Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bobina bate in magnet

Vizitator duma petre

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• corneillus

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

ar fi posibile urmatoarele probleme zic eu asta in cazul in care nu e descentrat magnetul1. putere aplicata prea mare.2. distorsiuni neliniare sau supramodulare din amplificator.3. incinta nu e adecvata pentru tipul de difuzor (fie diful e conceput pentru compresie si l-ai pus intr-o incinta reflex), fie incinta nu e acordata cum trebuie.

Link spre comentariu
Vizitator duma petre

descentrat nu cred ca este.cineva mi-a spus ca un difuzor chiar daca este suprasolicitat [ma refer putere prea mare]nu este normal sa bata bobina pe magnet ci sa distorsioneze.oricum multumesc pt sugestii!mai studiez problema

Link spre comentariu

Ca sa vezi daca e descentrat scoti diful din cutie, il pui cu fata in sus si tragi usor de marginile membranei in sus cat mai uniform (plasezi mainile pe aceiasi directie cu centrul difuzorului, adica pe din doua, pe diametru). daca freaca sau agata chiar si un pic e posibil sa fie descentrat sau sa fie spire desfacute de pe bobina. cred ca e putin probabil sa fie spire desfacute ca ar trebui sa gajaie si la volum mic dar nu e exclus. eventual poti desface cu mare atentie calota sferica de pe centru si arunci o privire. daca e desfacuta sau a mai fost desfacuta e posibil sa fi intrat mizerie pe acolo sau ceva pilitura de fier. daca te hotarasti sa o desfaci poti incerca inainte sa dizolvi adezivul cu care e lipita cu acetona sau diluant. dar cu atentie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări