Vizitator bibi_audiofil Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Vă salutAm cîteva benzi cu LED (warm white, 12 V, 12 W/m) și vreau să-mi confecționez cîteva corpuri de iluminat. Vreau să alimentez circa 15 m de bandă (15 x 12 = 180 W =» 15 A) iar sursa de 12 V este de 30 A.Există riscul să ard benzile LED ? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Daca banda are o serie de trei leduri albe si o rezistenta pe "celula" atunci se poate alimenta de la sursa indicata de dv. Este esentiala acea rezistenta. Link spre comentariu
Vizitator bibi_audiofil Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Da, așa pare să fie (seturi de cîte trei leduri și o mică piesă montată lîngă ele). Mulțumesc pentru răspuns. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Daca seamana cu cele din prima poza de aici http://www.electronicrepairguide.com/sm ... -code.html atunci este ok, puteti folosi acea banda fara probleme. Singura limitare pe care o vad este asigurarea sectiunii firelor corespunzatoare celor 15A pentru ca, din ce cunosc, traseele din banda rezista la maximum 3A. Cea mai simpla metoda este sa intindeti 2 conductoare paralel cu banda si care sa aiba o sectiune de 1-1,5 mm patrati, pe care lipiti in paralel fiecare modul (sau metru sau in cat este impartita banda). Link spre comentariu
Vizitator bibi_audiofil Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Da, așa arată.Voi folosi fragmente de 1 m și o să folosesc cabluri dimensionate corespunzător amperajelor pe care le vor suporta.Mulțumesc încă odată ! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Nu uita sa asiguri racire suficienta benzilor de leduri, ideal ar fi sa le lipesti pe o suprafata de aluminiu de exemplu. Altfel vor avea viata scurta din cuza supraincalzirii ! Link spre comentariu
Vizitator bibi_audiofil Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Le-am lipit de profile din Aluminiu dar cred că am exagerat puțin cu cîte patru benzi puse una lîngă alta. Profilul se încălzește ceva. La plafon o să folosesc doar cîte două benzi pe un profil. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Se va incalzi inevitabil indiferent de numarul de benzi, important e sa nu depaseasca o anumita temperatura la functionarea de durata.Reci nu vor fi niciodata, vezi in datasheet ce temperatura maxima de lucru au, si pastreaza-le sub acea valoare. Link spre comentariu
mishu_g Postat Decembrie 13, 2012 Partajează Postat Decembrie 13, 2012 De regula, eu folosesc profil U de Al cumparat de la depozitele de accesorii pt mobilier (o bara de 3 m maxim 20 lei) mai precis profil cu interiorul de 18 mm si aripioare de 8 mm. Practic o singura banda este suficienta si in plus profilul este doar caldut !!!Montajul arata mai bine daca profilul este prins direct pe placa de pal fara distantiere. Mihai Link spre comentariu
Vizitator bibi_audiofil Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Am folosit un profil U rămas de la pereți cortină (cam 6 cm lățime și aripi de circa 1.5 cm). L-am pus cu distanțiere ca să permit părții superioare să funcționeze ca un radiator (să am circulație de aer). Se încinge dar pare stabil. Deocamdată e un experiment. Vreau să mă lămuresc, în primul rînd, de cîtă putere instalată am nevoie ca să pot ilumina suficient spațiile. Din ce am văzut, principala problemă pare să fie temperatura de culoare și spectrul luminii. Ar fi frumos să nu fie virată în verzui. Link spre comentariu
mishu_g Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Am folosit un profil U rămas de la pereți cortină (cam 6 cm lățime și aripi de circa 1.5 cm). L-am pus cu distanțiere ca să permit părții superioare să funcționeze ca un radiator (să am circulație de aer). Se încinge dar pare stabil. Deocamdată e un experiment. Vreau să mă lămuresc, în primul rînd, de cîtă putere instalată am nevoie ca să pot ilumina suficient spațiile. Din ce am văzut, principala problemă pare să fie temperatura de culoare și spectrul luminii. Ar fi frumos să nu fie virată în verzui.Ce sa zic, depinde de preferinte !!! mie nu imi place pe verde insa poti pune una-doua benzi albe si una verde pe care o alimentezi PWM si ii reglezi intensitatea.Ar mai fi varianta pe care eu am mai folosit-o cu led-uri RGB + controllerul aferent.In acest fel se pot seta mai multe culori/ nuante de culoare dupa preferintaEvident, aceasta este o solutie mai scumpa !!!Eu mi-am iluminat cam toata casa cu benzi cu led-uri si sunt foarte multumit.Mihai Link spre comentariu
Vizitator bibi_audiofil Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Nu sînt verzi sînt warm-white dar mi se pare că culoarea este puțin virată în verzui Link spre comentariu
mishu_g Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Nu sînt verzi sînt warm-white dar mi se pare că culoarea este puțin virată în verzui da, eu am inteles pe dos !!!Ale mele sunt in cealalta parte, putin pe albastru !!!Tot warm-white Mult succes cu led-urile ... eu zic ca merita !!! Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 @bibi_audiofil misto bucatarie, iti lipsesc cateva lasere albastre, totusi Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Sant pe ebay lampi cu led care se alimenteaza direct la 220 ;faci instalatia ca pt spoturi si in locul lor montezi aceste lampi . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum