Vizitator Stefy Postat Iunie 16, 2006 Partajează Postat Iunie 16, 2006 Sal, am gasit o schema interesant cu 2 microfoane tip condensator cuplate in antifaza care cica ar elimina microfoniile.Imi poate explica cineva cum functioneaza? Cum vin pozitionate microfoanele? Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Nemesis Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 Si de ce nu ne arati si schema , sau eventual un link ceva ? Parerea mea e ca microfoniile nu se pot elimina complet (excluzand bineinteles cazul in care microfonul nu poate auzi boxele :smt003 ) . Arata-ne schema si mai vedem . Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 e vorba de cea de la epsicom !? Link spre comentariu
Vizitator Stefy Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 e vorba de cea de la epsicom !?Da :smt003 Merita facuta?Schema: Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 nu l-am facut inca, dar e in planurile mele de vara asta - de aceea te-am si intrebat - sa-mi spui cat de multumit esti de el dupa ce-l faci, oricum din ce am vazut eu, doar vazut, cei de la epsicom par oameni seriosi, si as merge pe mana lor. dar ca de oricare data cand copii o lista iti asumi anumite riscuri ... depinde de tine ce o sa faci, dar nu prea ai ce pierde daca incerci schema. spor la treaba si tine-ne informati :partyman: Link spre comentariu
Nemesis Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 Totusi nu prea vad cum ar putea reduce montajul asta microfonia . Microfoanele sunt ele in antifaza , insa cum o intrare a integratului este inversoare rezulta ca cele 2 semnale date de cele 2 microfoane la iesire din integrat vor fi in faza , deci ori sa folosim un microfon , ori 2 puse in antifaza asa ca in montaj , mi se pare a fi acelasi lucru. Poate nu e chiar asa cum m-am gandit eu , de aceea poate da cineva un link in care se explica cum merge montajul asta . Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 http://www.epsicom.lx.ro/docdown/ep0107.pdf aici e ce vrea omul nostru sa faca, si eu :supz: Link spre comentariu
Vizitator emi Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 Din schema rezulta ca semnalele de la microfoane sunt IN FAZA(cifrele 1 si 2),iar intrarea se face in antifaza-deci semnalele SE SCAD-ceea ce rezulta la iesire e doar DIFERENTA dintre semnalele audio.Cum aceasta e reglabila din mai multe locuri(potentiometre plus pozitia microfoanelor )rezulta ca exista o pozitie a microfoanelor in care-la antifaza perfecta-NU SE AUDE NIMIC!Daca DIN ACEA DIRECTIE VINE MICROFONIA-EA NU SE MAI AUDE.Ramane ca solistul sa cante DOAR LA UN MICROFON, EVIDENT caci altfel nu se aude nici el...Dar odata ce se posteaza in fata microfonului-adio echilibru acustic pentru unda microfonica...!Greu de crezut ca se poate elimina microfonia avand ATAT DE MULTE VARIABILE-amplificare, pozitionare, sensibilitate microfon, fazare capsula microfon, etc. Tot cu linii de intarziere a semnalului e mai plauzibil...De ex. TDA1022...Cred ca mai am cateva...Cine doreste... Link spre comentariu
Vizitator LAdy Postat Iunie 19, 2006 Partajează Postat Iunie 19, 2006 Din schema rezulta ca semnalele de la microfoane sunt IN FAZA(cifrele 1 si 2),iar intrarea se face in antifaza-deci semnalele SE SCAD-ceea ce rezulta la iesire e doar DIFERENTA dintre semnalele audio.Cum aceasta e reglabila din mai multe locuri(potentiometre plus pozitia microfoanelor )rezulta ca exista o pozitie a microfoanelor in care-la antifaza perfecta-NU SE AUDE NIMIC!Daca DIN ACEA DIRECTIE VINE MICROFONIA-EA NU SE MAI AUDE.Ramane ca solistul sa cante DOAR LA UN MICROFON, EVIDENT caci altfel nu se aude nici el...Dar odata ce se posteaza in fata microfonului-adio echilibru acustic pentru unda microfonica...!Greu de crezut ca se poate elimina microfonia avand ATAT DE MULTE VARIABILE-amplificare, pozitionare, sensibilitate microfon, fazare capsula microfon, etc. Tot cu linii de intarziere a semnalului e mai plauzibil...De ex. TDA1022...Cred ca mai am cateva...Cine doreste...Mie schema asta mi se pare cea mai buna solutie de a scapa de microfonii.Cele doua microfane sunt legate in antifaza, deci, daca sursa sonora este "auzita" de ambele microfoane, semnalul la iesire ar trebui sa fie 0.Cred ca cele doua microfoane vin puse unul peste altu. 1 pozitionat in sus, in care se vorbeste, iar al 2-lea sub el :smt003 Sunt foarte incantat de schema asta, abia astept sa o incerc. S-ar putea sa faca minuni (sa nu faca microfonie decat daca pui microfonul foarte aproape de boxa :smt003 Link spre comentariu
Nemesis Postat Iunie 19, 2006 Partajează Postat Iunie 19, 2006 Astept si eu sa faca cineva schema asta , dar pana la dovada contrarie eu sunt destul de sceptic ca am putea scapa de microfonie asa de usor . Stiam ca sunt module special pt atenuat riscul aparitiei microfoniei , insa componentele si complexitatea schemelor respective ridica enorm pretul unor astfel de module , si sa nu uitam ca "doar atenueaza" si nu inlatura microfonia . Poate ideea de baza a montajului postat ar merge cumva, cumva , dar doar cu ceva microfoane cu directivitate crescuta ; astea tip condensator ar capta din toate partile si asa montajul n-ar mai sti care e semnalul util si care e semnalul venit de la boxe . Link spre comentariu
Vizitator LAdy Postat Iunie 19, 2006 Partajează Postat Iunie 19, 2006 Poate ideea de baza a montajului postat ar merge cumva, cumva , dar doar cu ceva microfoane cu directivitate crescuta ; astea tip condensator ar capta din toate partile si asa montajul n-ar mai sti care e semnalul util si care e semnalul venit de la boxe .Semnalul daca este captat de ambele microfoane cu aceasi intensitate ar trebui sa se anuleze. Cred ca 30 cm sunt suficienti (de la microfon pana la sursa sonora) ca sa nu mai "auda" microfonul (semnalul sa fie perceput de ambele microfoane si sa se anuleze). Nu prea cred ca deranjeaza sensibilitatea microfoanelor, din contra.Stiam ca sunt module special pt atenuat riscul aparitiei microfoniei , insa componentele si complexitatea schemelor respective ridica enorm pretul unor astfel de module , si sa nu uitam ca "doar atenueaza" si nu inlatura microfonia.Poate cei care au creat acele module scumpe si complexe nu s-au gandit la varianta asta, ieftina si eficienta. Sau poate nu nu auvut interesul sa o faca. :smt003 Cati bani ar fi facut ei cu un montaj asa de simplu.Zic si eu, e posibil ca montajul asta sa nu faca mare branza si sa vorbesc aiurea ca nu l-am testat inca, dar parerea mea este ca daca exista vreo metoda de a scapa de microfonii aceasta ar fi cea mai buna. Link spre comentariu
Nemesis Postat Iunie 20, 2006 Partajează Postat Iunie 20, 2006 Vezi ca eu am vb de directivitate si nu de sensibilitate . Parerea mea este ca aia care au facut schemele alea complicate pt atenuarea micofoniei , au testat intai si variante mai simple , poate chiar asemanatoare (cel putin ca idee) cu montajul propus de tine , si ..... cred ca daca au facut pana la urma ceva mai complicat (scump) inseamna ca microfonia nu e chiar asa de usor de "combatut" . Nu cred ca are rost sa ne mai "incontram" :smt003 ca ba merge , ba nu merge . Eu unul astept ca cineva sa faca practic acest montaj si sa ne comunice si noua impresiile sale (care presimt in proportie de 90% ca vor fi proaste :snakeman: ) . Repet , e posibil sa fie ceva de capul acestei scheme , dar sigur cei care au obtinut performanta in atenuarea riscului de aparitie al microfoniei , nu au folosit scheme asa de simple ca asta postata de tine , schema pe care analizand-o putin sunt destul de sceptic ca o sa-si faca catusi de putin treaba . Dar asta e doar parerea mea . Link spre comentariu
Vizitator LAdy Postat Iunie 20, 2006 Partajează Postat Iunie 20, 2006 Si eu sunt nerabdator sa aflu de ce e in stare schema asta :rock: Deocamdata nu am timp sa o fac, poate ne mai spune cineva cate ceva despre ea pana reusesc sa o fac :smt003 "Nemesis", cand o sa o termin, vei fi primul care afla de la mine cum se comporta :partyman: Link spre comentariu
Nemesis Postat Iunie 20, 2006 Partajează Postat Iunie 20, 2006 "Nemesis", cand o sa o termin, vei fi primul care afla de la mine cum se comporta :partyman:Asa sa faci :partyman: . Link spre comentariu
Nemesis Postat Iulie 22, 2006 Partajează Postat Iulie 22, 2006 Ce se mai aude cu schema aceea "minune" ? Sau tineti rezultatele doar pentru voi :finga: ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum