Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Microfon directional

Vizitator Stefy

Postări Recomandate

Vreau si eu sa imi fac acest microfon.....dar am niste intrebari.....il pot alimenta la tensiunea de 5V si sa functioneze....vreau sa il folosesc la calculator si sa il alimentez prin USB....si a-2-a intrebare....ma gandeam sa fac montajul intrun microfon cu un emintator sa il pot folosi de la distanta....aveti o schema de emintator si receptor pt asa ceva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nemesis

8

• EPSICOM

2

• Extasy2525

2

• c_anicai

1

Top autori în acest subiect

• 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator Alex F

Am facut in vara asta schema de preamp de microfon cu circuitul de la EPSICOM. Initial am folosit un TL071 chinezesc care avea tendinta sa "agate sus", apoi am pus un integrat TexasInstruments si merge foarte bine. Am alimentat la 9V si am folosit microfoane cu electret chinezesti, care se gasesc prin toate magazinele de componente. N-am gasit semiraglabili chiar la valorile din schema si am pus mai mari, dar pot sa spun ca preul e foarte sensibil si are zgomot de fond mic. L-am testat cu cablu lung profesional de peste 20 m si l-am cuplat la intrarea unui mixer tot profesional. Eficienta reglajului de pe intrarea neinversoare a operationalului lucreaza cu probleme. Prin rotirea cursorului spre maxim nivelul sunetului scade si devine distorsionat...

Link spre comentariu
Vizitator Alex F

Am facut in vara asta schema de preamp de microfon cu circuitul de la EPSICOM. Initial am folosit un TL071 chinezesc care avea tendinta sa "agate sus", apoi am pus un integrat TexasInstruments si merge foarte bine. Am alimentat la 9V si am folosit microfoane cu electret chinezesti, care se gasesc prin toate magazinele de componente. N-am gasit semiraglabili chiar la valorile din schema si am pus mai mari, dar pot sa spun ca preul e foarte sensibil si are zgomot de fond mic. L-am testat cu cablu lung profesional de peste 20 m si l-am cuplat la intrarea unui mixer tot profesional. Eficienta reglajului de pe intrarea neinversoare a operationalului lucreaza cu probleme. Prin rotirea cursorului spre maxim nivelul sunetului scade si devine distorsionat...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Asezarea microfoanelor este in antifaza ( directionate la 180°) la circa 15mm distanta unul de celalalt . S-a folosit un TL081 insa se pot folosi OPA181GP, TS921IN sau OPA350PA ca si convertor de impedanta la cca 250?A curent de intrare.Din P1 se egalizeaza numai tensiunea de intrare astfel incat tensiunea de la iesirea amplificatorului sa fie 1/2 din cea de alimentare (echilibrarea ), C4 previne auto-oscilatia, P2 echilibreaza fazele (booster) prin atenuarea semnalului de la Mic 2, obtinand caracteristica de la cardioida , supercardioida pana la caracteristica 8.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am inteles principiul de functionare al montajului . Eu voiam sa-mi zica cineva practic cat de mult se reduce microfonia cu acea schema si daca merita intr-adevar sa pun in practica acea schema .P.S. ce inseamna "caracteristica de la cardioida , supercardioida pana la caracteristica 8" ?

Link spre comentariu

Sunt multe metode de reducere a microfoniei: scheme de amplasare captoare fata de surse, forme constructive de carcase si pozitionare a captorilor in incinta, reflectoare, ... Pentru concerte , de exemplu, inginerii de sunet fac studii intregi care pentru altii ar parea lucrari de doctorat asa ca se multumesc cu um microfon in mana dreapta si capul usor inclinat (vezi revistele Le Haut-Parleur seria Sono )

Le Haut Parleur http://www.sonomag.com/default.asp

Schema este bine aleasa, in jurul ei sunt realizate mai multe variante insa aceasta exprima esenta (si studiu si aplicatie)

Sa o luam de la inceput. Primele notiuni : http://www.shurenotes.com/issue5/pickup ... ardioid%22

Exemple la http://www.coutant.org/altec639/index.html

http://hyperbol.free.fr/Sommaire/sommaire.htm

________________________________________________________________________________

Tristete: "De ar citii romanii carti cate ziare, ar deveni o natie de genii"

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

pentru o camera video nu a incercat nimeni ?,am văzut odată undeva o amplasare asemănătoare a 4 capsule, trebuie neapărat amplificator în antifază ? mă interesează în special să anulez zgomotul supărător al vântului.

Link spre comentariu

mă interesează în special să anulez zgomotul supărător al vântului

Pentru asta este suficient sa utilizezi un filtru care sa taie frecventele sub 100Hz. Eventual si un burete pe capsula microfonului.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări