sorin12 Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 cine imi poate spune cum sa masor un traf driver? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Cam vaga intrebarea,scuza fiind ca este la incepatori si se accepta.Vrei sa masori daca mai este functional sau este unul ok/nou dar nu cunosti fazarea si trebuie sa-l pui intr-un montaj? Link spre comentariu
sorin12 Postat Decembrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2012 vreau sa vad daca este functional si nu stiu cum sami dau seama Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 1-cand vezi un traf de unde stii ca este driver?2-daca totusi stii ca un traf este driver inseamna ca se cunoaste aplicatia si trebuie sa dai cateva date3-driver este un nume dat de oameni pt a se orienta in miile de aplicatii ale trafurilor;altfel trafurile se verifica identic indiferent de aplicatie(nu vorbim de trafuri speciale ca sa nu fac totusi o generalizare gresita)In functie de tipul miezului(ferosiliciu,ferita),marime,aproximare nr. spire(asta e cam greu)se poate sti cam pe unde se plaseaza valoarea inductantei.Este nevoie de o punte care mai arata si factorul de pierderi,un alt indicator pt meseriasi.Daca mai este unul identic se masoara comparativ.Oricum spune povestea lui,din ce aparat provine,ce miez are,dimensiuni. Link spre comentariu
sorin12 Postat Decembrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2012 provine dintrun tv vortex sasiu kp21tk202a .am pus multimetrul pe dioda si la un capat imi da continuitate la celalalt nu Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 1-de ce sa masori o sarma pe dioda?!!!!!!!!!!!!2-exprimarea este iar ciudata:inteleg ca un capat ar fi o infasurare iar celalalt capat ar fi cealalta infasurare.Pt ca "un capat" este de obicei un punct(ex. un capat de infasurare)Pe dioda un aparat nu masoara rezistente ci volti;adica daca masori o dioda si indica 0,638 inseamna caderea de tensiune pe dioda(deci in volti)la curentul generat de aparatul de masuraInfasurarile trafurilor se masoara cu ohmetrul,eventual pe megohmi daca da cap de scala Link spre comentariu
sorin12 Postat Decembrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2012 daca il masor pe ohmi si imi indica la ambele capete inseamna ca e bun? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Nu,nu inseamna ca este bun ci numai ca sarma de cupru cu care este bobinat nu este intrerupta.Daca are scurt intre spire tot va arata continuitate dar nu mai poate functiona la parametrii ceruti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum