED e acelasi comportament (din asta am pe masina personala). Minusuri - as putea spune ca este acel salt de la 0,4 la 0, astfel incat nu mai poti sti daca mai ai 0,3 metri sau 0,1 sau deja il pocnesti pe ala din spate. - e bine sa stii cam pe unde este ranforsarea metalica din bara pentru a o evita, pentru ca frezele ce vin in cutie nu sunt pentru metal - lungimea firului de la afisor e mult prea mica pentru a monta afisorul in zona bordului Plusuri - distanta o masoara bine, chiar am masurat cu ruleta si spre surprinderea mea, era la fel cu ce afisa.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

criss, ti-ai montat pana la urma sezorii ? Ai mei "fac urat" cand e frig.Am vazut ca atunci cand sunt "destule" grade sub zero, cand pun marsarierul (practic se alimenteaza montajul senzorilor), buzerul tiuie incet si continuu si nu mai functioneaza. Am schimbat condensatorii cu altii teoretic mai calitativi, dar degeaba.

Link spre comentariu

asta vroiam sa va spun, toti functioneaza foarte bine cand sunt noi, problema o ridica fiabilitatea lor. cei pe care ii recomand sunt cei Directed model 9401T. sunt facuti de aceeasi firma ce produce si alarmele viper. sunt foarte ok insa pretul este ceva mai mare.

Link spre comentariu

@yo9hnf scuze de intarziere, i-am cumparat deja, dar cum au fost sarbatorile nu am avut timp sa le montez. cand le voi monta am sa-ti spun. ... aici la mine este un frig de crapa pietrile .... daca au ceva de spus acuma va ceda!Am tot navigat si doua recomandari am primit Spal si Valeo, dar ambele sunt scumpe :(

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

ieri am facut testul dar cam dezamagit am ramas.Am instalat pe un let de 130cm(marimea de instalare ...crezand ca este ideal).Dinstanta dintre senzori le-am respectat comform manualului:cele 2 din mijloc la 40cm, cele exterioare raportate ca cel mai apropiat de pe centru la 30cm.post-8589-139829564781_thumb.pngDar intrebarea cum sa fac la masina mea? un vw polo 6N2.am atasat o poza exemplificatorie:post-8589-139829564785_thumb.jpg3 probleme am intampinat:1. Masina are latimea de 155cm, cum impart senzori?2. inaltima optima de instalare dupa manual ar fi intre 50...70cm la mine aceste dimensiuni intra nr de inmatriculare3. distanta optima dintre senzorii centrali ar fi 40cm, la mine nr de inmatriculare ocupa aprox 57cm.

Link spre comentariu

nu trebuie sa fie fix ca in manual, 10/15 cm te unde incepe bara(noi luam ca punct de referinta centrul stopului apoi impartim spatiul la 3) iar in cazul tau cam 3/5 cm din buza numarului sau de unde incepe decupatura unde se monteaza numarul, mai importanta este inaltimea. sa nu fie prea jos pt ca iti vor "vedea" pamantul, de asemenea, senzori ar trebui sa fie marcati cu o sageata sau "UP". pt estetica poti vopsi senzorii in culoarea caroseriei cu un spray facut la comanda, mare atentie, stratul de vopsea trebuie sa fie foarte subtire mai ales daca sunt chinezesti. spor!ps. inainte sa dai gaura in bara verifica sa nu ai armatura metalica in locul respectiv ca te complici rau daca dai in metal.

Link spre comentariu

Multumesc frumos pt elucidarea problemei. cred ca am sa-i pun ca si in prima poza pusa de tine. cei originali sunt prea inclinati (partea respectiva de bara se inclina) si chinezi nu au proiectat acesti senzori pt asa ceva.Cu vopsitul nu ma complic, le sta bine asa negru.Multumesc inca odata!

Link spre comentariu

Azi am repozitionat senzorii, distanta aprox. din centrul stopului ar fi de 125cm care ar da 41cm. din pacate nu pot folosi aceasta dimensiune deoarece nr de inmatriculare incurca treaba si am utilizat cate 5cm de o parte si de alta a nr. Distanta dintre cei doi senzori centrali este de 66cm. iar dinstanta dintre senzorul central si cel lateral de 29.5cm.Problema reprezinta senzorii centrali, au ezitari. Senzorul are 3 nivele de avertizare din care doar 2 functioneaza(unu si doi) si cateodata toate trei(intra si primul). Daca ma duc prea aproape nu ma avertizeaza, daca apropriu de ele un obiect (eu eram) prea repede si atunci au ezitari.Consider ca le-am pozitionat prea departe unul de celalalt si poate as putea sa le reduc cu max. 4cm (le-as pozitiona la 3 cm fata de nr de inmatriculare).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări