Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa-mi fac boxele ?

Vizitator lowpy

Postări Recomandate

Vizitator lowpy

Salutari,Am si eu o problema, daca pot sa-i zic asa. Am 2 boxe mai vechi. La una din ele difuzorul mare e mort si la fel si inaltele, iar la cealalta numai inaltele. Eu as vrea sa imi cumpar alte difuzoare (inalte, bas) si sa refolosesc incintele.Nu stiu nimic despre difuzoare, nu am mai facut asa ceva niciodata. Am inteles ca ar trebui calculat cumva in functie de volumul incintei pt a sti ce difuzoaare iti trebuie.Boxele au ceva filtre, care functioneaza foarte bine, dar sunt vechi...Cand le-am desfacut am mai vazut ca sunt umplute pe interior cu un fel de ... vata .... nu stiu exact cum se cheama.Cam astea sunt datele problemei. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine sa invat mai multe si sa le fac.Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TBone

6

• Mircea Bartic

4

• aTaelectronics

2

• robertginea

2

Top autori în acest subiect

Vizitator lowpy

1.Cutia are urmatoarele dimensiuni : 44 x 29.5 x 20 (masurata in exterior)Placa folosita pt fata si spate are 1,5 cm grosime iar pt laterale 0.7Daca scadem grosimile, in interior valorile ar fi : 42.6 x 28.1 x 17. 2.Pe boxe scrie :ELECTRONICA INDUSTRIALA, Incinta acustica 3 caiPutere 40/60VAImpedanta 4 ohmi. Iata si poza cu mana mea pt o idee aproximativa a dimensiunii :)Asta e boxa aia cu bass-ul decedat. Mediile inca merg...

Link spre comentariu
Vizitator lowpy

pt tweeter, citeste te rog aici :yawinkle: http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=10598pt bass, spune te rog diametrulpresupun ca e 8"http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... ucts_id=62daca mai ai difuzorul mort de bass, ar fi cel mai bine sa-l duci la rebobinat :yawinkle:

Diametrul gaurii de la diful de bass e cam de 18.5 - 19cm si diametrul difului e la fel.Tweeter-e sunt difurile pt. inalte? Asa am inteles din link. Ale mele nu mai merg deloc, nu mai scot nici un sunet. Sa inces sa invat sa le repar? Daca da ce e cu chitul ala si de unde pot sa cumpar?Diful mortt de bas e ort pt ca firul care este lipit in membrana s-a franjurat in asa hal de la folosire intensa incat s-a rupt....si l-am dat la cineva sa mi-l faca, dar...s-a cam pierdut pe drum..si acuma dus ramane. :(Ideeea mea era sa imi cumpar alte difuri si pt inalte si pt bass, e mai bine daca le repar pe astea?
Link spre comentariu

pai deja daca nu mai ai unu din difuri nu prea mai are rost sa il repari pe celalalt. Tweeter=dif de inalte. Nu prea ai ce invata sa repari difurile pentru ca nu prea pot fi reparate de amatori.

Link spre comentariu

incearca sa recuperezi difuzorul de bassreparatia aceea e chiar f simpla :yawinkle: tbone, ai acccesat kink-ul postat de mine pt twetere? :smt003 kituri ar trebui sa mai am eu..

Link spre comentariu

Este (a fost....) o incinta Jazz Hi-fi, am avut si eu una, este cu dif cu suspensie acustica (incinta de compresie) nu prea gasesti dif care sa mearga bine in aceasta incinta, incearca sa repari diful

Link spre comentariu
Vizitator lowpy

Este (a fost....) o incinta Jazz Hi-fi, am avut si eu una, este cu dif cu suspensie acustica (incinta de compresie) nu prea gasesti dif care sa mearga bine in aceasta incinta, incearca sa repari diful

Nu mai am diful...:(((( si nici nu am cum sa il recuperez. In drumul lui spre cel care trebuia sa-l repare a stationat pe la niste prieteni, unde se pare ca o mama foarte harnicuta s-a pus sa faca curatenie si l-a aruncat la gunoi. Asta am aflat si eu si prietenii cand era deja foarte tarziu.Mi s-a mai spus ca nu prea incape acolo un alt dif, eventual unul mai mare...si sa mai largesc gaura?...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări