Vizitator aly1 Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 Gata,Aseara am rezolvat-o, functioneaza.Am gasit o punte de 600V/1.5A.Mai am o intrebare totusi:La o functionare mai indelungata (1 ora-doua) credeti ca acea punte se va incinge?Izolarea am facut-o cu niste benzi termocontractibile , e necesara o izolare mai buna?( sa o invelesc in izolir sau o introduc in vreo cutiuta)? Multumesc. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 Deoarece aveţi faza reţelei pe acea punte, e chiar indicat săintroduceţi montajul într-o mică cutie izolantă (de exemplu dinacelea cilindrice pentru medicamente). Deci veţi avea două firece intră în ea (~) şi două care ies, (+) şi (-).Cele 4 şiruri de LED-uri au (probabil) un consum de sub 0,1 A,aşadar nu este nici-un pericol de supraîncălzire.Nu înfăşuraţi puntea cu bandă izolatoare, atunci chiar că răcireaei va avea de suferit. Puteţi prevedea în cutie câteva mici găuripentru ventilare. Asiguraţi cele 4 fire contra smulgerii lor accidentale !Nu strică să montaţi şi o siguranţă fuzibilă (0,25... 1 A) la intrarea în punte. Link spre comentariu
Vizitator aly1 Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Salut din nou si multumesc pentru ajutor.Am montat(in sfarsit) un variator pe aceasta instalatie dar bineinteles ca exista o problema.Am constatat ca exista o plaja mare de reglaj pentru care LED-urile sunt stinse, urmata de o zona mica in care se controleaza intensitatea luminoasa emisa. Exista vreo solutie sau asta e si trebuie sa-l las asa?Variatorul este unul obisnuit din comert pentru becuri cu incandescenta.Exista si dimmere speciale pentru leduri, cu care asi obtine liniaritatea unui bec clasic?Multumesc. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Ca să obţii variaţie liniară ar trebui să foloseşti PWM pentru controlul ledurilor şi să modifici factorul de umplere. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Sau sa inlocuiesti potentiometrul din variator (este liniar, de obicei, ca si variatie a rezistentei cu rotatia) cu unul antilogaritmic, cred, ca sa ai cea mai mare variatie catre capatul de maxim (se poate si cu unul logaritmic dar trebuie inversate capetele plus ca maximul este in celalalt capat). Un link (Eng): http://music-electronics-forum.com/t3084/ . Link spre comentariu
blazeu Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Eu nu mai gasesc (in conditii cat de cat rezonabile) potentiometri de ani buni.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum